Agia Paraskevi Beach, una dintre cele mai frumoase plaje dintre Syvota si Parga

La mica distanta de Syvota, pe drumul care duce catre Parga, plaja Agia Paraskevi isi asteapta vizitatorii cu o apa a marii foarte cristalina si cu o priveliste superba. Este una dintre plajele cu forma atipica pe care le-ai putea vizita in aceasta zona, cu atat mai mult cu cat are de oferit cate ceva pentru fiecare tip de turist in parte. 

Langa plaja exista si o mica bisericuta pe care o poti vizita, iar daca te numeri printre inotatorii mai experimentati, in cateva minute poti ajunge pe mica insula care troneaza in fata acestei plaje. 

Descopera in continuare mai multe amanunte utile despre Agia Paraskevi Beach, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Syvota!

Localizare Agia Paraskevi Beach si distante din alte statiuni si orase

Plaja Agia Paraskevi se afla la doar 6,4 kilometri departare de centrul satului Syvota, ceea ce presupune un drum cu masina de aproximativ 10-12 minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Se afla in directia Parga, imediat dupa micul golf al plajei Mega Drafi. 

Exista locuri de parcare in zona din spate, insa in plin sezon pot deveni insuficiente. Plaja poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea greceasca de “Παραλία Αγία Παρασκευή”. 

Distante catre Agia Paraskevi Beach din alte statiuni si orase: 

  • distanta Igoumenitsa – Agia Paraskevi Beach: 30 kilometri
  • distanta Plataria – Agia Paraskevi Beach: 17 kilometri
  • distanta Parga – Agia Paraskevi Beach: 22 kilometri 
  • distanta Ammoudia – Agia Paraskevi Beach: 40 kilometri
  • distanta Preveza – Agia Paraskevi Beach: 84 kilometri 

Cum arata Agia Paraskevi Beach si ce servicii gasesti aici

Agia Paraskevi este o plaja relativ lunga, insa nu foarte lata, formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. Exista pietre in apa, motiv pentru care acele incaltari speciale sunt binevenite. 

Intrarea in mare are o panta destul de abrupta pe alocuri, asadar, e nevoie de precautie daca vii aici alaturi de cei mici sau daca nu stapanesti prea bine tainele inotului. 

Agia Paraskevi Beach are atat segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, cat si mai multe zone de plaja libera, unde-ti poti aseza linistit prosopul. 

Totodata, se distinge de alte plaje printr-o apa a marii foarte clara, dar si prin privelistea superba catre mica insula cu acelasi nume, care poate fi observata in zare si la care poti ajunge inot. 

In partea stanga a plajei cum te uiti la mare, se afla si o mica bisericuta, care poate fi reperata pe Harti cu denumirea de “Saint Paraskevi Orthodox Church”. 

In spatele plajei exista o serie de unitati de cazare, cateva taverne si baruri, dar si un centru de sporturi acvatice. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Agia Paraskevi Beach 

Daca luam in considerare review-urile pe care le-a strans pe Google (peste 2000 la numar), am putea sa clasam plaja Agia Paraskevi in topul celor mai populare din zona. Asta inseamna ca in perioada iulie-august, plaja poate fi destul de aglomerata, caci ofera servicii de toate felurile, are amenajare buna si priveliste frumoasa.  

Daca se intampla sa vii aici in miez de vara, iti recomandam sa ajungi la plaja la primele ore ale diminetii, in principal pentru a gasi mai usor loc de parcare. 

In cazul in care preferi sa fie mai multa liniste si sa gasesti plaja Agia Paraskevi mai libera, poti vizita zona la sfarsit de mai – inceput de iunie (cand apa marii are intre 20-22 grade) sau la final de septembrie – inceput de octombrie (cand apa marii are in jur de 23-25 grade). 

Alte plaje apropiate de Agia Paraskevi Beach 

In cazul in care urmeaza sa te cazezi in zona si vrei ca in fiecare zi sa faci plaja in alt loc, e bine de stiut ca relativ aproape de Agia Paraskevi mai gasesti urmatoarele:

Plaja Kamini este localizata la doar 550 metri de Agia Paraskevi, in directia Parga, asadar in partea stanga cum te uiti la mare. 

Este o plaja micuta, aproape integral amenajata cu sezlonguri si umbrele, iar apa in aceasta zona este usor mai rece, pentru ca exista izvoare care se varsa in mare. In zona din spate gasesti si doua restaurante. 

Plaja Mega Drafi se afla in directia opusa, catre Syvota, la 2,7 kilometri departare de Agia Paraskevi. Este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, cu un aspect ceva mai nisipos in partea dreapta si are organizare cu sezlonguri si umbrela. 

In apropiere exista cateva mici grote formate in stancile laterale, ce pot fi explorate in timpul unei sesiuni de snorkeling. 

Plaja Mikri Ammos mai poate fi una dintre variantele pe care le poti vizita in zona. Se afla la 4 kilometri departare de Agia Paraskevi Beach, este aproape integral amenajata cu sezlonguri si umbrele, care se intind atat pe portiunea de nisip, cat si pe zona verde din spate.

Este in general frecventata de catre turistii mai tineri, dornici de distractie, iar in spate are un bar-restaurant cu servire usor mai pretentioasa. 

In loc de concluzie

Agia Paraskivi Beach este o plaja aspectuoasa, cu o priveliste superba, amenajare buna si diferite oportunitati si facilitati in imediata apropiere. 

Daca ai ajuns deja aici, asteptam cu interes parerea ta despre aceasta plaja, iar daca ti-am starnit apetitul pentru vacantele in aceasta parte a Greciei, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai tari oferte vacante Syvota!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?