La plimbare prin Agios Mattheos Corfu, unul dintre satele traditionale din sud-vestul insulei

Amplasat intr-o zona inalta si construit in stil amfiteatru, satul Agios Mattheos se distinge printr-o atmosfera pitoreasca, linistita, peisajul fiind completat de case vechi, alee inguste pietruite, bisericute si piete. 

Locul are o istorie bogata si este inconjurat de diferite obiective si atractii interesante, printre care se numara si unele plaje apreciate ale insulei, localizate la distante acceptabile. 

Te invitam sa parcurgi cateva capitole cu amanunte interesante despre satul Agios Mattheos, iar la noi pe site te intampinam si cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Unde se afla Agios Mattheos, cum ajungi si distante din alte statiuni

Agios Mattheos a fost ridicat la 23 kilometri departare de Corfu Town, intre Paramonas si Chalikounas, in partea de sud-vest a insulei. Mai este cunoscut si cu denumirea de “Agios Mathaios”. 

Pornind cu masina din Corfu Town, pana in acest sat ar trebui sa faci in jur de 40 de minute pe drum. 

Exista si linie de autobuze care leaga Corfu Town de Agios Mattheos (linia B8). Calatoria dureaza o ora, exista mai multe curse pe zi, iar pretul este unul avantajos (in jur de 3 euro/persoana). 

Distante catre Agios Mattheos din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Moraitika – Agios Mattheos: 7,6 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Agios Mattheos: 24,7 kilometri
  • distanta Kavos – Agios Mattheos: 29 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Agios Mattheos: 34 kilometri
  • distanta Dassia – Agios Mattheos: 30 kilometri
  • distanta Sidari – Agios Mattheos: 53 kilometri

Ce sa stii despre Agios Mattheos Corfu si ce poti vedea aici

In perioada secolului al XVI-lea, in urma atacurilor repetate ale piratilor in zona de coasta, locuitorii satului Zygonos au recladit asezarea intr-o zona mai inalta, care sa le ofere refugiu si siguranta. 

Noul nume primit a fost cel de Agios Mattheos, un sat de munte construit in stil amfiteatru, ce este locuit permanent inca de atunci. 

In prezent, Agios Mattheos numara peste 1500 de locuitori, care activeaza in general fie in sfera turistica, fie in agricultura.

Cultivarea podgoriilor din care se produce celebrul vin alb Kakotrighis este o alta ocupatie a localnicilor de aici. 

In sat exista atat constructii mai noi, cat si o sumedenie de case traditionale construite in stil venetian. 

Satul pastreaza inca o atmosfera foarte autentica, fiind relativ ferit de turismul in masa si usor indepartat de statiunile populare din zona coastei. Alei inguste strabat satul, printre casutele viu colorate, iar mici piatete, cu bisericute, cafenele si taverne traditionale, anima usor ambianta. 

Din Agios Mattheos nu lipsesc insa mici magazine, supermarket, ATM-uri, farmacie, serviciu rent a car, locuri de joaca si nici unitatile de cazare. 

Desigur, nu vei intalni aici hoteluri prea mari, ci doar o serie de vile cu apartamente sau studiouri, unele dintre acestea fiind amenajate chiar in case mai vechi, reconditionate. 

Zona in care este localizat satul este potrivita si pentru drumetii, iar in imediata apropiere, se pot face vizite la cateva obiective fascinante. 

Ruinele Castelului Bizantin Gardiki se afla la doar 3,2 kilometri departare de sat, iar locul este extrem de incarcat de istorie. Accesul este gratuit si pe proprie raspundere, iar in apropiere poti admira si un maslin vechi de peste 1000 de ani. 

Pestera Grava Gardiki se afla la doar 300 metri departare de castel, are doua intrari si o lungime de circa 20 de metri pe orizontala. Descoperirile arheologice facute aici sunt plasate cronologic in perioada paleoliticului superior. Se recomanda sa porti incaltaminte adecvata. Accesul este gratuit si pe proprie raspundere. 

Castelul Gardiki

Plaje apropiate de Agios Mattheos Corfu 

E foarte probabil ca inainte sau dupa vizita in Agios Mattheos sa vrei sa explorezi una sau mai multe dintre plajele frumoase cu care a fost binecuvantata zona de coasta din apropiere. 

Plaja Paramonas se afla la doar 3 kilometri departare de centrul satului. Este una dintre plajele linistite, cu un aspect relativ ingust, pe care le ai la indemana in vecinatate. 

Este formata din nisip auriu amestecat pe alocuri cu pietricele si are amenajare cu sezlonguri si umbrele (nu foarte multe la numar, din cauza lipsei de spatiu). 

Plaja Halikounas este una dintre cele mai speciale de pe insula. Desparte laguna Korission de Marea Ionica, este formata din nisip si este in majoritate o plaja libera, cu aspect salbatic. 

In plin sezon exista si un segment amenajat cu sezlonguri si umbrele, alaturi de un mic beach bar si de un centru de inchiriere echipament pentru sporturi acvatice. 

Intre Halikounas si satul Agios Mattheos sunt 8,5 kilometri. 

Plaja Issos este urmatoarea dupa Halikounas cum mergi spre statiunea Agios Georgios de Sud. Se remarca prin prezenta dunelor de nisip in extremitatea dreapta cum privesti marea si are segmente organizate cu sezlonguri si umbrele in zona centrala. 

Intre Issos si Agios Mattheos sunt 11 kilometri de parcurs. 

In loc de concluzie

Agios Mattheos este un sat traditional usor de vizitat de catre cei care aleg sa se cazeze in partea de sud-vest a insulei sau in zona Moraitika (sud-est), cu o atmosfera aparte, taverne cu mancare buna si cateva atractii istorice si naturale in imediata apropiere. 

Daca ai ajuns deja in Agios Mattheos, asteptam cu interes sa ne impartasesti experienta ta, iar daca ti-am starnit apetitul pentru escapadele in aceasta insula greceasca, nu uita ca la noi pe site te asteapta oferte bune pentru vacantele in Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?