Plaje in Antalya. Care sunt cele mai frumoase plaje de pe coasta turceasca a Mediteranei

Antalya este una dintre cele mai cunoscute zone de vacanta din Turcia, fiind apreciata pentru diversitatea de statiuni cu iesire la Mediterana si serviciile bune din majoritatea acestora. 

Daca te pregatesti pentru o vacanta in Antalya si vrei sa stii care sunt cele mai frumoase plaje din aceasta zona sau care sunt statiunile cu cele mai bune plaje, gasesti mai jos cateva informatii care sa te ajute sa te orientezi mai bine la fata locului.

Ce sa stii despre plajele din Antalya

Provincia Antalya are o linie de coasta lunga de mai bine de 500 de kilometri, iar numarul plajelor din aceasta zona depaseste 150.
Pornind din apropierea micilor orase Kalkan – Kas si ajungand in estul orasului Gazipasa, vom incerca sa punctam in acest articol unele dintre cele mai frumoase locuri in care te poti bucura de mare si de soare.

Plajele de pe coasta turceasca a Mediteranei sunt de toate felurile. Exista plaje cu nisip, plaje cu pietris, plaje mixte, plaje foarte populare, destul de aglomerate in varf de sezon, dar si plaje salbatice sau cu caracteristici aparte. 

Plajele din estul provinciei au in general un aspect mai stancos (cu exceptia catorva, cum ar fi plaja Patara, lunga de 18 kilometri, formata din nisip), in timp ce plajele statiunilor mai apropiate de Antalya City sunt mai generoase, mai bine amenajate si mai potrivite pentru familiile cu copii, atat prin prisma aspectului si a organizarii, cat si prin prisma prezentei resorturilor cu cazare in regim all inclusive in imediata apropiere.

Cele mai multe dintre hotelurile bune, localizate in prima linie, respectiv la malul marii, ofera turistilor plaja privata amenajata. Cu toate acestea, vei intalni si multe zone de plaja publica, unde vei avea posibilitatea sa inchiriezi sezlonguri sau sa-ti asezi cearceaful in spatii libere. 

In general, este aproape imposibil sa nu gasesti o plaja pe placul tau in Antalya, iar daca nu te-ai hotarat inca in ce zona sa te cazezi, gasesti la noi pe site si cele mai bune oferte la hoteluri din Antalya, Turcia.

Cele mai cunoscute plaje din Antalya. Locuri populare de plaja in statiuni si orase

Fiecare statiune sau oras din zona Antalya se mandreste cu una sau mai multe plaje devenite foarte populare printre turisti. 

Desi in varf de sezon, aceste locuri pot fi aglomerate, ele reprezinta un adevarat magnet pentru iubitorii de plaje. In cazul in care te simti atras de unul dintre locurile de mai jos, ia in considerare ca vremea in Antalya este buna chiar si in octombrie, cand plajele vor fi mai libere si temperaturile mai prietenoase. 

Printre cele mai populare plaje din zona oraselor Kalkan – Kas se numara plaja publica din Kalkan , localizata in apropierea portului, plaja Seyrek Cakil, plaja Akcagerme si plaja Buyuk Cakil.

Plaja Seyrek Cakil

Sunt urmate de catre plajele din zona Demre (oras considerat o adevarata atractie pentru pasionatii de istorie), iar cea mai faimoasa dintre acestea este Tasdibi Beach.

Ajungem si in zona Finike, unde se remarca plaja Gokliman, cu o buna amenajare, localizata chiar la drumul principal D400 care traverseaza intreaga zona de coasta a provinciei.

Avem mai apoi plaja Mavikent inainte de Capul Gelidonya, urmata de plaja golfului Adrasan, faimoasa in mod special pentru excursiile cu barca spre insula Suluada.

Ne oprim putin si la plaja Tekirova, intr-o statiune micuta si linistita localizata in imediata apropiere a orasului Kemer, cu o plaja bine organizata, formata din pietricele. Aici se intalnesc atat segmente private, administrate de catre hotelurile din prima linie, cat si segmente publice.
Chiar inainte de a intra in Kemer, ne asteapta si plajele Camyuva si Kiris, despartite de gura de varsare a unui rau in Mediterana. Ambele sunt bine amenajate, cu hoteluri si restaurante in zona din spate.

Plaja Camyuva

Plaja Moonlight si plaja Urban Beach din Kemer sunt cele doua zone de plaja localizate central in aceasta statiune. Kemer se poate lauda cu apa foarte limpede, fiind totodata o zona cu multa vegetatie si temperaturi putin mai scazute fata de celelalte statiuni.

