Diapori Beach Syvota, o plaja cu forma unica, inconjurata de ape turcoaz

In randul plajelor lipsite de amenajare si putin mai dificil de vizitat din zona Syvota Grecia isi face loc si Diapori Beach, un petic de nisip rupt parca dintr-un taram exotic. 

Plaja Diapori apartine de insula Agios Nikolaos si este orientata catre Mavro Oros (sau Murtos), remarcandu-se printr-o forma aparte si prin claritatea si nuanta ametitoare de turcoaz a apei marii. 

Descopera mai multe caracteristici ale acestei plaje in cele ce urmeaza, iar daca ti-am starnit deja apetitul pentru o vacanta in aceasta parte a Greciei, la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Syvota.

Unde se afla Diapori Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Intai de toate, e important sa lamurim ca plaja Diapori din zona Syvota este diferita de insula Diaporos, care se afla in apropierea satului Vourvourou din Sithonia. 

Plaja Diapori poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea greceasca de “Παραλία Διαπόρι” (Paralia Diapori). Se afla in partea de sud-vest a micutei insule Agios Nikolaos, iar aici se poate ajunge numai cu barca. 

Exista companii locale care organizeaza excursii catre grupul de insule din apropierea satului Syvota, multe dintre acestea avand si opriri la Diapori, in general dupa ce se pleaca de la Blue Lagoon. Plecarile au loc din portul Syvota, iar programul excursiilor poate varia de la un operator la altul. Inainte sa platesti excursia, asigura-te ca vizita la Diapori este inclusa in program 🙂  

Poti veni aici si pe cont propriu, daca inchiriezi o ambarcatiune mai mica sau daca iei un taxi-boat din Syvota (care ar trebui sa coste in jur de 10 – 13 euro). 

Distante aproximative catre Diapori Beach din alte orase si statiuni apropiate:

  • distanta Igoumenitsa – Diapori Beach: 26 kilometri
  • distanta Plataria – Diapori Beach: 13 kilometri
  • distanta Parga – Diapori Beach: 29 kilometri 
  • distanta Ammoudia – Diapori Beach: 45 kilometri
  • distanta Preveza – Diapori Beach: 89 kilometri

Cum arata Diapori Beach si ce sa iei cu tine cand vii aici

Diapori este o plaja de dimensiuni micute, care surprinde insa prin forma sa atipica, usor curbata. Este alcatuita dintr-un pietris marunt, de culoare pala, ce accentueaza nuantele deschise ale apei marii in zona malului. 

Diapori Beach nu are amenajare cu sezlonguri si umbrele si nici alte servicii, motiv pentru care e bine sa vii pregatit cu tot ce-ti trebuie pentru a te bucura de o experienta confortabila. 

La intrarea in mare exista pietre, ceea ce inseamna ca acele incaltari speciale pentru apa vor fi binevenite. Ia cu tine si apa plata, sapca, crema cu factor de protectie ridicat, poate chiar si o umbrela portabila daca planuiesti sa stai mai mult. Pentru ca are un aspect stancos in imprejurimi, zona poate fi buna si pentru snorkeling. 

Daca te numeri printre cei care stapanesc mai bine tainele inotului si vrei sa traversezi catre Mavro Oros, iti recomandam sa fii atent la ambarcatiunile care trec si la curentii care pot deveni mai puternici in canalul dintre cele doua insule. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Diapori Beach

O parte dintre turistii care au fost aici in sezoanele trecute spun ca Diapori este in general mai linistita, mai libera, asta pentru ca majoritatea prefera sa mearga la plaja Blue Lagoon, din imediata apropiere. 

Lucrurile se confirma intr-o mare masura si daca ar fi sa analizam recenziile stranse pe Google de fiecare dintre cele doua plaje (Diapori are in jur de 150, in timp ce Blue Lagoon a acumulat peste 2300, pana in iunie 2024). 

Cu toate acestea, daca vii in zona in miez de vara (iulie-august), exista sanse destul de mari sa o gasesti mai aglomerata. Tine cont ca aici opresc mai multe ambarcatiuni, unele venite chiar si din Corfu. 

Unele dintre cele mai bune perioade pentru o vizita la Diapori Beach si implicit in Syvota Grecia sunt sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie (caz in care apa marii poate fi usor mai rece, cu valori cuprinse intre 18-22 grade) sau la sfarsit de septembrie – inceput de octombrie (cand apa marii va fi mai calda, cu valori cuprinse intre 23-25 grade). 

Alte plaje apropiate de Diapori Beach 

Nu putem sa ne indepartam de Diapori Beach pana nu mentionam si numele altor plaje frumoase din vecinatate. Asadar, daca tot ai in plan sa ajungi in zona, trebuie sa stii ca la distante rezonabile mai poti vizita si:

Plaja Blue Lagoon este poate cea mai faimoasa din zona Syvota. Ofera un peisaj cu totul ametitor, iar distanta dintre aceasta si Diapori este foarte mica si se poate parcurge rapid cu barca.

Tine cont insa si ca Blue Lagoon devine foarte aglomerata in mijlocul verii. 

Plaja Bella Vraka este o alta plaja populara. Vorbim practic despre o fasie de nisip care uneste Syvota de micuta insula Mourtemeno, si care poate fi traversata in general pe jos, prin apa care nu ar trebui sa treaca mai sus de genunchi.

Nu exista amenajare cu sezlonguri si umbrele pe niciunul dintre cele doua capete ale plajei, iar din cand in cand mai apare cate o barcuta cu un vanzator care comercializeaza apa si alte bauturi racoritoare. 

Plaja Karvouno este apropiata de Bella Vraka si implicit de Diapori, insa are un profil usor mai exclusivist. Este bine amenajata si se desfasoara de-a lungul unui golf ascuns, ferit de vant. Ai acces la beach bar, iar in zona din spatele plajei exista cateva vile private si un restaurant. 

In loc de concluzie

Diapori Beach este una dintre plajele deosebite, nu foarte populare, din zona insulelor care troneaza in apropierea satului-litoral Syvota. Poti avea norocul de a o prinde mai libera, mai degajata, mai ales daca vii aici in extrasezon, iar peisajele si apa marii sunt incantatoare. 

Nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Syvota, pe care le poti accesa apasand butonul de mai jos 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?