Karvouno, o plaja exclusivista ascunsa intr-un mic golf din Syvota

Aflata sub administratia complexului hotelier de 5 stele si a beach barului cu acelasi nume, Karvouno este una dintre plajele izolate, insa cu servicii mai pretentioase, din zona Syvota Epirus. 

Golful ingust in care este localizata, alaturi de privelistea frumoasa pe care o ofera si conditiile bune regasite aici fac din Karvouno Beach un loc de luat in seama in timpul sederii in Syvota

Descopera principalele caracteristici ale acestei plaje in continuare, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Syvota.

Localizare Karvouno Beach si distante din alte statiuni si orase

Karvouno se afla la mica distanta de centrul satului Syvota, intr-un golfulet asemanat cu un mic paradis ascuns. Din portul Syvota si pana la aceasta plaja sunt 1,8 kilometri de mers cu masina, iar de la faimoasa plaja Bella Vraka si pana aici sunt doar 600 de metri. 

Exista parcare la circa 50 metri departare de intrarea pe plaja, cu o capacitate de aproximativ 20-25 locuri. 

In acest golf acosteaza si unele mici ambarcatiuni, in zona plajei fiind amplasat un debarcader. 

Poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Karvouno Beach Bar, Sivota”.  

Distante catre Karvouno Beach din alte orase si statiuni: 

  • distanta Igoumenitsa – Karvouno Beach: 25 kilometri
  • distanta Plataria – Karvouno Beach: 12 kilometri
  • distanta Parga – Karvouno Beach: 28 kilometri
  • distanta Ammoudia – Karvouno Beach: 44 kilometri
  • distanta Preveza – Karvouno Beach: 88 kilometri

Cum arata Karvouno Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Karvouno are dimensiuni micute si este formata dintr-un nisip de culoare galbena. Are o intrare lina in mare, ceea ce o face sa fie frecventata si de catre familiile cu copii. 

Plaja este atent amenajata cu sezlonguri si umbrele, care in sezonul cald 2023 puteau fi inchiriate cu sume cuprinse intre 15-20 euro/set, in functie de zona in care alegeai sa te asezi (primele doua randuri de sezlonguri pornind de la mal au preturi mai mari). 

Ai acces rapid la beach bar, unde te asteapta o selectie generoasa de bauturi racoritoare, cafele si cocktail-uri. 

Serviciile sunt descrise de catre cei care au vizitat plaja ca fiind bune, insa preturile pot fi usor mai mari comparativ cu cele intalnite la alte plaje din zona Syvota. 

In spatele plajei exista 3 vile private, dar si un restaurant. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Karvouno Beach 

Karvouno nu face parte din randul plajelor extrem de populare din zona Syvota, insa faptul ca este apropiata de port, de centru si de Bella Vraka, o pot face sa fie mai aglomerata in mijlocul verii. 

Daca ai stabilit sa-ti faci vacanta in zona in intervalul iulie-august si vrei sa te asiguri ca prinzi loc de parcare si sezlong acolo unde-ti place pe aceasta plaja, te sfatuim sa ajungi pana in ora 10.00. Apa marii are o medie de 25-26 de grade in luna august. 

Perioade mai libere pot fi sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

La inceputul verii, apa marii atinge valori cuprinse intre 20-22 de grade, in timp ce in perioada septembrie – octombrie are toate sansele sa fie mai calda, cu valori cuprinse intre 23-25 grade. 

Alte plaje apropiate de Karvouno Beach 

Daca vrei sa vizitezi si alte plaje frumoase localizate la distante rezonabile de Karvouno Beach, te mai poti indrepta relativ repede catre:

Plaja Bella Vraka este una dintre cele mai populare plaje din zona Syvota. Se afla foarte aproape de Karvouno (poti ajunge si pe jos, intr-o plimbare de doar 10 minute), insa devine aglomerata in miez de vara si nu are amenajare cu sezlonguri si umbrele. 

Bella Vraka este formata dintr-o fasie de nisip cu pietris care uneste Syvota de micuta insula Mourtemeno. In general, poate fi traversata pe jos, caci apa nu trece mai sus de genunchi. 

Plaja Mourtemeno mai poate fi o varianta de luat in calcul, mai ales daca prinzi Bella Vraka foarte aglomerata. 

Se afla tot pe aceeasi insula, la doar cateva sute de metri departare de Bella Vraka, si poate fi organizata cu sezlonguri si umbrele in plin sezon.

Plaja Gallikos Molos este localizata la 1,9 kilometri departare de Karvouno, are un aspect ingust si amenajare partiala cu sezlonguri si umbrele. 

Exista baruri in zona din spate si serviciu de inchiriere ambarcatiuni, iar panta de intrare in mare este lina spre medie.  

In loc de concluzie

Karvouno este una dintre plajele bine amenajate, cu servicii mai pretentioase, din zona Syvota, iar cadrul natural fermecator in care se afla reprezinta un avantaj, alaturi de micile distante pe care le ai de parcurs pornind de aici catre alte plaje celebre. 

Iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Syvota, accesibile la un click distanta!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?