Peisaje tropicale si apa turcoaz la Blue Lagoon Beach Sivota. Ce sa stii despre aceasta plaja fermecatoare

Una dintre plajele care merita vazute in timpul vacantei in Sivota Grecia este Blue Lagoon Beach, un loc aparte, devenit insa destul de popular si intens vizitat, mai ales in miez de vara. 

Peisajele de aici raman totusi rapitoare, iar Blue Lagoon poate sa ocupe cu succes un loc fruntas in topul celor mai frumoase plaje din zona. 

In sectiunile urmatoare te lasam sa descoperi mai multe amanunte utile despre Blue Lagoon Beach, iar la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Sivota.

Localizare Blue Lagoon Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Unul dintre primele avantaje ale acestei plaje deosebite este faptul ca e localizata foarte aproape de centrul satului Sivota (la o distanta de circa 2 kilometri). 

Plaja Blue Lagoon apartine de insula Mavro Oros si mai este cunoscuta si cu denumirea de “Pisina”. 

Mavro Oros (sau Murtos) este cea mai mare din ansamblul de insule situate in imediata apropiere a asezarii de coasta Sivota, iar accesul aici se face doar cu barca. 

Poti alege varianta unei excursii optionale cu program mai indelungat (care sa includa opriri la mai multe plaje si atractii din zona insulelor) sau poti alege sa vii aici cu un taxi boat, care circula din 30 in 30 de minute, si pe care-l poti lua din portul Sivota (calatoria este scurta, iar pretul este de 10-12 euro dus-intors/persoana). 

La Blue Lagoon se poate ajunge usor si din zona Lefkimi, Corfu, tot prin intermediul unei excursii cu barca. 

Distante catre Blue Lagoon Beach Sivota din alte statiuni si orase:

  • distanta Igoumenitsa – Blue Lagoon Beach Sivota: 26 kilometri
  • distanta Plataria – Blue Lagoon Beach Sivota: 13 kilometri
  • distanta Parga – Blue Lagoon Beach Sivota: 29 kilometri 
  • distanta Ammoudia – Blue Lagoon Beach Sivota: 45 kilometri
  • distanta Preveza – Blue Lagoon Beach Sivota: 89 kilometri

Cum arata Blue Lagoon Beach Sivota si ce sa iei cu tine cand vii aici 

Blue Lagoon este o plaja lipsita de amenajare si de servicii, lucru de care e bine sa tii cont atata vreme cat te pregatesti sa te bucuri de mare si de soare aici. Asigura-te ca ai la tine crema cu factor de protectie, apa plata sau alte bauturi racoritoare. Sunt bineveniti si acei cipici speciali pentru apa, caci la intrarea in mare exista pietre pe anumite portiuni. 

Plaja este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si este marginita de stanci, fiind un loc cat se poate de potrivit pentru snorkeling. 

Claritatea si culoarea apei de la Blue Lagoon Beach iti vor da senzatia ca inoti intr-o piscina (de unde si numele de “Pisina”). 

Nu uita sa lasi natura in urma ta cel putin la fel de curata pe cat ai gasit-o. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Blue Lagoon Beach Sivota

Blue Lagoon Beach este una dintre cele mai cunoscute plaje din zona Sivota, iar excursiile cu barca spre acest loc sunt cat se poate de frecvente, mai ales in miez de vara. 

Daca alegi sa-ti faci vacanta in zona in intervalul iulie-august, e bine sa vii la Blue Lagoon Beach fie la primele ore ale diminetii, fie dupa orele 14.00 – 15.00, caci locul se aglomereaza si multe ambarcatiuni opresc aproape de mal. 

In cazul in care preferi perioadele mai linistite si cu temperaturi mai blande, poti veni in Sivota in perioade precum sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septebrie – inceputul lunii octombrie. 

In mai-iunie, apa marii are in jur de 20-22 grade, in timp ce in septembrie-octombrie, pastreaza valori mai ridicate, cuprinse intre 23-25 grade. 

Alte plaje si atractii apropiate de Blue Lagoon Beach Sivota

Daca ai optat pentru o excursie care include opriri la mai multe atractii din zona, sunt sanse mari sa vezi in aceeasi zi cu Blue Lagoon si locuri precum plaja Diapori de pe insula Agios Nikolaos, pestera Papanikolis, imprejurimile insulei Mourtemeno si altele. 

Plaja Bella Vraka mai poate fi una dintre atractii superbe ale zonei, insa e posibil ca ambarcatiunile sa nu opreasca in apropiere, caci nivelul marii este foarte scazut. 

Pentru a ajunge la Bella Vraka poti veni pe jos, din Sivota, intrucat plaja este formata dintr-o fasie de nisip care leaga partea continentala de micuta insula Mourtemeno. Vizitatorii o traverseaza pe jos, pentru ca apa marii nu trece in general mai sus de genunchi. 

Plaja Megali Ammos este localizata la 2 kilometri departare de centrul Sivotei si poate fi vizitata relativ usor.

Are atat segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, cat si zone libere, iar in partea din spate exista o serie de unitati de cazare, dar si 2-3 taverne. 

In loc de concluzie

Blue Lagoon Beach este una dintre cele mai cunoscute atractii naturale din zona Sivota, iar o vizita aici te va face sa te bucuri de peisaje rupte din destinatii exotice. Totusi, intervalul in care alegi sa vii poate face diferenta, caci in miez de vara Blue Lagoon poate deveni foarte aglomerata.

Nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Sivota!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?