Alanya Bazar si alte locuri in care poti face shopping in aceasta statiune de la Mediterana

Multi dintre turistii care aleg sa-si petreaca vacantele in zona Alanya Turcia sunt interesati si de locurile in care pot face cumparaturi. 

Incepand cu suveniruri pentru cei dragi de acasa, diferite articole vestimentare, condimente si alte produse alimentare locale si chiar fructe si legume proaspete, caci zona Alanya se remarca printr-o agricultura bine dezvoltata – toate acestea te asteapta in zonele de bazar ale statiunii, deloc putine la numar. 

In cele ce urmeaza vom incerca sa punctam principalele locuri in care poti face shopping in Alanya, urmand ca tu sa le alegi pe cele mai tentante dintre acestea. In plus, la noi pe site ti-am pregatit si o serie de oferte pentru vacantele in Alanya!

Zone Alanya Bazar si localizarea acestora in functie de zilele saptamanii

Conceptul de Alanya Bazar este reprezentat de mai multe astfel de piete organizate aproape zilnic in diferite cartiere ale orasului Alanya. Asadar, daca esti un impatimit al cumparaturilor, vei putea merge in fiecare zi in alta zona pentru a verifica oferta producatorilor locali. 

In general, la aceste piete vei gasi fructe si legume cultivate local, condimente, miere, masline si diferite alte produse traditionale, iar cea mai mare si mai populara dintre acestea este cea organizata in zilele de vineri. 

Pe langa fructe si legume, vei gasi si articole vestimentare, incaltaminte, suveniruri, targ de vechituri – in mod special la piata organizata vinerea. 

Locatia pietei de vineri poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Cuma Pazarı”, unde exista si statie de autobuz. 

In cartierul Mahmutlar, de altfel cel mai populat din Alanya, este organizata piata de doua ori pe saptamana, in zilele de marti si de sambata. 

Piata de marti poate fi reperata la adresa Barış Cd., iar cea de duminica la adresa 125.Sk, langa Primaria Veche. 

Mai jos iti lasam o lista a celor mai importante astfel de piete organizate in Alanya: 

  • Alanya Bazar in zilele de luni – in zonele Obagol si Cikcilli
  • Alanya Bazar in zilele de marti – Mahmutlar
  • Alanya Bazar in zilele de miercuri- in zonele Konakli si Avsallar
  • Alanya Bazar in zilele de joi – Tosmur
  • Alanya Bazar in zilele de vineri – Cuma Pazarı, localizata central si in zona Kestel. 
  • Alanya Bazar in zilele de sambata – in zona Mahmutlar 
  • Alanya Bazar in zilele de duminica – in zona Turkler 

In plus, trebuie sa stii ca in Alanya gasesti si Alanya Grand Bazar, zona principala de cumparaturi marcata pe Google Maps cu exact aceasta denumire, deschisa  zilnic intre orele 08.00 – 00.00. De aici poti cumpara cam orice-ti trece prin minte: haine, covoare, bijuterii, cosmetice pentru hamam, suveniruri, rahat, baklava, miere, cafea sau ceai, gata ambalate pentru a putea fi oferite cadou. 

Ce este important sa ai in vedere atunci cand mergi la Alanya Bazar: 

  • ia cu tine bani cash, de preferat marunti.
  • pretul anumitor produse poate fi negociat, atunci cand vorbim in mod special despre suveniruri, articole vestimentare si alte obiecte de genul. Fructele si legumele au in general preturi modeste, iar daca vrei sa negociezi ceva, e indicat sa nu oferi comerciantului un pret ridicol de mic pentru marfa sa, caci te vei lovi de un refuz. 
  • daca nu esti interesat de marfa unui comerciant care insista, refuza politicos, saluta si mergi mai departe. 

Centre comerciale in Alanya 

In cazul in care preferi sa te indrepti catre locuri din care poti achizitiona haine de brand, vei avea la indemana si varianta centrelor comerciale din Alanya. 

Trebuie sa stii insa ca in acest caz, preturile nu sunt negociabile. Totusi, vei avea un avantaj: posibilitatea de plati cu cardul. 

Alanyum Centrum este unul dintre cele mai cunoscute mall-uri din acest oras. Il poti repera pe Google Maps cu denumirea de “Alanyum Einkaufszentrum”, iar aici te asteapta mai multe magazine de brand precum Penti, LC Waikiki, Levi’s, U.S. Polo, Ipekyol si altele. 

