Relaxare la Arillas Beach Corfu, una dintre plajele apreciate din nord-vestul insulei

Intr-o locatie retrasa si linistita, insa nu departe de statiuni mai populare precum Paleokastritsa si Sidari, Arillas Beach poate fi genul de plaja potrivita pentru cei care cauta liniste, amenajare buna si chiar o intrare lina in mare. 

Arillas Beach Corfu apartine de statiunea cu acelasi nume, este formata din nisip auriu si ofera acces facil la o gama variata de restaurante, taverne si alte servicii disponibile in zona din spate. 

Iti propunem sa ne insotesti intr-o scurta plimbare virtuala in zona plajei Arillas, iar la noi pe site te intampinam cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Unde se afla Arillas Beach Corfu, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja statiunii Arillas este pozitionata in partea de nord-vest a insulei Corfu, intre statiunile Agios Georgios Pagon si Agios Stefanos Avliotes

Poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Paralia Arillas”, insa, ATENTIE, nu trebuie confundata cu plaja din regiunea Epirus care poarta acelasi nume. 

Din Corfu Town si pana la Arillas Beach sunt 36 de kilometri, distanta ce se poate parcurge cu masina in aproximativ o ora. 

Statiunea Arillas este conectata de Corfu Town si prin sistemul public de transport (Green Buses). Exista curse regulate intre cele doua, iar drumul dureaza in jur de o ora si jumatate. Costurile sunt semnificativ mai reduse comparativ cu transportul cu taxi (care poate ajunge la circa 50 euro/sens). 

Daca alegi sa vii aici cu masina, trebuie sa stii ca exista locuri de parcare suficiente in zona din spatele plajei, fara plata. 

Distante catre Arillas Beach Corfu din alte statiuni ale insulei: 

  • distanta Sidari – Arillas Beach Corfu: 10 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Arillas Beach Corfu: 25 kilometri
  • distanta Ermones – Arillas Beach Corfu: 34 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Arillas Beach Corfu: 44 kilometri
  • distanta Kavos – Arillas Beach Corfu: 79 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Arillas Beach Corfu: 75 kilometri
  • distanta Dassia – Arillas Beach Corfu: 27 kilometri

Cum arata Arillas Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Arillas este o plaja lunga, formata din nisip auriu,  bine amenajata pe segmentul central. 

In zona de mijloc este organizata cu sezlonguri si umbrele, in timp ce zonele marginale au pe fundal stanci inalte din argila si un aspect usor mai salbatic. 

Daca alegi sa te asezi in zona de mijloc, vei avea acces rapid la restaurante, taverne, baruri si chiar mici magazine. In vara lui 2023, doua sezlonguri si o umbrela puteau fi inchiriate la aceasta plaja cu aproximativ 14 euro/set. 

Arillas Beach are o intrare lina in mare, aspect ce o face sa fie frecventata adesea si de catre familiile cu copii. 

Localnicii din Arillas se remarca printr-o implicare deosebita in randul comunitatii, cu activitati anuale de curatare a plajei, diferite actiuni de reciclare, alaturi de organizarea mai multor evenimente si mici festivaluri. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Arillas Beach Corfu

Arillas Beach este mai putin cunoscuta si are avantajul de a fi localizata intr-o zona extrem de bogata in locuri frumoase la malul marii. De aceea, sunt sanse destul de bune sa nu o prinzi foarte aglomerata, nici macar in perioada iulie-august, cand intreaga insula atrage cel mai mare flux de turisti. 

Cea mai calda apa a marii o vei gasi aici in iulie si august, cand atinge valori medii de circa 24 de grade. 

Daca preferi si mai multa intimitate si liniste, poti opta pentru o vacanta la final de mai – inceput de iunie sau la final de septembrie – inceput de octombrie. 

Vei surprinde astfel Arillas Beach in toata frumusetea sa, cu mentiunea ca la inceput de vara, apa marii poate fi usor mai rece comparativ cu perioada septembrie – inceput de octombrie. 

Alte plaje apropiate de Arillas Beach 

La distante acceptabile fata de plaja acestei linistite statiuni ai posibilitatea sa explorezi si alte locuri incantatoare. 

Plaja Porto Timoni este una dintre cele mai populare din Corfu si totodata una dintre cele mai aspectuoase. Se afla la doar 3,5 kilometri departare de Arillas si are deschidere dubla la mare. 

Poti ajunge aici pe jos, pornind din centrul satului Afionas (plimbarea dureaza in jur de 25-30 minute, pe o poteca ingusta si abrupta pe alocuri) sau cu barca, luata de la plaja Agios Georgios Pagon. 

Porto Timoni poate deveni aglomerata in miez de vara si nu are amenajare cu sezlonguri sau alte servicii. 

Plaja Agios Georgios Pagon (sau de Nord, caci in Corfu exista si statiunea Agios Georgios de Sud) este localizata la 5 kilometri distanta de Arillas.

Are o intindere generoasa, alaturi de segmente organizate cu sezlonguri si umbrele. In zona din spate exista mai multe unitati de cazare, restaurante, baruri, mici magazine. 

Plaja Agios Stefanos este formata din nisip si generoasa in dimensiuni. Nu este foarte aglomerata, nici macar in mijlocul verii si are un acces foarte usor. Cadrul natural este foarte frumos, cu un aspect semi-salbatic. 

Intre Agios Stefanos si Arillas Beach sunt 2,8 kilometri.  

In loc de concluzie

Arillas Beach Corfu face parte din randul plajelor potrivite pentru relaxare, mai putin populare, ale insulei Corfu. Este aleasa si de catre familiile cu copii, dar si de catre acei turisti care vor sa se bucure de mare si de soare intr-o zona plina de atractii. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?