Butterfly Valley Oludeniz. Cum arata si cum poate fi vizitata una dintre cele mai fascinante plaje din Turcia

Fiind considerata una dintre cele mai incantatoare atractii ale districtului Fethiye, Butterfly Valley (in traducere, Valea Fluturelui) este genul de loc pe care nu vrei sa-l ratezi daca alegi sa-ti faci vacanta la mare in aceasta parte a Turciei. 

Casa pentru numeroase specii de fluturi, aceasta vale este localizata la poalele muntelui Babadag si are forma unui canion ingust, marginit de pereti stancosi inalti de cateva sute de metri. Natura de aici se pastreaza inca deosebit de frumoasa, chiar daca locul a devenit destul de turistic. 

Butterfly Valley se afla in apropierea orasului Fethiye si la o distanta si mai mica de celebra statiune cu peisaje de vis Oludeniz si nu trebuie confundata cu parcul natural Butterflies Valley din insula greceasca Rodos, localizata, de altfel, in vecinatate. 

Descopera, in cele ce urmeaza, cateva detalii despre vizita la Butterfly Valley, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte pentru vacantele in Fethiye si Oludeniz.

Unde se afla Butterfly Valley si cum se ajunge aici

Butterfly Valley este localizata la doar 10,6 kilometri de Oludeniz si la 23 kilometri de orasul Fethiye. Poti ajunge cu masina in partea de sus a vaii in circa 40 minute daca pleci din Fethiye si in aproximativ 20 minute daca pleci din Oludeniz. In acest caz, te vei bucura, cel mai probabil, doar de privelistea superba pe care o poti admira de sus. 

Exista o varianta de traseu de hiking cu coborare catre baza Butterfly Valley, pornind din satul Faralya, insa e bine sa ai in vedere ca aceasta alternativa nu este pentru toata lumea si in niciun caz pentru familiile cu copii, din pricina dificultatii si a terenului accidentat. 

Cea mai comoda si totodata sigura varianta in care poti vizita Butterfly Valley este cea a transportului cu barca, pe care o poti lua din Oludeniz sau din Fethiye. 

Exista doua variante de transport cu barca: cea in care iei o cursa clasica din Oludeniz (shuttle boat, taxi boat), cu transport direct catre Butterfly Valley sau cea in care te inscrii la o excursie optionala (un boat tour), care poate avea mai multe opriri, in functie de operatorul cu care alegi sa calatoresti. 

Biletele pentru taxi boat pot fi cumparate si la fata locului, direct de pe barca, iar plecarile se fac la orele 11:00 si 14:00 si intoarcerile la 15:00 si 17:00. Te sfatuim totusi sa te mai interesezi o data acolo asupra programului exact. 

Mai exista si variante de shuttle boats mai micute, care circula din ora in ora in varf de sezon. 

Cum arata Butterfly Valley si ce poti face in acest loc 

Locul in care urmeaza sa ajungi este cat se poate de frumos, iar acest lucru iti poate fi confirmat si de imaginile surprinse in video-ul de mai jos. 

Cum este plaja de la Butterfly Valley 

Odata ce ai coborat de pe barca, vei pasi pe o plaja formata din nisip si pietricele (nu vei gasi aici cel mai fin nisip). Plaja este relativ generoasa, insa in plin sezon, poate deveni si destul de aglomerata. 

Pe unele portiuni sunt amplasate si cateva sezlonguri si umbrele, iar intrarea in apa poate fi, pe alocuri, putin problematica, pentru ca exista unele pietre mai mari si stanci. Daca vrei sa te bucuri de baie in mare aici, iti recomandam sa iei cu tine si incaltarile speciale pentru apa. In plin sezon, poti face si diving in aceasta zona, iar snorkeling-ul va fi mereu o alta activitate pe care o poti practica aici. 

Pe plaja exista un mic bar-restaurant de unde-ti poti procura bautura si mancare. Vei gasi si toalete, dar si un mic magazin cu suveniruri. 

O noapte petrecuta la Butterfly Valley

Daca te numeri printre cei care vor sa se bucure de aceasta experienta pret de o noapte, la Butterfly Valley exista si un spatiu de camping. Daca vii cu cortul tau, platesti o taxa de campare, iar daca nu dispui de asa ceva, ai la indemana varianta de a te caza intr-un cort inchiriat sau intr-una dintre micile cabane din lemn amplasate pe plaja, in functie de disponibilitate.

