Aproape totul despre Karavostasi Beach, una dintre cele mai late plaje din zona Syvota Grecia

Asezata la poalele satului Perdika, intre Syvota si Parga, intr-un golf cu deschidere ampla catre mare, Karavostasi Beach se remarca drept una dintre cele mai generoase plaje din zona, din punct de vedere al latimii. Nu lipsesc din peisaj nici apa marii in nuante turcoaz, nici vegetatia abundenta si nici buna organizare, asadar, nu-ti ramane decat sa te delectezi cu toate detaliile de mai jos si sa pui la cale o scurta oprire aici, in timpul escapadei tale in zona Syvota. 

Bineinteles, pentru ca ne place sa ne ocupam eficient de organizarea concediilor de mai bine de 15 ani, la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai tari oferte vacante Syvota, pe care te invitam sa le descoperi la un click distanta.

Unde se afla Karavostasi Beach si distante din alte statiuni si orase

Karavostasi este localizata cam pe la mijlocul distantei dintre Syvota si Parga, in micuta statiune cu acelasi nume. 

Din satul Perdika si pana la aceasta plaja sunt 7 kilometri, ceea ce inseamna cam 12-15 minute cu masina, in timp ce din centrul Syvotei si pana aici sunt in jur de 15 kilometri. 

Plaja poate fi reperata pe Google Maps atat cu denumirea de “Karavostasi Beach”, cat si cu denumirea de “Paralia Karavostasi”, iar in zona din spate exista locuri de parcare gratuite, destul de aproape de fasia de nisip. 

In miez de vara, e posibil sa gasesti Karavostasi ceva mai aglomerata. 

ATENTIE: Nu confunda plaja Karavostasi din zona Syvota cu plaja Karavostasi din insula Creta. Cele doua sunt total diferite ca si aspect si sunt localizate la sute de kilometri departare. 

Distante catre Karavostasi Beach din alte orase si statiuni: 

  • distanta Igoumenitsa – Karavostasi Beach: 38 kilometri
  • distanta Plataria – Karavostasi Beach: 26 kilometri
  • distanta Parga – Karavostasi Beach: 17 kilometri 
  • distanta Ammoudia – Karavostasi Beach: 34 kilometri
  • distanta Preveza – Karavostasi Beach: 84 kilometri 

Cum arata Karavostasi Beach, ce particularitati are si ce servicii gasesti in zona

Karavostasi este o plaja formata din nisip, pe alocuri cu amestec de pietris fin, in general nederanjant pentru talpi. In extremitati, este marginita de stanci. 

Este lata si are atat segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, cat si zone generoase de plaja libera. 

Plaja a fost premiata cu distinctia Blue Flag, iar in plin sezon are serviciu de salvamar. 

Intrarea in mare este destul de abrupta la Karavostasi Beach, lucru de care e bine sa tii cont daca intentionezi sa vii aici alaturi de copii sau daca nu stapanesti prea bine tainele inotului. In zilele cu vant, exista riscul sa se formeze valuri mai mari, caci plaja se afla pozitionata intr-un golf cu deschidere larga catre mare. 

In zona din spatele plajei Karavostasi exista mai multe unitati de cazare, dar si cateva restaurante si taverne. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Karavostasi Beach

In linii generale, Karavostasi face parte din randul plajelor destul de cunoscute dintre Syvota si Parga. Desigur, exista si plaje care se aglomereaza mai tare de atat, in special cele din apropierea centrelor acestor asezari. 

Karavostasi are insa destul de mult spatiu de oferit, segmente cu sezlonguri, segmente libere, asadar, nu se va pune problema sa nu gasesti unde sa te asezi daca vii aici in miez de vara. 

Daca vrei sa eviti insa temperaturile mai ridicate, forfota si sa te bucuri de o plaja mai degajata, poti alege sa-ti faci vacanta in zona Syvota la final de mai – inceput de iunie sau la final de septembrie – inceput de octombrie. 

Mai ales la inceput de toamna, apa marii se pastreaza inca foarte buna pentru baie (cu o medie a temperaturilor situata intre 23-25 grade). 

Alte plaje apropiate de Karavostasi Beach 

La distante rezonabile fata de Karavostasi Beach, mai poti explora usor si urmatoarele alte plaje:

Plaja Arillas este localizata la 2,7 kilometri departare, in directia Syvota. Este cu mult mai ingusta, insa este formata integral din nisip si are o intrare lina in mare, ceea ce o face sa fie frecventata adesea de catre familiile cu copii. 

In plin sezon, este amenajat aici si un mic parc acvatic cu atractii gonflabile, iar plaja are atat segmente organizate, cat si segmente libere. 

Plaja Agia Paraskevi se afla la 10 kilometri de Karavostasi, tot in directia Syvota. Este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, are zona cu sezlonguri si zone libere catre extremitati si ofera o priveliste superba catre insula cu acelasi nume care troneaza in fata. 

In partea stanga a plajei cum te uiti la mare poti vizita si o mica biserica. 

Plaja Mega Drafi este urmatoarea dupa Agia Paraskevi, in partea dreapta cum te uiti la mare. 

Este bine organizata, formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, insa are o panta relativ abrupta la intrarea in mare. In imediata apropiere exista o serie de grote formate in stanci, care poti fi explorate in timpul unei sesiuni de snorkeling. 

Plecand de la Karavostasi, vei avea de parcurs in jur de 11,5 kilometri pana la Mega Drafi. 

In loc de concluzie

Karavostasi Beach este genul de plaja incapatoare, bine amenajata, cu diferite servicii si facilitati la indemana, insa poate sa nu fie cea mai potrivita pentru familiile cu copii, din cauza intrarii abrupte in mare. 

Simti deja nevoia sa-ti cauti cazare in aceasta parte a Greciei? Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Syvota, pe care le poti accesa mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?