Engagement Bay, golful romantic ascuns in apropierea statiunii Kassiopi Corfu

Un loc rupt parca dintr-un paradis exotic, Engagement Bay isi merita numele cu prisosinta, chiar daca nu se cunoaste cu exactitate care a fost sursa de inspiratie in momentul in care a fost marcat pe Google Maps. 

Se afla in Kassiopi, asadar pe coasta de nord-est a insulei Corfu, intr-o zona binecuvantata cu o multitudine de plaje frumoase, iar mai multe amanunte despre modalitatea prin care poti ajunge aici si aspectul golfului te asteapta in cele ce urmeaza. 

Bineinteles, pentru ca ne place sa organizam eficient concedii de mai bine de 15 ani, la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, din care sa poti selecta rapid ce ti se potriveste mai bine.

Unde este Engagement Bay, cum ajungi si distante din alte statiuni

Vorbim asadar despre un golf de dimensiuni foarte mici, asezat la circa 1 kilometru departare de centrul statiunii Kassiopi, in partea stanga cum privesti marea a promontoriului stancos care gazduieste Castelul Kassiopi. 

Este marcat pe Google Maps cu exact aceasta denumire  – “Engagement Bay” si se desfasoara intre plajele Pipitos si Kalamionas. 

Nu se poate ajunge cu masina pana la micuta plaja de aici, cea mai apropiata parcare fiind localizata la circa 300 metri distanta. 

Din Corfu Town si pana la Engagement Bay (si implicit pana in Kassiopi) sunt 36,5 kilometri, distanta ce se poate parcurge cu masina in aproximativ o ora. Exista si linie de autobuze Green Bus care circula pe ruta Corfu Town – Kassiopi. 

Distante catre Engagement Bay din alte statiuni ale insulei: 

  • distanta Sidari – Engagement Bay: 25 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Engagement Bay: 40 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Engagement Bay: 45 kilometri
  • distanta Kavos – Engagement Bay: 80 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Engagement Bay: 74 kilometri
  • distanta Moraitika – Engagement Bay: 53 kilometri
  • distanta Dassia – Engagement Bay:  24 kilometri

Cum arata Engagement Bay si ce sa iei cu tine cand vii aici 

Intr-un mod amuzant si chiar cat se poate de romantic, Engagement Bay arata ca un loc absolut perfect pentru o cerere in casatorie. Plaja pe care o gazduieste are dimensiuni foarte reduse si spatiu pentru doar cativa vizitatori. 

Nu este potrivit pentru persoanele cu mobilitate redusa si nici pentru familiile cu copii mici, pentru ca accesul este usor greoi, cu multe stanci pe fundal si in imprejurimi, respectiv zero servicii si facilitati la plaja. 

Se recomanda sa iei cu tine cand vii aici apa plata, crema cu factor de protectie ridicat si eventuale gustari, caci in imediata vecinatate nu exista locuri din care sa le poti cumpara. 

Panta de intrare in apa este medie, insa exista pietre si stanci, ceea ce inseamna ca e indicat sa ai la indemana si acea incaltaminte speciala. Apa este, de cele mai multe ori, linistita, oferind senzatia unei piscine marine. 

Engagement Bay ofera conditii foarte bune si pentru snorkeling, caci zona este stancoasa si claritatea apei este foarte buna. 

Unii dintre turistii care au fost aici in ultimii ani au semnalat prezenta aricilor de mare in apropierea malului.

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Engagement Bay

Desi locul in sine este cu adevarat special, Engagement Bay nu este cunoscut de foarte multa lume, fiind poate evitat si din cauza accesului putin mai dificil. Un argument in acest sens sunt si cele aproximativ 50 de recenzii stranse pe Google (un numar mic, care indica o atractie mai putin populara). 

Asta inseamna ca exista sanse sa prinzi golful liber, chiar si in plin sezon, pentru ca majoritatea turistilor sunt atrasi de alte plaje precum Bataria, Kanoni sau Pipitos, aflate la doar cateva sute de metri departare de Engagement Bay. 

Daca preferi perioadele cu temperaturi mai blande, poti alege sa vii aici la final de mai – inceput de iunie sau la final de septembrie – inceput de octombrie. In primul dintre intervalele mentionate, e posibil sa intalnesti o apa a marii cam rece (cu valori cuprinse intre 20-22 de grade), in timp ce la inceput de toamna, valorile din apa se pastreaza undeva intre 23-25 grade. 

Alte plaje apropiate de Engagement Bay 

Atata vreme cat planuiesti sa ajungi in Kassiopi, ceva ne spune ca nu vei avea in plan sa te limitezi la o singura plaja. Tocmai de aceea, ne-am gandit sa-ti enumeram mai jos cateva alte locuri de care te-ai putea bucura in apropiere:

Plaja Bataria este una dintre cele mai populare. Se afla la doar 500 metri departare de Engagement Bay (poti ajunge pe jos, de la una la alta, in aproximativ 7 minute).

Este formata dintr-un pietris deschis la culoare si este aproape integral amenajata cu sezlonguri si umbrele. Are bar/restaurant in zona inalta din spate, insa devine destul de aglomerata in miez de vara. 

Plajele Kanoni si Pipitos sunt alte variante de luat in calcul, tot la distante mici fata de Engagement Bay. La Kanoni, aspectul este mai stancos, in timp ce la Pipitos exista o fasie mai lunga de plaja, amenajata cu sezlonguri si umbrele. 

Plaja Kalamionas este plaja principala din Kassiopi. Este mai apropiata de centru, mai lunga, insa cu un aspect destul de ingust. Exista cateva taverne si baruri in zona din spate, alaturi de unitati de cazare si alte facilitati si servicii. 

Kalamionas este mai linistita, mai putin aglomerata si se afla la 400 metri departare de Engagement Bay.

In loc de concluzie

Engagement Bay poate fi locul ideal pentru tine daca preferi o plaja lipsita de agitatie si de aglomeratie cata vreme te relaxezi la malul marii. Poti face snorkeling, poti face plaja la umbra stancilor inalte de pe fundal sau poti pur si simplu sa te bucuri de linistea unui golf incantator si de ale sale peisaje minunate.

In incheiere, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Corfu, pe care le poti accesa rapid apasand butonul de mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?