Vizita la Delfinariul din Varna. Cum ajungi, program spectacole si preturi

Daca ti-ai planificat o vacanta pe litoralul bulgaresc, eventual intr-o statiune apropiata de Varna sau pur si simplu ti-ai propus sa-ti iei familia si sa vizitezi cel mai mare oras de coasta al vecinilor bulgari, ai putea face o oprire si la Delfinariu Varna. 

Poti admira aici abilitatile acrobatice ale delfinilor Doli, Ioana, Bimbo, Fliper si Kimbo sau poti face poze cu focile Leo si Bianca (lei de mare patagonieni).

Descopera, in cele ce urmeaza, totul despre atractiile Delfinariului din Varna, iar la noi pe site cele mai bune oferte litoral Bulgaria, cu o multime de optiuni de cazare, inclusiv in statiunile apropiate de Varna!

Localizare Delfinariu Varna si cum poti sa ajungi aici mai usor

Delfinariul din Varna este localizat central, pe teritoriul celui mai cunoscut parc din oras – Parcul Primorski si destul de aproape de faleza. 

Spre exemplu, daca vizitezi Varna si ai in plan sa mergi inainte in piata Catedralei Adormirii Maicii Domnului, de aici si pana la Delfinariu sunt in jur de 4,2 kilometri. Aceeasi distanta o vei avea de parcurs si daca pleci din portul Varna. Pentru a-l repera mai bine pe Harti, cauta locul dupa denumirea “Dolphinarium Varna”. 

Odata ajuns, vei gasi parcarea la circa 700 de metri de intrarea in Parcul Primorski, in directia Nisipurile de Aur si Albena (vei observa ca sunt semne care indica o parcare). Vei merge mai apoi pe jos pana la intrarea in Delfinariu pe promenada pietonala din parc. Poti sa te orientezi si dupa harta de aici

Poti ajunge la Delfinariu Varna si cu transportul public. Daca te afli in acest oras, poti lua unul dintre autobuzele N9, N14, N39 sau N409 (orar aici), iar daca vii din Nisipurile de Aur, poti lua N9 sau N409 (orar aici). 

Din Nisipurile de Aur si pana la Delfinariul din Varna sunt 14,8 kilometri, iar daca vii aici din statiunea Sfintii Constantin si Elena, vei avea de parcurs chiar mai putin, respectiv 7,5 kilometri. 

Animale indragite, program spectacole si pret intrare Delfinariu Varna

5 delfini isi asteapta vizitatorii si aplauzele binemeritate la Delfinariul din Varna, toti din specia Tursiops truncatus, de altfel una dintre cele trei specii inca existente si in Marea Neagra. Acestora li se alatura si cei doi lei de mare, care la randul lor sunt dresati sa faca diverse trucuri. 

Programul de la Delfinariul din Varna variaza in functie de sezon, dupa cum urmeaza:

  • in sezonul rece, respectiv in perioada 11 octombrie – 10 aprilie, 1 spectacol pe zi, la ora 12.00 
  • in perioada 12 aprilie – 15 mai, 2 spectacole pe zi, orele 12.00 si 15.30
  • in perioada 17 mai – 26 iunie, 3 spectacole pe zi, la orele 10.30, 12.00, 15.30
  • in perioada 28 iunie – 4 septembrie, 4 spectacole pe zi, la orele 10.30, 12.00, 15.30, 17.00
  • in perioada 6 septembrie – 25 septembrie, 3 spectacole pe zi, la orele `10.30, 12.00, 15.30
  • in perioada 27 septembrie – 09 octombrie, 2 spectacole pe zi, la orele 12.00, 15.30

Fiecare zi de luni este libera pentru delfini, asadar nu se vor tine spectacole. Poti verifica program Delfinariu Varna si aici

Gasesti mai jos si tarifele de intrare la spectacole, iar biletele pot fi achizitionate si online, ceea ce te sfatuim si pe tine sa faci daca ai in plan sa vii aici in varf de sezon, cand cererea pentru locuri este destul de mare.  

  • pret bilet adulti – 25 leva
  • pret bilet copii cu varsta intre 2 si 12 ani –  20 leva 

Alte servicii si atractii la Delfinariu Varna 

In afara de spectacolele cu delfini si lei de mare, la Delfinariul din Varna se mai organizeaza si lectii de inot cu delfini, atractie disponibila din luna aprilie si pana in noiembrie. Pentru a rezerva aceasta experienta, este necesar sa accesezi sectiunea cumpara un bilet aferenta atractiei, din aceasta pagina

Tot aici, vizitatorii se mai pot fotografia cu una dintre focile prezente la Delfinariu, desigur, daca ai norocul sa le nimeresti intr-o zi in care sunt ceva mai binedispuse 🙂 

Iar daca ajungi prea devreme, poti savura linistit o cafea sau o racoritoare la cafeneaua cu observare subacvatica a delfinilor.

La iesire te asteapta si un magazin de suveniruri, de unde ai sanse destul de mici sa pleci fara un delfin de plus daca intri cu cel mic dupa tine 🙂 

Iar daca esti interest sa explorezi Varna in toata frumusetea ei si vrei sa aloci o intreaga zi acestui oras, te sfatuim sa arunci o privire si pe restul obiectivelor din apropierea Delfinariului. Le gasesti pe toate aici: Despre Varna, Bulgaria. Plaje, atractii turistice si ce mai poti sa faci intr-o zi aici

In loc de concluzie

Delfinariul din Varna este o oportunitate de distractie pentru cei care se afla in vacanta cu familia si totodata una dintre principalele atractii ale orasului. Spectacolele cu delfini sunt interesante, uneori chiar si pentru cei mari, asa ca daca decizi sa faci o vizita aici, asteptam cu interes si feedback-ul tau!

Iti readucem aminte ca la noi pe site ti-am pregatit unele dintre cele mai bune oferte litoral Bulgaria, astfel incat sa poti selecta varianta de vacanta care ti se potriveste cel mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?