Centrul comercial are si food court, cinematograf, dar si un supermarket Carrefour.

Neva Outlet este un magazin cu reduceri localizat vis a vis de Alanyum, la circa 100 metri distanta de mall. 

Poti sa descoperi aici diferite articole vestimentare reduse ale unor branduri precum Zara, U.S. Polo Assn, LTB, Vero Moda, DeFacto, Jack&Jones, Lumberjack si altele, dar si produse de casa, accesorii si cosmetice. Neva Outlet are si o cafenea, ideala pentru pauzele din timpul reprizelor de shopping 🙂 

Time Center se afla in zona cartierului Payallar, la circa 13 kilometri fata de inima orasului Alanya. Si in acest caz vei intalni mai multe magazine de brand similare cu cele din Alanyum (asadar, turcesti). 

Plecand din centrul Alanyei, ar trebui sa faci in jur de 20 minute cu masina, intr-o zi cu trafic normal. 

Marka Mix Outlet este un alt centru comercial, localizat la o distanta de aproximativ 2,7 kilometri fata de zona centrala a orasului, in directia parcului de distractii Alanya Lunapark. 

In general, aici gasesti replici ale unor articole vestimentare sau accesorii de brand, dar si diferite tipuri de suveniruri, vase din sticla pictate, ceasuri, dulciuri locale si altele. 

O parte dintre cei care au vizitat aces micut mall spun ca preturile intalnite aici sunt putin mai ridicate comparativ cu cele din bazaruri. 

Magazine de bijuterii si alte locuri in care poti face cumparaturi in Alanya 

Ai in plan sa dai o tura si pe la magazinele cu bijuterii? Acestea sunt nelipsite din Alanya, iar oferta este atat de bogata incat iti va fi greu sa te hotarasti rapid, lucru pe care nici nu-l recomandam atunci cand vine vorba despre astfel de achizitii. 

Cele mai multe dintre magazinele cu bijuterii din metale pretioase sunt deschise in centru, numarul acestora fiind de ordinul zecilor. 

Ce este important de retinut atunci cand cumperi bijuterii? Indreapta-te intotdeauna catre magazinele cu vitrine si cu review-uri bune. Nu achizitiona bijuterii de pe tarabe sau de la oamenii de pe strada, caci sunt sanse foarte mari sa nu cumperi ceva veritabil. 

Totodata, nu cumpara din prima o bijuterie pe care ti-ai setat gandul. In unele cazuri, preturile pot fi negociate, iar o bijuterie similara poti intalni si intr-un alt magazin apropiat. Consulta intai mai multe variante, afla care este ultimul pret pentru accesoriul tau si ia mai apoi o decizie. 

Alanya Golden Eye Jewellery Shop este unul dintre cele mai cunoscute. Este localizat pe bulevardul Ataturk nr. 11, in imediata apropiere a portului si a Turnului Rosu, iar cei care i-au calcat pragul in ultimii ani au numai cuvinte de lauda pentru proprietar, dupa cum se arata in recenziile stranse de aceasta afacere pe Google. 

Altınbaş Jewelery este un lant celebru de magazine cu bijuterii din Turcia, prezent si in Alanya. Gasesti mai multe reprezentante in oras. 

Printre alte magazine cu bijuterii pe care le vei intalni in Alanya se mai numara si: Sara Juwelier, Serdar Cengiz, Talisman Jewellery si multe altele. 

In afara de zonele de bazar, piete, centre comerciale si magazine cu bijuterii, in Alanya te asteapta si mici magazine de sine statatoare, ale unor branduri locale sau internationale. Le vei intalni cu precadere in zona centrala si au produse de toate felurile (articole de imbracaminte – Koton, L.C.Waikiki, multe magazine de incaltaminte si accesorii din piele, magazine de lenjerie intima, magazine cu produse cosmetice). 

In loc de concluzie

Shopping-ul in zona Alanya poate fi o adevarata placere pentru cei care si-au propus sa se intoarca acasa si cu o serie de suveniruri, accesorii, bijuterii – poate chiar si cu o garderoba noua. 

Daca ai fost deja aici si simti ca mai ai si alte magazine pe care vrei sa le recomanzi, asteptam cu interes indicatiile tale, iar daca ai in plan sa-ti organizezi concediul in aceasta zona de litoral a Turciei, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Alanya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?