Pefkoulia Beach Lefkada, plaja de dimensiuni generoase apropiata de Agios Nikitas

Pefkoulia Beach din Lefkada este acel gen de plaja care are de oferit cate ceva pentru fiecare dintre vizitatorii sai. Fiind una dintre plajele din Lefkada la care poti ajunge usor, spre deosebire de alte plaje din aceasta insula, daca vrei sa vii la Pefkoulia nu trebuie sa-ti faci probleme din punct de vedere al accesului. 

Tot aici vei gasi si o serie de facilitati care sa-ti sporeasca starea de confort la malul marii, iar daca te numeri printre aceia care prefera plajele mai retrase si mai salbatice, e posibil ca Pefkoulia sa ramana in topul preferintelor tale.

Daca te bate gandul sa-ti faci o vacanta in aceasta insula si sa explorezi mai multe dintre locurile sale frumoase, la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte de cazare Lefkada, cu o multime de variante din care poti alege ce este mai potrivit pentru tine si familia ta.

Localizare Pefkoulia Beach si cum poti ajunge aici 

Pefkoulia Beach se afla in nord-vestul insulei, la 9,3 kilometri de capitala Lefkada (vei face aproximativ 20 de minute cu masina pana aici) si la doar 3,7 kilometri de oraselul Agios Nikitas, iar accesul la plaja se face direct din drumul principal care inconjoara insula. 

Spre deosebire de alte plaje din Lefkada, accesul la Pefkoulia este unul mult mai facil si comod, caci nu vei avea de coborat pante abrupte si nici nu vei avea de escaladat dealuri si stanci pentru a putea ajunge aici. 

Exista o parcare imediat cum cobori panta dinspre plaja, insa in plin sezon devine aglomerata, iar daca vii aici dupa ora 10.00, ai destul de putine sanse sa mai gasesti un loc liber. De aceea, multi dintre vizitatori mai parcheaza si pe marginea drumului. 

Dupa ce ai parcat, vei avea de coborat cateva trepte si vei fi pe plaja. 

Cum arata Pefkoulia Beach si ce fel de servicii gasesti la aceasta plaja

Un alt plus al plajei Pefkoulia este reprezentat de dimensiunea sa, dar si de faptul ca este potrivita pentru toate tipurile de preferinte. 

Pentru cei care cauta o plaja organizata, in partea din stanga cum te uiti la mare, Pefkoulia are un segment de plaja cu sezlonguri si umbrele de inchiriat. 

Tot aici vei gasi si un beach bar, de unde-ti poti lua racoritoare si gustari, iar pe platforma de sus vei gasi si toalete. 

In partea dreapta, exista o zona lunga de plaja libera, care spre capat are un aspect salbatic. Aici iti poti aseza linistit prosopul si umbrela si te poti bucura de sunetul valurilor. 

Pefkoulia Beach este o plaja de nisip cu pietris, iar apa de aici are culoarea turcoaz specifica Lefkadei. Intrarea in apa este mai buna in zona organizata cu sezlonguri si umbrele, in timp ce in partea de plaja libera, vei intalni cateva piere la mal. Nu-ti uita incaltamintea pentru apa, mai ales daca intentionezi sa stai la plaja si sa faci baie in mare in zona din dreapta. 

Pefkoulia este o plaja buna pentru snorkeling, mai ales daca te orientezi catre zonele sale marginale si daca nu prinzi valuri. 

Nu exista zone umbrite la aceasta plaja, motiv pentru care este recomandat sa-ti iei cu tine umbrela si o crema cu protectie solara, in special daca nu intentionezi sa stai in partea organizata sau daca vii aici dupa primele ore ale diminetii. 

Gratie accesului facil si a serviciilor pe care le gasesti aici, Pefkoulia Beach este recomandata tuturor categoriilor de varsta. Atentie, insa: nu exista serviciu de salvamar aici. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
pefkoulia beach

Cand e cel mai bine sa vii la Pefkoulia Beach 

Pefkoulia nu face parte din randul celor mai cunoscute si mai aglomerate plaje din Lefkada, insa in varf de sezon este posibil ca si aici sa intalnesti destul de multi turisti. 

Daca te afli in vacanta in Lefkada in lunile iulie sau august si vrei sa vii la Pefkoulia, ar fi de preferat sa ajungi aici pana la ora 09.00, pentru a prinde loc de parcare, sezlonguri si umbrele. Altfel, e posibil ca problema parcatului sa-ti dea ceva batai de cap, iar in privinta locurilor umbrite, sa fii nevoit sa faci rost de propria umbrela. 

Daca nu esti conditionat de o vacanta in plin sezon, poti alege Lefkada si pentru sfarsitul lunii mai, inceputul lui iunie sau sfarsitul lui septembrie, cand fluxul de turisti este mai redus, preturile la cazare sunt mai mici, iar plajele precum Pefkoulia sunt libere si linistite. 

In concluzie, Pefkoulia Beach s-ar putea sa fie pe placul tau indiferent de tipul de plaja pe care o cauti, caci are cate putin din toate caracteristicile unui loc ideal la malul marii, iar in ceea ce priveste peisajul frumos si albastrul marii, acestea sunt nelipsite si in cazul acestei plaje din Lefkada.

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?