Fourka Beach Kassandra si tot ce trebuie sa stii daca vrei sa vizitezi aceasta plaja

Pitorescului sat Fourka din Kassandra Halkidiki ii este atribuita o plaja premiata Blue Flag, cunoscuta cu denumirea simpla de Fourka Beach, Skala Fourka sau Skala Fourkas Beach. 

Aceasta este una dintre plajele localizate pe coasta de sud-vest a bratului si poate fi potrivita pentru tine daca vrei sa te bucuri de mare intr-un loc mai putin popular, insa nelipsit de organizare. 

Mai multe caracteristici ale acestei plaje poti sa descoperi in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, cu peste 70 de optiuni din care sa o alegi pe cea potrivita cerintelor tale!

Localizare Fourka Beach si distante din principalele statiuni ale bratului 

Fourka Beach se afla la 3,8 kilometri departare de centrul satului Fourka, in statiunea de coasta Skala Fourkas. Din Nea Potidea (adica de la intrarea pe bratul Kassandra) si pana aici ai de parcurs 31 kilometri, ceea ce inseamna un drum cu masina de aproximativ 25 minute. 

Din Kassandria, capitala bratului Kassandra, si pana la Fourka Beach sunt 9,3 kilometri, iar din cea mai animata statiune, Kallithea, distanta pana la aceasta plaja este de 16 kilometri. 

La nord de Fourka Beach se afla statiunea Siviri, iar la sud Capul Possidi, una dintre cele mai frumoase atractii ale zonei. 

Daca nu vii in Kassandra cu masina personala, e bine de stiut ca la Fourka Beach poti ajunge si cu autobuzele KTEL. 

Spre exemplu, din Nea Potidea si pana la Fourka Beach, exista 4 curse pe zi in luna iulie, iar durata calatoriei cu autobuzul intre cele doua este de 35-40 minute. Pretul unei calatorii variaza in functie de locul din care pleci spre Fourka, insa in general este unul modic. 

Te sfatuim sa verifici programul autobuzelor KTEL pe acest site, selectand in motorul de cautare si luna in care urmeaza sa calatoresti, pentru ca orarul curselor poate fi diferit de la un sezon la altul. 

Cum arata Fourka Beach si ce servicii gasesti in zona 

Fourka Beach este o plaja lunga de aproximativ 2,5 kilometri, premiata cu distinctia Blue Flag. Linia de coasta (zona din spatele plajei) este impanzita cu hoteluri si alte unitati de cazare, terase si restaurante, asadar vei avea servicii la indemana si vei putea sa iei masa de pranz in imediata apropiere a plajei. 

Plaja este formata dintr-un nisip grosier, iar la intrarea in mare poti sa intalnesti pietre, motiv pentru care iti recomandam sa iei cu tine si incaltamintea potrivita pentru apa. 

Fourka Beach este, in linii generale, o plaja mai putin populara si mai lipsita de aglomeratie comparativ cu plajele statiunilor mai animate (precum Kallithea sau Hanioti). 

Este amenajata in zona centrala cu sezlonguri si umbrele, aceasta fiind si zona in care pe timp de vara (in mod special in intervalul iulie-august), Fourka Beach poate deveni totusi mai aglomerata. 

In partea stanga a plajei cum te uiti la mare, catre extremitate, se afla un segment generos de fasie neamenajata, pe care-ti poti aseza linistit prosopul si unde vei prinde cu siguranta un loc placut in care sa te asezi, atata vreme cat nu ai nevoie de sezlonguri.  

Mai jos poti admira cateva imagini surprinse la Fourka Beach, insa tine cont ca video-ul a fost realizat in luna aprilie, atunci cand plaja era complet libera. 

Alte plaje relativ apropiate de Fourka Beach 

Daca intentionezi sa te cazezi chiar in Skala Fourkas, insa vrei sa explorezi si alte plaje din apropiere, le mai poti avea in vizor si pe urmatoarele: 

Plaja Siviri este localizata la 6 kilometri distanta de Fourka Beach, este formata din nisip, cu portiuni amenajate cu sezlonguri, dar si cu zone de plaja libera. 

Gasesti la Siviri si dusuri, cabine de schimb, iar atmosfera este in general una relaxanta, fara muzica puternica, locul fiind potrivit si familiilor cu copii. 

Capul Possidi si plajele Possidi de est si de vest (cea de vest fiind si cea mai apropiata de Fourka Beach) sunt considerate a fi, impreuna, unele dintre cele mai frumoase din Halkidiki. 

In mod particular Capul Possidi, care este format dintr-o fasie de nisip ce strapunge marea si care-si schimba forma de la un an la altul, merita vazut atata vreme cat te vei afla prin preajma.

 Daca plajele de est si de vest au si segmente amenajate, e bine sa stii ca la Possidi Cape sezlongurile si tavernele lipsesc in totalitate, insa peisajul este atat de placut incat niciun fel de organizare nu si-ar avea locul aici.

Capul Possidi se afla la 8 kilometri departare de Fourka Beach. 

In loc de concluzie

Fourka Beach poate fi o varianta de plaja foarte buna daca vrei sa ai la indemana atat amenajare cu sezlonguri si umbrele, taverne, cat si o zona generoasa de plaja libera, iar apropierea sa fata de alte plaje si atractii frumoase ale bratului Kassandra reprezinta un plus. 

Daca nu ai gasit inca locul potrivit in care sa te cazezi, nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Kassandra!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?