Avlaki Beach, una dintre plajele premiate Blue Flag din nord-estul insulei Corfu

Ascunsa intr-un golf retras de pe coasta de nord-est si avand un lac natural si o zona impanzita de vegetatie pe fundal, plaja Avlaki poate fi unul dintre locurile serene in care te poti bucura de mare si de soare in timpul escapadei tale in insula Corfu. 

In plus, Avlaki se numara printre plajele care au primit distinctia Blue Flag, ceea ce inseamna ca la fata locului ar trebui sa intalnesti catusi de putina organizare, alaturi de un mediu curat si o apa a marii limpede.

Descopera mai multe detalii despre Avlaki Beach in capitolele urmatoare, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Unde se afla Avlaki Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja Avlaki este localizata la doar 3 kilometri departare de centrul statiunii Kassiopi, ceea ce inseamna ca daca ai norocul sa fii cazat chiar aici, ar trebui sa ajungi la aceasta plaja in aproximativ 6-7 minute, cu masina. 

Poate fi reperata Google Maps cu exact aceasta denumire – Avlaki Beach – , desfasurandu-se de-a lungul golfului ascuns intre plaja Kogevina si Capul Barbaro. 

Din Corfu Town si pana la Avlaki Beach sunt 35 de kilometri, distanta care se parcurge in aproximativ 1 ora cu masina, intr-o zi de vara cu trafic moderat.

Sunt locuri de parcare fara taxa in zona din spatele plajei. 

ATENTIE: Exista o plaja cu acelasi nume si in apropierea capitalei Atena, in oraselul Porto Rafti. Nu le confunda, caci au un aspect total diferit si o distanta de circa 540 kilometri intre ele 🙂 

Distante catre Avlaki Beach Corfu din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Dassia – Avlaki Beach: 22 kilometri
  • distanta Sidari – Avlaki Beach: 26 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Avlaki Beach: 37 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Avlaki Beach: 45 kilometri
  • distanta Moraitika – Avlaki Beach: 50 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Avlaki Beach:  73 kilometri
  • distanta Kavos – Avlaki Beach: 77 kilometri 

Cum arata Avlaki Beach si ce servicii sunt disponibile aici

Avlaki este o plaja formata din pietris, ce se distinge printr-o apa a marii limpede, in nuante aprinse de turcoaz. 

A devenit populara gratie aspectului sau usor salbatic si pentru ca ofera vizitatorilor sai atat zona organizata cu sezonguri, umbrele, restaurante, cat si segmente libere, lipsite de amenajare. 

In spatele plajei Avlaki se afla lacul Savoura, asadar, din punct de vedere al cadrului natural, putem spune ca locul este cu adevarat special.

In partea stanga a plajei cum te uiti la mare vei intalni amenajare, vreo 2 taverne, serviciu de inchirieri ambarcatiuni, dar si cateva vile in zona din spate.

Partea dreapta a plajei, respectiv segmentul din fata lacului Savoura, este fara organizare. 

Plaja castiga din ce in ce mai multa popularitate gratie lectiilor de calarie care sunt organizate in zona, dar si pentru ca ofera conditii favorabile pentru surf si alte sporturi acvatice. 

Avlaki Beach este in general potrivita acelor turisti care se afla in cautarea unei plaje retrase,  fiind mai putin cunoscuta si atinsa de turismul in masa. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Avlaki Beach

Desi nu se numara printre cele mai populare plaje ale insulei, Avlaki poate primi, in miez de vara, un numar mai ridicat de turisti. 

Plaja a strans aproape 1000 de recenzii pe Google pana in iunie 2024, ceea ce inseamna ca pot exista si alte persoane care sa rezoneze cu ideea de a vizita o plaja mai “retrasa”, in acelasi timp cu tine. 

Avlaki are totusi o intindere generoasa, de mai bine de 500 de metri, ceea ce inseamna ca nu se prea pune problema sa nu gasesti spatiu unde sa-ti intinzi prosopul. 

Daca vrei sa stai in partea amenajata cu sezlonguri si ai ales sa-ti faci vacanta in Corfu in intervalul iulie-august, e bine sa vii la Avlaki mai devreme, pentru a te asigura ca prinzi loc acolo unde-ti place mai mult 🙂

O idee buna poate fi sa vii la Avlaki si in extrasezon (sfarsit de mai – inceput de iunie sau sfarsit de septembrie – inceput de octombrie). O vei putea admira in toata splendoarea sa, mai libera, insa tine cont si de faptul ca in zona acestei plaje, apa marii poate fi usor mai rece. 

Alte plaje apropiate de Avlaki Beach  

Ca o completare, iti putem spune ca pe deasupra tuturor punctelor forte enumerate mai sus, Avlaki mai are un avantaj: este localizata intr-o zona care abunda in plaje frumoase, in imediata apropiere a acesteia. 

Plaja Avlaki de Est (o vei putea repera pe Harti cu denumirea “Avlaki East Beach”) se afla la doar 400 metri departare. Pentru a ajunge aici, e nevoie sa strabati la pas o poteca, pret de circa 20 minute de mers lejer. 

Avlaki de Est este cu adevarat salbatica, nu are pic de amenajare si nici alte servicii. Unii dintre turisti relateaza ca aici se poate intampla sa intalnesti nudisti. 

Plaja Kogevina este localizata in sens opus, asadar in vestul plajei Avlaki, la 1,5 kilometri distanta. 

Are un aspect pietros, este marginita de stanci si nici in acest caz nu vei intalni organizare. 

Plaja Kerasia este una dintre plajele usor mai indepartate, insa cu amenajare si taverna in imediata apropiere (KERASIA Tavern). 

Are un aspect relativ ingust, este formata din pietris si ofera acces comod cu masina in zona din spate. 

Distanta intre Avlaki Beach si Kerasia este de 4,9 kilometri. 

In loc de concluzie

Avlaki Beach este una dintre plajele frumoase, linistite, de pe coasta de nord-est a insulei Corfu. Are de oferit cate ceva pentru toate preferintele si se afla intr-un cadru natural incantator. 

Simti ca acesta ar fi unul dintre locurile in care te-ai putea relaxa pe timp de vara? Arunca o privire pe unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu, disponibile la noi pe site!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?