Corfu Aquarium, atractia ideala pentru familiile cu copii care ajung in zona Paleokastritsa

Pui la cale o vacanta pe coasta de vest a insulei Corfu si ai in plan sa te opresti si in celebra statiune Paleokastritsa pentru a vizita obiectivele si plajele frumoase de aici? In cazul in care esti pasionat de viata marina sau daca ii ai alaturi pe cei mici, o idee buna poate fi sa faci o scurta oprire si la Corfu Aquarium, locul in care ai sansa sa admiri numeroase vietuitoare ale Mediteranei, alaturi de reptile si amfibieni din toate colturile lumii. 

In cele ce urmeaza te asteapta mai multe amanunte despre vizita la Corfu Aquarium, iar in cazul in care nu ai gasit inca locul potrivit in care sa te cazezi, la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu 🙂

Localizare Corfu Aquarium si cum poti sa ajungi aici 

Corfu Aquarium se afla chiar in inima statiunii Paleokastritsa, la un drum de circa jumatate de ora cu masina pornind din Corfu Town, in imediata vecinatate a plajelor Agios Spiridon si Agios Petros.

Asadar, distanta Corfu Town – Corfu Aquarium este de 24,1 kilometri. Din Sidari, ai de mers tot cam atat pentru a vizita acvariul (25,3 kilometri), iar din Agios Gordios si pana aici vei avea de strabatut 26,9 kilometri.

Ceva mai indepartat este animatul Kavos, la 63,9 kilometri distanta de Paleokastritsa si de Corfu Aquarium, ceea ce inseamna, cu aproximatie, in jur de 1 ora si 30 minute petrecute pe drum. 

In fata acvariului exista un spatiu de parcare generos (cu o taxa de circa 5 euro/autoturism), iar daca nu ai in plan sa vii aici cu masina, e bine de stiut ca in Paleokastritsa si implicit la Corfu Aquarium poti ajunge si cu autobuzele locale Green Bus. 

Programul acestora si tarifele curselor pot fi verificate pe acest site

Spre exemplu, din Corfu Town si pana in Paleokastritsa, vei face cu Green Bus in jur de 45-50 minute, iar pretul unei calatorii este de 2.30 euro/persoana. 

Ce sa stii despre Corfu Aquarium si ce poti vedea aici

Corfu Aquarium a fost deschis in anul 2011, intr-o cladire cu mai multe incaperi dotate cu acvarii si rezervoare de apa, cu pesti din Marea Mediterana, alaturi de diferite alte specii de reptile si amfibieni, impartite pe mai multe sectiuni. 

Practic, vei putea admira aici o mare parte a speciilor locale de pesti, incepand cu dorade, bibani, grouper si chiar si pestele scorpion. 

Acestora li se alatura crabii, caracatitele, castravetii de mare, lobsterii, crevetii, pisicile de mare, stelutele de mare, diferite tipuri de scoici – practic, un adevarat spectacol de miscare si de culoare pentru cei care iubesc viata marina. 

HINT: Stiai ca 28% dintre vietuitoarele Marii Mediterane nu traiesc nicaieri altundeva in marile si oceanele acestei lumi? 

Sectiunea reptilelor gazduieste o serie de vietati originare din diferite colturi ale lumii: serpi, soparle foarte rapide, testoase, crocodili – cam tot ce ti-ai putea imagina. 

Unele dintre aceste vietuitoare au o poveste de viata cel putin impresionanta, fiind salvate de catre organizatiile de protectie a animalelor ale Greciei, din diferite situatii. 

Sectiunea amfibienilor este alcatuita dintr-o selectie destul de micuta, insa interesanta, de tot felul de creaturi alunecoase precum salamandre, broaste si alte vietati de genul. 

HINT: Vei putea vedea aici si simpaticul Axolotl, salamandra pedomorfa in nuante de roz deschis. 

Preturi, program de vizita si alte detalii utile despre Corfu Aquarium

Corfu Aquarium este deschis zilnic in intervalul orar 10.00 – 18.00, cu ultima intrare la ora 17.30. 

In linii generale, iti vor fi mai mult decat suficiente 40-45 minute pentru a explora ce are de oferit, caci nu vorbim despre un acvariu de dimensiuni colosale. 

Cu toate acestea, exista doua tipuri de experiente pe care le-ai putea achizitiona: fie vizita simpla, fie vizita urmata de o plimbare pe o barca cu fund de sticla, pentru a putea observa vietuitoarele marine din apele zonei Paleokastritsa. 

Evident, experientele au preturi diferite. 

In cazul in care alegi varianta de a vizita doar acvariul, preturile arata cam asa:

  • copiii cu varsta pana la 3 ani – gratuit
  • copiii cu varsta intre 4-12 ani – 5 euro 
  • copiii si adultii cu varsta intre 13-64 ani – 8 euro 

*Studentii, seniorii si persoanele cu nevoi speciale beneficiaza de reducere 

*Copiii cu nevoi speciale beneficiaza de gratuitate

Daca achizitionezi biletele online, de pe site-ul oficial Corfu Aquarium, poti beneficia de mici reduceri (in jur de 0,50 euro/bilet). 

Daca optezi pentru pachetul Corfu Aquarium + Underwater Cruise, preturile vor fi urmatoarele:

  • copiii cu varsta intre 4-12 ani – 13 euro 
  • copiii si adultii cu varsta intre 13-64 – 20 euro

Aici poti verifica mai multe tipuri de pachete (inclusiv cele family) si poti citi mai multe informatii despre regulile de acces, vietatile marine gazduite, etc. 

In loc de concluzie

Corfu Aquarium este o atractie potrivita in mod particular acelor turisti care vin in vacanta alaturi de copii si mai ales celor care aleg sa se cazeze in zona statiunii Paleokastritsa. 

Daca ai fost deja aici si simti ca informatiile de mai sus merita completate si cu alte detalii actualizate, asteptam cu interes feedback-ul tau.

Nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?