Despre Psili Ammos Thassos, plaja bine organizata apropiata de Limenaria si de Potos

Plaja Psili Ammos este una dintre plajele foarte bine organizate ale insulei Thassos, aflata in apropiere de animata statiune Potos, dar si destul de aproape de Limenaria, al doilea oras ca marime din insula. 

Desi nu este foarte mare, Psili Ammos atrage prin aspectul si facilitatile sale, fiind asezata intr-un golfulet ferit si fiind destul de vizitata, mai ales in plin sezon. 

Bineinteles, insula Thassos se mandreste cu plaje si mai generoase decat Psili Ammos, dar si cu locuri ceva mai putin celebre de la malul marii. Despre multe dintre acestea poti citi informatii folositoare in articolul: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Nu ai gasit inca oferte vacanta Thassos care sa fie pe placul tau? Te asteptam la noi pe site cu peste 65 de propuneri tentante, respectiv hoteluri bune si foarte bune din toate statiunile cunoscute ale insulei.

Localizare Psili Ammos Thassos si cum poti ajunge usor la aceasta plaja

Psili Ammos Beach se afla in sudul insulei Thassos, la foarte mica distanta de Potos si aproape de o alta plaja cunoscuta – Notos Beach. Daca vii cu masina din Potos, pana la Psili Ammos Thassos nu vei face mai mult de 10-15 minute, caci sunt doar 4,4 kilometri intre cele doua. 

Daca vii din Limenaria, pana la Psili Ammos faci in jur de 15-20 minute (8 kilometri), iar daca vii dinspre Limenas, asteapta-te sa petreci aproximativ o ora pe drum caci vorbim de o distanta de 47 kilometri. 

In cazul in care esti cazat undeva in zona Limenas si alegi sa faci o vizita intr-o zi la Psili Ammos, e interesant ca drumul de dus sa-l faci pe partea estica a insulei, iar la intors sa vii prin vest. Distantele sunt relativ asemanatoare (faci in jur de o ora si pe o parte si pe cealalta), insa ai ocazia perfecta sa inconjori intreaga insula si sa te bucuri de peisajele sale spectaculoase. 

Odata ajuns la aceasta plaja, vei putea parca la umbra maslinilor din spate (daca te afli pe insula in plin sezon – poate e bine sa vii mai devreme pentru a prinde un loc bun in care sa-ti lasi masina). 

HINT: Daca vrei sa afli mai multe detalii despre drumul Bucuresti – Thassos, poti citi articolul: Drumul spre Thassos. Distanta Bucuresti Thassos si cel mai scurt drum pana in aceasta insula greceasca

Cum arata Psili Ammos Thassos si ce servicii gasesti aici

Plaja Psili Ammos Thassos este o plaja bine organizata, de dimensiuni medii, cu multe segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, dar si cateva zone de plaja libera, la extremitati. 

Psili Ammos este localizata intr-un mic golf si este marginita de stanci. Nisipul de aici este descris de catre turisti ca fiind fin, cu cateva pietre la intrarea in mare. Pentru confortul tau, iti recomandam sa iei cu tine incaltamintea speciala pentru apa. 

Desi este descrisa ca fiind o plaja potrivita pentru familiile cu copii (gratie facilitatilor de care dispune, a accesului usor si a nisipului fin), unii dintre vizitatori spun ca apa se adanceste destul de brusc. 

O parte dintre sezlongurile de langa apa sunt rezervate turistilor cazati la o unitate hoteliera din zona, insa in ultimii ani au fost amplasate si mai multe randuri de sezlonguri, asadar putem spune ca Psili Ammos a devenit destul de incapatoare pentru cei dornici sa-si rezerve un loc la umbra. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Unii dintre turistii care au vizitat aceasta plaja in 2021 spun ca pentru a rezerva 2 sezlonguri, este nevoie sa faci o consumatie de minimum 15 euro la barul de pe plaja. Asteapta-te sa platesti pentru o bere locala la 330 ml in jur de 4 euro si pentru o apa plata mare in jur de 1.50 – 2 euro. 

Apa marii este limpede si turcoaz, iar zona este una potrivita si pentru snorkeling, asa ca daca esti fan, nu uita sa-ti iei si ochelarii de apa!

Vei gasi la aceasta plaja un bar, dar si un restaurant cu specific pescaresc (Psili Ammos Fish Restaurant), cu destul de multe locuri, peste proaspat si mancare buna, dupa cum au descris locul cei care au fost recent aici. 

P.S: O alta plaja cu aceeasi denumire se afla si pe insula Ios din Grecia, mai exact in statiunea Mylopotas. In cazul in care cauti imagini pe internet pentru aceasta denumire, asigura-te ca le privesti pe cele din locul corespunzator, pentru ca sunt diferente destul de mari intre cele doua plaje. 

Cea mai buna perioada de mers la Psili Ammos Beach 

Chiar daca nu are dimensiuni foarte mari, Psili Ammos Thassos este una dintre plajele destul de intens vizitate ale insulei. Printre motivele principale se numara accesul facil, apropierea fata de Potos si Limenaria, dar si faptul ca este organizata foarte bine. 

Cu toate acestea, daca vii aici in iulie-august, asteapta-te sa dai peste o plaja destul de aglomerata. Daca vrei sa prinzi sezlonguri, mai ales intr-o anumita zona, te sfatuim sa vii de dimineata. La fel si pentru un loc de parcare mai bun. 

Daca nu esti genul de turist matinal si ajungi la Psili Ammos la o ora mai tarzie, e posibil sa nu mai prinzi sezlong, iar zonele de plaja libera din extremitati sunt destul de limitate. 

Pe de alta parte, daca nu esti conditionat sa-ti faci vacanta in plin sezon si vii la Psili Ammos Thassos in mai, iunie sau in a doua jumatate a lunii septembrie, ai multe sanse sa gasesti o atmosfera mai linistita si evident, mai mult spatiu de desfasurare 🙂 

Nu uita ca aproape de Psili Ammos gasesti si plajele Notos , Agia Anna, Astrida si Salonikios.

In loc de concluzie 

Indiferent de perioada in care alegi sa-ti faci vacanta in Thassos, speram ca in cazul in care alegi sa vizitezi si Psili Ammos, sa ai parte de o experienta cat se poate de placuta. In definitiv, aceasta plaja se numara printre locurile frumoase de la malul marii in Thassos, iar apa curata si sunetul minunat al valurilor raman garantii ale acestei plaje 🙂 

Bineinteles, iti reamintim ca pe site ti-am pregatit unele dintre cele mai bune oferte vacante Thassos, cu o multime de hoteluri din care sa-l poti alege pe cel potrivit cerintelor tale!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?