Facilitatile de aici sunt descrise ca fiind de baza, modeste, asadar nu te astepta la prea mult lux. 

Ce mai poti sa faci la Butterfly Valley 

Pe langa activitatile centrate pe plaja, in acest loc mai poti face si o vizita la cascada de la capatul vaii, insa ia in calcul ca pentru traseul pana aici se recomanda sa fii echipat corespunzator si eventual sa fii acompaniat de un ghid local, mai ales daca nu ai experienta in astfel de drumetii. 

Pe acest traseu vei intalni si Pestera Fluturilor, aproape de cascada, unde ai sanse ceva mai mari sa poti admira in mod special fluturele-tigru. Unii dintre turistii care au fost aici spun ca fluturii nu sunt atat de des intalniti precum o exprima chiar numele atractiei, mai ales daca vii in plin sezon, cand locul este frecvent vizitat de un numar mare de turisti. 

Cand e mai bine sa vii la Butterfly Valley si alte sfaturi utile

Asa cum spuneam si mai sus, daca-ti faci vacanta in Turcia in plin sezon (iunie-august) si vrei sa vizitezi Butterfly Valley, nu te astepta sa gasesti aici linistea in adevaratul sens al cuvantului, caci sunt multi turisti care rezoneaza cu ideea ta. Daca vrei sa prinzi un sezlong liber, ar fi bine sa vii aici cu una dintre primele barci. 

In perioada iunie-august vei intalni in aceasta zona a Turciei si cele mai ridicate temperaturi, dar si cele mai mari preturi. 

Pentru cei mai neprietenosi cu caldura, aceasta perioada poate fi, totodata, si destul de incomoda, iar daca te numeri printre aceia care vor sa se aventureze in a face drumetia Faralya – Butterfly Valley, ia in calcul ca soarele va arde destul de tare. O parte dintre cei care au parcurs traseul in aceasta perioada descriu atmosfera ca fiind incomod de calda. 

Cea mai buna perioada pentru a vedea Butterfly Valley daca nu vrei sa intampini probleme legate de aglomeratie si de caldura excesiva poate fi aprilie-mai sau septembrie-octombrie, cu mentiunea ca in prima parte a lunii septembrie exista inca destul de multe sanse ca locul sa fie intens vizitat. 

Totodata, cel mai bun moment pentru a vedea fluturii de aici se pare ca ar fi pe timp de primavara. 

Daca alegi varianta de a te bucura strict de privelistea de sus, fara sa ajungi sa pasesti pe plaja de la Butterfly Valley Oludeniz, iti recomandam o foarte mare prudenta atunci cand faci fotografii sau cand admiri peisajul. Terenul este accidentat, iar unii dintre turisti exagereaza si se supun unor reale pericole atunci cand escaladeaza stancile de sus pentru a obtine cadre spectaculoase. 

In cazul in care vrei sa vizitezi Butterfly Valley prin intermediul unui boat trip (o croaziera pe mare), intereseaza-te si ce alte opriri mai include pachetul ales de tine. Majoritatea operatorilor includ, pe langa vizita la Butterfly Valley, si vizite la Insula Gemiler si la Camel Bay. Acest tip de excursie poate fi potrivit pentru tine daca vrei sa-ti ocupi o zi intreaga cu vizite la atractiile din imprejurimi, insa nu uita sa intrebi operatorul care va fi timpul pe care-l ai la dispozitie in fiecare dintre aceste locatii. 

Tine cont ca exista si unele experiente care includ petreceri pe barca – daca nu rezonezi cu ideea unei zile mai galagioase, cu muzica, ar fi bine sa ceri si astfel de detalii inainte sa achiti excursia. 

In loc de concluzie,

Vizita la Butterfly Valley Oludeniz merita bifata atata vreme cat alegi sa-ti petreci vacanta in locuri precum Fethiye sau Oludeniz, iar frumusetea naturala de aici nu are cum sa nu te impresioneze. Speram ca informatiile de mai sus iti vor fi catusi de putin folositoare, iar in cazul in care ai ajuns deja aici si simti nevoia sa ne impartasesti si alte detalii utile, asteptam cu mult interes feedback-ul tau.

Totodata, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte pentru vacantele in Oludeniz si in Fethiye, locuri din care te poti deplasa relativ usor pentru a vizita  Butterfly Valley!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?