Calis Beach Fethiye si ce trebuie sa stii despre cea mai lunga plaja din acest oras-statiune

Eleganta si animata statiune Fethiye din provincia Mugla, Turcia este cunoscuta in intreaga lume pentru frumusetea peisajelor sale si pentru oportunitatile si atractiile pe care le au la dispozitie turistii care aleg sa-si petreaca vacantele aici. Plajele din imprejurimi sunt si ele foarte apreciate, iar una dintre cele mai lungi din zona este Calis Beach, descrisa ca fiind perfecta pentru observarea apusului. 

Calis Beach nu este insa o plaja pentru toata lumea, lucru pe care e bine sa-l ai in vedere inainte sa vii aici.

Despre toate caracteristicile acestui loc frumos de la malul marii discutam in cele ce urmeaza si pentru ca ne place sa ne ocupam de tot ce inseamna organizarea unei vacante perfecte, la noi pe site ti-am pregatit si o serie de oferte vacante Fethiye, cu hoteluri foarte bine cotate, din care sa-l poti selecta rapid pe cel preferat de tine!

Localizare Calis Beach Fethiye si cum poti sa ajungi aici

Calis Beach sau Çalış Plajı asa cum o vei gasi pe Harti este situata la 2,5 kilometri de centrul orasului-statiune Fethiye si la 18 kilometri departare de statiunea Oludeniz

Calis Beach este o plaja cu o lungime de aproximativ 4 kilometri, fiind marginita la capatul sau din stanga cum te uiti la mare de un sanctuar dedicat pasarilor native si migratoare, care vin aici pentru a se stabili in timpul sezonului rece. Locul este cat se poate de fascinant pentru pasionatii de fotografie, in mod special la apus, cand lumina naturala te poate ajuta sa obtii cadre spectaculoase. 

Revenind la Calis Beach, una dintre cele mai comode si totodata ieftine variante de a ajunge aici este cu dolmusul (minibusul local) pe care-l poti lua din centrul Fethiye. Vei face in jur de 15 minute pana in zona de centru a plajei. Ii poti face cu mana soferului oriunde pe traseu, daca vrei sa opreasca pentru a te urca in minibus. 

O alta varianta prin care poti ajunge rapid la Calis Beach este cu water taxi, care circula din jumatate in jumatate de ora in sezonul cald si care poate fi luat din zona de port, din dreptul Genis Cafe (aproape de locul de joaca pentru copii) . In sezonul rece, aceste barcute circula din doua in doua ore, insa exista si varianta unui transport privat. 

Locurile de parcare pot deveni insuficiente in zona Calis Beach in varf de sezon si mai ales in weekenduri. Sunt turisti care spun ca au gasit parcare privata contra cost, in timp ce altii recomanda sa vii cu dolmusul sau cu water taxi pentru a evita orice fel de stres in acest sens.   

Cum arata Calis Beach Fethiye si ce servicii gasesti in zona

Calis Beach este cea mai lunga plaja din Fethiye, iar pe portiunea din spate exista mai multe unitati de cazare, dar si o faleza cu restaurante si cafenele. 

Plaja este destul de ingusta, formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele, iar pe anumite portiuni este organizata cu sezlonguri si umbrele. 2 sezlonguri si o umbrela costau, in septembrie 2022, 120 lire turcesti la Calis Beach (40 lire turcesti/articol). 

In stanga plajei cum te uiti la mare se afla sanctuarul pasarilor, in timp ce in partea dreapta a plajei rasar, dintr-un loc in altul, si cateva zone de camping (Leon Beach Camping, Lotus Camping, Flamingo Beach Camping, etc). Acestea sunt dotate in general cu utilitati de baza (vestiare, dusuri, toalete). 

Calis Beach nu este insa o plaja comoda pentru familiile cu copii si pentru acele persoane care nu stiu sa inoate. Intrarea in apa este descrisa ca fiind destul de abrupta, iar la malul apei exista pietre. De aceea, te sfatuim ca atunci cand vii aici sa fii atent la aceste aspecte si sa iei cu tine si incaltarile potrivite pentru apa, caci talpile tale iti vor multumi. 

Unii turisti au mai precizat si ca marea pare sa fie destul de agitata la Calis Beach, asadar, din nou, atentie in cazul in care nu esti un bun inotator sau esti insotit de cei mici. 

In zona centrala a plajei Calis vei gasi faleza cu foarte multe restaurante si terase, ceea ce inseamna ca acest loc poate fi potrivit nu numai pentru plaja, ci si pentru o plimbare relaxanta la apus, cu o oprire la unul dintre restaurantele de aici. 

Din punct de vedere al peisajului si in mod special in ceea ce priveste perioada in care apune soarele, Calis Beach este insa un loc foarte laudat si potrivit pentru fotografii cat se poate de frumoase. 

Alte plaje frumoase in apropiere de Calis Beach Fethiye 

Daca ti-ai propus sa explorezi cat mai multe dintre plajele frumoase ale acestei zone, e bine sa stii ca in apropiere de Calis Beach te mai poti orienta relativ rapid si catre una dintre urmatoarele variante: 

Plaja de pe insula Sovalye, la care poti ajunge foarte repede daca iei o barcuta din portul Fethiye. Aici vei gasi si un restaurant, dar si cateva ruine de vizitat, iar plaja este ingusta si cu pietricele la mal. Drumul cu barca dureaza in jur de 15 minute. 

Plaja Kumburnu, localizata in Oludeniz, la circa 19 kilometri distanta de Calis Beach si pe care trebuie neaparat sa o vezi daca-ti petreci vacanta in aceasta zona. Aceasta este plaja care separa faimoasa Laguna Albastra de plaja din Oludeniz, pe care o vei gasi in continuarea plajei Kumburnu. 

Kabak Beach, o alta plaja interesanta, la o distanta ceva mai indepartata, de 35 kilometri fata de Calis Beach, preferata in mod special de catre localnici si cu un acces ceva mai dificil. Poti ajunge aici si cu dolmusul luat din Oludeniz sau din Fethiye, insa vei avea de mers si pe jos pana sa ajungi la plaja. 

In loc de concluzie

Calis Beach Fethiye este cea mai lunga plaja din aceasta statiune si poate fi potrivita pentru tine daca vrei sa gasesti un loc perfect pentru a urmari apusul sau pentru a te relaxa sub o umbrela la malul marii, insa nu reprezinta cea mai buna varianta pentru familiile cu copii. 

Iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacante Fethiye, iar procesul de rezervare este cat se poate de simplu si de rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?