Descopera magia turcoaz de la Bataria Beach, o perla ascunsa din zona Kassiopi, Corfu

Facem o plimbare in partea de nord-est a insulei Corfu si ne indreptam atentia catre plajele care troneaza in jurul statiunii Kassiopi, printre care se remarca in mod deosebit Bataria Beach. 

Desi este populara si are tendinta sa se aglomereze in plin sezon, Bataria isi bucura vizitatorii cu o apa a marii in nuante ametitoare, cu un cadru ideal pentru snorkeling si, bineinteles, cu o priveliste demna de un loc fruntas in topul celor mai aspectuoase plaje din Corfu. 

Afla mai mult despre plaja Bataria in cele ce urmeaza si exploreaza cele mai bune oferte de vacanta Corfu la noi pe site 🙂

Unde este Bataria Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja Bataria poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Paralia Mpataria”, la doar cateva sute de metri departare de centrul indragitei statiuni Kassiopi din nord-estul insulei Corfu. 

Daca ai norocul sa fii cazat chiar in Kassiopi, vei face in jur de 5 minute cu masina pana la aceasta plaja sau 12-15 minute pe jos. 

Din Corfu Town si pana la Bataria Beach sunt 36 kilometri, distanta ce se parcurge cu masina in aproximativ o ora si 10 minute. 

Poti ajunge din Corfu Town si pana in Kassiopi si cu autobuzele locale. 

Exista parcare gratuita in apropierea plajei. Totusi, in miez de vara si mai ales dupa ora 10.00, locurile de parcare devin insuficiente. 

Distante catre Bataria Beach din alte statiuni ale insulei: 

  • distanta Dassia – Bataria Beach: 23 kilometri
  • distanta Sidari – Bataria Beach: 24 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Bataria Beach: 39 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Bataria Beach: 46 kilometri
  • distanta Moraitika – Bataria Beach: 51 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Bataria Beach:  74 kilometri
  • distanta Kavos – Bataria Beach: 78 kilometri 

Cum arata Bataria Beach si ce servicii intalnesti la aceasta plaja

Plaja Bataria este pozitionata intr-un mic golf, fiind marginita de stanci. Este formata din pietris de culoare deschisa, ce accentueaza nuanta turcoaz a apei in zona malului. 

Intrarea in mare are o panta medie spre abrupta la Bataria Beach, ceea ce inseamna ca plaja nu e neaparat printre cele mai potrivite pentru familiile cu copii. 

Este amenajata aproape integral cu sezlonguri si umbrele, ce pot fi inchiriate la preturi de circa 6 euro/persoana. 

Sunt necesare acele incaltari speciale pentru apa, caci in apropierea malului sunt pietre. Locul este cat se poate de potrivit pentru practicantii de snorkeling, gratie claritatii apei si a aspectului stancos. 

Exista un bar/restaurant pe portiunea de sus, din spatele plajei. 

Bataria Beach are destul de putin spatiu liber pentru cei care vor sa se aseze pe prosop, catre extremitati, iar unii dintre turisti aleg sa faca plaja si pe stancile inalte din zonele laterale. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Bataria Beach 

Fiind vorba despre o plaja atat de frumoasa, ne e greu sa-ti spunem ca in miez de vara, Bataria nu va fi aglomerata 🙂

Daca ai ales sa-ti faci vacanta in Corfu in intervalul iulie-august si vrei in mod categoric sa vizitezi Bataria, poate chiar sa optezi pentru cazare in zona Kassiopi, te sfatuim sa ajungi la aceasta plaja inainte de ora 09.30. In acest fel, te vei asigura ca prinzi loc de parcare si sezlong 🙂

Tot atunci se inregistreaza si cele mai ridicate temperaturi, dar si cea mai calda apa a marii, cu valori medii de circa 26 grade. 

Daca nu esti prietenos cu aglomeratiile si nici cu temperaturile ridicate, o varianta buna poate fi sa vii in Corfu si implicit la Bataria Beach la sfarsit de mai – inceput de iunie sau la sfarsit de septembrie – inceput de octombrie. 

Te vei bucura de o plaja mai libera, de preturi mai avantajoase la cazare si de vreme mai blanda. 

Alte plaje apropiate de Bataria Beach 

In imediata vecinatate a plajei Bataria ai acces la alte plaje frumoase. Printre acestea se numara:

Plaja Kanoni este localizata la doar cateva minute de mers pe jos pornind de la Bataria. Se parcheaza in acelasi loc si se urmeaza o poteca de pamant pana la plaja. 

La Kanoni vei intalni mai multa liniste, fiind mai putin populara comparativ cu Bataria. Aspectul in zona acestei plaje este mai stancos. 

Plaja Pipitos se afla tot la o aruncatura de bat fata de Bataria. 

In miez de vara poate fi organizata cu sezlonguri si umbrele. Pipitos este formata tot din pietris si are o intrare medie spre abrupta in mare. 

Plaja Avlaki se afla ceva mai departe, la 3,7 kilometri de Bataria. Are o lungime generoasa si detine atat segmente amenajate, cat si segmente libere, cu aspect salbatic. 

In zona amenajata sunt deschise si 2-3 taverne, serviciu de inchirieri ambarcatiuni, dar si cateva unitati de cazare. 

In loc de concluzie

Bataria Beach este o plaja aflata la indemana celor care aleg sa se cazeze sau sa viziteze partea de nord-est a insulei, cu o buna organizare, conditii potrivite pentru snorkeling si acces relativ facil. 

Simti ca vrei sa ajungi aici cat de repede? Arunca o privire pe unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu, disponibile la noi pe site!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?