Porto Katsiki Lefkada. Cum ajungi aici, cum arata aceasta plaja si cand e mai bine sa o vizitezi

Porto Katsiki este una dintre cele mai cunoscute plaje din Lefkada si a fost inclusa, nu de putine ori, in topul celor mai frumoase plaje din Europa, gratie peisajului divin si a apei de o culoare turcoaz ireal de intensa.  

Ca si in cazul plajei Egremni, si plaja Porto Katsiki a fost afectata de cutremurul de 6.1 grade din anul 2015. Atunci, mai multe bucati de stanca s-au desprins din versant, insa plaja a fost refacuta, fiind in continuare una dintre atractiile de top ale insulei Lefkada. 

Nu uita ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte cazare Lefkada, cu o multime de hoteluri dintre care sa poti alege ce ti se potriveste mai bine.

Unde se afla Porto Katsiki si cum poti ajunge la aceasta plaja 

Porto Katsiki este localizata la 43 de kilometri de Lefkada Town (un drum de circa 1h 10 minute cu masina) , iar distanta Porto Katsiki Vasiliki este de 15 kilometri. Din Nidri si pana la Porto Katsiki ai de parcurs 36 de kilometri. Poti ajunge la aceasta plaja fie cu barca, fie cu masina personala, pe care o vei parca insa in varful colinei concave, la baza careia se afla Porto Katsiki. Vei cobori ulterior pe niste scari metalice pana pe plaja. 

Exista locuri de parcare cu plata pentru cei care doresc sa vina cu masina la Porto Katsiki, insa daca te numeri printre acei turisti care se afla in Lefkada in varf de sezon, este posibil sa prinzi plaja destul de aglomerata si implicit si parcarea. 

Plaja Porto Katsiki se afla in apropierea plajei Egremni, iar cele doua pot fi vizitate in aceeasi zi destul de usor daca alegi un tur cu barca (pe care o poti lua din Nidri sau din Vasiliki) care sa includa opriri in aceste doua locatii. 

Principalul dezavantaj al acestor tururi este faptul ca timpul pe care-l vei avea la dispozitie pentru a te bucura de frumusetea plajelor este unul limitat. Te sfatuim sa intrebi acest detaliu inainte sa achizitionezi excursia si sa ceri informatii despre marimea barcii si numarul de persoane care urca la bord intr-un astfel de tur. 

Mai mult, exista situatii in care, daca valurile sunt prea mari, anumite ambarcatiuni nu pot ancora in unele locatii, inclusiv la Porto Katsiki. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Cum arata Porto Katsiki si ce facilitati ai in zona

Peisajul de la Porto Katsiki este, intr-adevar, unul de vis, mai ales daca alegi sa vii aici cu masina si sa o privesti de sus. Apa are o culoare turcoaz ametitoare, specifica plajelor din Lefkada si foarte accentuata mai ales in zona acestei plaje, gratie versantilor de culoare alba care o inconjoara si care deschid nuantele si mai mult. 

Plaja Porto Katsiki este de nisip cu pietris si este recomandat ca atunci cand vii aici sa ai incaltaminte care sa-ti protejeze talpile, atat pe plaja daca nu te simti confortabil cu pietricele, cat si pe scari, in cazul in care vii cu masina si va trebui sa le cobori pentru a ajunge la malul marii. 

In cele mai multe dintre cazuri, plaja Porto Katsiki este neamenajata cu sezlonguri, umbrele si alte facilitati. Au existat perioade, in trecut, in care pe plaja puteau fi zarite cateva sezlonguri si umbrele, insa total insuficiente pentru fluxul de turisti de aici. In prezent, pe plaja Porto Katsiki nu exista aceste servicii. 

Daca vii aici la orele pranzului sau daca te afli in Lefkada in cea mai calduroasa perioada a sezonului (lunile iulie, august) si vrei sa petreci mai mult timp la Porto Katsiki, e recomandat sa-ti iei si o umbrela cu tine. Exista cateva zone umbrite la aceasta plaja, insa devin neincapatoare in perioadele de varf. 

In partea de sus, pe platou, vei gasi mai multe terase de unde-ti poti procura racoritoare, mancare si unde vei avea acces si la toalete, insa tine cont ca trebuie sa urci si sa cobori acele trepte destul de solicitante. 

Se intampla ca in unele perioade in care vantul bate mai puternic sa se formeze valuri destul de mari la Porto Katsiki. Atentie, insa, caci plaja nu este supravegheata de salvamari. 

Daca intentionezi sa vii la aceasta plaja mai des in timpul vacantei tale in Lefkada si vrei sa te cazezi intr-un loc apropiat de Porto Katsiki, te poti orienta catre Vasiliki, unde optiunile de cazare sunt multiple, sau catre zona satului Athani. 

Care este cea mai buna perioada pentru o vizita la Porto Katsiki 

Porto Katsiki este celebra in Lefkada, motiv pentru care in plin sezon poate deveni destul de aglomerata, in special in lunile iulie, august si chiar inceput de septembrie. Fiind o plaja lunga si incapatoare, sunt slabe sanse sa nu gasesti un loc in care sa-ti pui prosopul, insa e posibil ca parcarea sa-ti dea batai de cap sau sa imparti plaja cu un numar prea mare de turisti (tine cont ca multi ajung aici si cu barca). 

Tot in perioada iulie-august se inregistreaza si cele mai mari temperaturi in Lefkada, iar daca nu esti prieten prea bun cu caldura sau nu vrei sa ai parte de aglomeratie, iti recomandam sa alegi o vacanta in aceasta insula la inceput de iunie sau dupa a doua jumatate a lunii septembrie. 

Vei gasi plaja Porto Katsiki mult mai libera, preturile la cazare vor fi mai mici, iar temperaturile mai suportabile. 

Concluzionand, Porto Katsiki este o atractie importanta a insulei Lefkada si este de bifat in cazul in care iti vei face o vacanta aici,  insa poate deveni aglomerata in plin sezon si putin solicitanta din punct de vedere al accesului. Cu toate acestea, din punct de vedere al aspectului, Porto Katsiki poate fi considerata o adevarata comoara a Lefkadei.

Alte articole care te mai pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?