Cele mai multe plaje din Kemer au pietris, insa se remarca si plaje amenajate cu nisip, in mod special la hotelurile superioare. 

Plaja Konyaalti este plaja publica din orasul Antalya si este locul preferat de relaxare al localnicilor si al turistilor veniti sa exploreze atractiile orasului.

Konyaalti Beach are aproximativ 7 kilometri lungime, este cu nisip si pietris si are, de-a lungul sau, mai multe facilitati: restaurante, terase, dusuri, vestiare, portiuni amenajate cu sezlonguri.

Plaja Kadriye din apropiere de Belek este una dintre cele mai cunoscute plaje, unde se intalnesc si segmentele de plaja privata ale unor resorturi.

Plaja Kumkoy, tot din apropiere de Belek, este una dintre plajele exclusiviste si foarte bine amenajate ale acestei zone. E important de stiut ca Belek este cea mai luxoasa dintre statiunile Antalyei, iar resorturile de aici au printre cele mai bune servicii. 

Plaja Kumkoy, vazuta din hotelul Sunis Kumkoy Beach Resort

Plaja Bogazkent se afla la 9 kilometri de centrul Belek-ului, respectiv la  estul gurii de varsare a raului Kopru. Si aici se remarca in unele locuri dune de nisip, iar plaja este lata si mai linistita. 

Plaja Kleopatra din Alanya este, iarasi, una dintre cele mai cunoscute. Are o lungime de 2 kilometri, zone de plaje libera care alterneaza cu zonele amenajate, plaja Kleopatra fiind totodata locul in care se presupune ca faimoasa regina a Egiptului a inotat.

Alanya este destul de indepartata de orasul Antalya (133 km), insa este de multe ori aleasa de turisti pentru preturile mai convenabile de aici. Plaja Incekum, plaja Portakal, plaja Avsallar sunt, de asemenea, plaje populare in zona Alanya.

Cele mai frumoase plaje din Antalya. Plaja Lara Antalya si plaja Side Antalya, printre cele mai bune

In mod cert, cea mai frumoasa plaja din Antalya nu poate fi aleasa altfel decat intr-un mod subiectiv, pentru ca Turcia are multe plaje frumoase in aceasta zona, fiecare cu atuu-rile ei. Cu toate acestea, este stiut faptul ca unele zone din Antalya stau mai bine la capitolul plaje. Spre exemplu, in Lara Kundu vei gasi una dintre cele mai lungi si bune plaje din intreaga provincie Antalya.

Plaja Kaputas din apropierea orasului Kalkan este, fara doar si poate, una dintre cele mai frumoase din partea vestica a provinciei Antalya. Este marginita de stanci si are o apa a marii de-un albastru turcoaz fascinant.

Devine foarte aglomerata in plin sezon, insa daca vii aici in perioade precum sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau inceputul lunii octombrie, o poti surprinde in toata splendoarea sa.

Plaja Cirali este o alta plaja deosebita, in apropiere de Kemer. Este unul dintre locurile in care testoasele Caretta Caretta isi depun ouale, iar natura din imprejurimi este absolut superba.

Plaja Cirali se uneste in partea dreapta cum te uiti la mare cu plaja Olympos, iar in aceasta zona se afla si ruinele orasului antic Olympos.

Plaja Lara Antalya se intinde, alaturi de cea din zona Kundu, pe aproximativ 12 kilometri de-a lungul malului Marii Mediterane. Plaja Lara este foarte lata, are nisip fin si este preferata in special de familiile cu copii.

Plaja Lara Antalya este premiata Blue Flag, prin urmare asteapta-te la o zona curata, insa putin mai lipsita de vegetatie comparativ cu plajele din Kemer sau Belek. 

Te asteptam la noi pe site cu mai multe oferte la hotelurile din zona Lara Kundu, astfel incat sa poti selecta ce ti se potriveste mai bine !

Plaja Side Antalya, care apartine orasului istoric Side, este de asemenea lata si cu nisip fin, fapt ce o pozitioneaza in topul celor mai bune plaje din Antalya. Zonele de plaja din Side sunt localizate in estul si vestul centrului vechi.

In vest sunt cele mai multe dintre hoteluri, in timp ce in est, spre capatul plajei, vei intalni si zone cu dune de nisip. 

Plaja Damlatas este practic o continuare a plajei Kleopatra din Alanya si se afla in dreptul pesterii Damlatas, care poate fi vizitata. Este premiata Blue Flag si gasesti aici de inchiriat sezlonguri si umbrele. 

Damlatas Beach nu este la fel de aglomerata precum Kleopatra, mai ales daca te indrepti spre capatul acesteia, insa o vei gasi mai goala dupa jumatatea lunii septembrie.

