Arillas Beach, plaja din apropierea satului Perdika Grecia, potrivita pentru familiile cu copii

Una dintre plajele localizate intre satele Syvota si Parga, asadar in regiunea Epirus, Grecia, este Arillas Beach, care spre deosebire de alte plaje din zona se remarca prin prezenta nisipului fin, dar si a unei intrari line in mare. 

Este frecventata adesea de catre familiile cu copii si are atat segmente organizate, cat si segmente libere. 

Descopera mai multe detalii despre Arillas Beach in cele ce urmeaza, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacanta Sivota si oferte vacanta Parga, din care sa alegi exact ce ti se potriveste mai bine.

Localizare Arillas Beach si distante din alte statiuni si orase

Plaja Arillas se afla la doar 5,6 kilometri de centrul satului Perdika si la 13,8 kilometri distanta de satul Syvota

Daca se intampla sa fii cazat in Syvota, pana aici vei avea de mers cu masina in jur de 20 de minute, intr-o zi cu trafic normal. 

In zona din spatele plajei se gasesc locuri de parcare. Atmosfera se poate aglomera usor in mijlocul verii. 

ATENTIE: Nu confunda plaja Arillas din zona Syvota cu plaja Arillas din Corfu. Cele doua au un aspect total diferit si sunt localizate la o distanta semnificativa una fata de cealalta. 

Distante catre Arillas Beach din alte statiuni si orase: 

  • distanta Igoumenitsa – Arillas Beach: 37 kilometri
  • distanta Plataria – Arillas Beach: 17 kilometri
  • distanta Parga – Arillas Beach: 21 kilometri 
  • distanta Ammoudia – Arillas Beach: 38 kilometri
  • distanta Preveza – Arillas Beach: 83 kilometri 

Cum arata Arillas Beach si ce servicii sunt disponibile aici

Vei observa una dintre primele particularitati ale acestei plaja imediat ce vei ajunge aici, respectiv faptul ca Arillas Beach este o plaja formata din nisip (spre deosebire de multe dintre plajele localizate in zona Syvota-Parga, care sunt formate din pietris). 

In plus, Arillas Beach are o intrare lina in mare, aspect ce o face sa se situeze in topul plajelor potrivite pentru familiile cu copii care aleg sa-si faca vacantele in aceasta parte a Greciei. 

Plaja are atat segmente organizate cu sezlonguri si umbrele, cat si zone libere, unde-ti poti aseza propria umbrela si prosopul. Are o lungime destul de generoasa, insa nu exceleaza la capitolul latime. 

Pe unele portiuni, Arillas Beach ofera umbra naturala, iar in plin sezon, ai sanse mari sa intalnesti in apropierea malului marii un mic parculet acvatic cu atractii gonflabile. Atractia poarta denumirea de Delfino Aqua Park, iar in 2023, o ora de acces era taxata cu 10 euro, in timp ce pentru 20 euro te puteai distra toata ziua pe saltelute si tobogane.

In spatele plajei Arillas exista o serie de unitati de cazare, majoritatea de tip vile cu apartamente, alaturi de cateva taverne si restaurante (in jur de 2-3), cu recenzii majoritar pozitive. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Arillas Beach

Cele peste 1000 de recenzii acumulate pe Google pana in 2024 ne dau de inteles ca Arillas Beach este o plaja relativ cunoscuta, cu atat mai mult cu cat are de oferit cate ceva pentru fiecare tip de turist in parte. 

De aceea, e posibil ca in plin sezon, sa o prinzi destul de aglomerata. In cazul in care-ti faci vacanta in zona in intervalul iulie-august, te sfatuim sa vii la Arillas Beach la primele ore ale diminetii. Tot in aceasta perioada vei prinde si cele mai ridicate temperaturi, dar si cea mai calda apa a marii (cu valori cuprinse in medie intre 25-26 grade). 

In cazul in care preferi o atmosfera mai linistita, mai putina agitatie la plaja si temperaturi mai blande, poti alege sa-ti faci vacanta si implicit sa vii la Arillas la sfarsit de mai – inceput de iunie sau la sfarsit de septembrie – inceput de octombrie. In mod special la inceput de toamna, apa marii are sanse sa fie inca foarte buna pentru baie. 

Alte plaje apropiate de Arillas Beach 

Si cum te-ai gandit probabil deja ca ai vrea sa vezi si alte plaje frumoase in aceasta zona, mai jos ti-am pregatit cateva exemple de locuri interesante de la malul marii, situate la distante rezonabile fata de Arillas Beach:

Plaja Stavrolimena (care poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea greceasca de Παραλία Σταυρολιμένα <Paralia Stavrolimena>) este localizata la doar 1,3 kilometri departare de Arillas. 

Este o plaja in general neorganizata, cu un mic restaurant de tip cantina in zona din spate, considerata un soi de paradis ascuns, tocmai pentru ca nu este cunoscuta multora dintre turisti. 

Plaja Karavostasi se afla la 2,7 kilometri distanta de Arillas Beach (aproximativ 5-6 minute de mers cu masina), fiind formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. 

Are o intrare ceva mai abrupta in mare, insa si un aspect mai lat, comparativ cu Arillas. 

In zona din spate exista unitati de cazare, restaurante, terase. 

Plaja Agia Paraskevi se afla in directia opusa, catre Syvota, la 9 kilometri departare de Arillas Beach. 

Este una dintre plajele mai potrivite celor care vor sa se bucure de mare si de soare in liniste, admirand un peisaj frumos, caci ofera priveliste catre micuta insula care poarta acelasi nume. 

Si aici exista atat zone libere, cat si zone amenajate cu sezlonguri si umbrele, iar in partea stanga cum te uiti la mare poate fi vizitata si o mica bisericuta. 

In loc de concluzie

Arillas Beach este una dintre plajele potrivite pentru familiile cu copii, caci este formata din nisip si are o intrare lina in mare, oferind totodata posibilitati de distractie gratie acelui mic parculet acvatic amplasat direct pe apa, aproape de mal. 

Daca ai vizitat deja plaja Arillas, asteptam cu interes feedback-ul tau, iar daca esti tentat sa-ti faci vacanta in zona, te asteptam la noi pe site cu unele dintre cele mai tari oferte vacante Syvota Grecia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?