Plaje deosebite si mai putin cunoscute din zona Antalya 

Provincia Antalya are o multime de plaje mai micute si mai putin cunoscute, unele mai indepartate de statiunile mari, altele chiar in vecinatatea acestora. 

In zona Kalkan-Kas te asteapta cateva plaje amenajate sub forma unor beach club-uri, cu platforme de lemn sau de beton pe care sunt amplasate sezlonguri. Una dintre cele mai frumoase este cea din golful Hidayet, insa exista si altele renumite in zona, precum Zest Beach Club, Denizim Beach Club, Yali Beach Club & Restaurant, Kalamar Beach Club, etc. Acestea nu sunt insa printre cele mai potrivite pentru familiile cu copii, din cauza aspectului stancos.

HINT: la noi pe blog gasesti un articol cu o selectie a celor mai interesante plaje din aceasta zona: Top 10 plaje de vizitat in zona Kalkan – Kas Antalya

Plaja Golfului Hidayet

Plaja Incebogaz este localizata aproape de intrarea pe peninsula Çukurbağ, la mica distanta de centrul orasului Kas. In acest caz, vorbim despre o plaja cu dubla deschidere la mare, amenajata mai serios pe portiunea din partea dreapta cum privesti catre Mediterana.

Golful Korsan sau Golful Piratilor, asa cum mai este cunoscut, include una dintre plajele mai indepartate de Antalya City, insa potrivite celor care cauta locuri izolate si salbatice la malul Marii Mediterane. Este localizata la circa 95 kilometri sud-vest de Antalya City.

Plaja este una de dimensiuni restranse, incojurata de stanci si vegetatie, cu o apa turcoaz si limpede. Este o plaja de pietris, asadar este recomandata incaltamintea speciala. 

Plaja Mermerli, foarte apropiata de centrul vechi al orasului Antalya, respectiv localizata in zona portului de iahturi, intr-un golfulet restrans, este una dintre plajele mai putin populare, insa speciale ale Antalyei. Mermeli este o plaja de dimensiuni restranse, insa cocheta, cu sezlonguri, umbrele si o apa a marii de regula foarte calma.

Daca vrei sa o vizitezi in plin sezon, ai sanse sa prinzi un sezlong doar daca vii foarte devreme. 

Plaja Ornekkoy din Lara este una dintre plajele vizitate in mod special de catre localnici sau de catre cei care au case de vacanta in aceasta zona. Este mai mica si mult mai ingusta decat plaja principala din Lara, insa are, la randu-i, un farmec aparte. 

Plaja Inciralti se afla la doar 3,5 kilometri de Ornekkoy, fiind o plaja pe ponton, asadar suspendata si fara nisip. Nu este un loc potrivit pentru copii, insa are un vibe aparte si un ponton pentru sarituri. Atentie insa, zona este una stancoasa. 

Plaja Tersane este una dintre plajele mai putin stiute din Alanya. Se afla chiar langa castelul Alanya si este vizitata in mod special de catre cei care se opresc in zona atractiilor istorice.
Pe fundal are un zid inalt, iar in plin sezon poate deveni aglomerata, in principal pentru ca este foarte ingusta.

Plaja Ulas de langa Alanya este o alta plaja cu un aspect inedit, la aproximativ 6 kilometri de centrul acestei statiuni.

O simpla privire pe una dintre pozele de aici te va face sa intelegi ce anume o face atat de speciala – respectiv peisajul din spate. Plaja este restransa, dar gasesti cateva sezlonguri si umbrele de inchiriat, iar la extremitati exista stanci.  

Plaja Koru este o alta plaja speciala din apropiere de Alanya, localizata in zona orasului Gazipasa. Placile de stanca de la intrarea in mare formeaza o serie de piscine naturale, iar locul este cat se poate de instagramabil.
Nu vorbim insa despre o plaja prea confortabila pentru familiile cu copii.

Pe blog avem un articol mai cuprinzator despre plajele din Alanya, pe care te invitam sa-l descoperi aici: Ghid plaje Alanya. Plaje populare, plaje retrase si plaje potrivite pentru familiile cu copii

In loc de concluzie

Provincia Antalya are plaje pentru toate preferintele, insa vei gasi poate cea mai buna plaja pentru familii cu copii in zona Lara-Kundu, dar si plaje atipice sau retrase, in locuri mai putin cunoscute sau frecventate de turisti.

Iti lasam misiunea de a stabili care dintre ele este mai frumoasa si asteptam sa ne impartasesti propriile pareri si experiente. Nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Antalya!

Alte articole care te mai pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?