Excursia Kusadasi Samos. Cum decurge aceasta experienta si ce poti face pe insula greceasca aflata in apropiere de tarmul Turciei

Kusadasi este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Turcia, iar faptul ca in aceasta zona exista atat de multe atractii si posibilitati de distractie o face sa fie vizitata de sute de mii de turisti anual. Nu toti cei care ajung aici stiu insa ca pot calca si pe pamant grecesc intr-o maniera cat se poate de rapida, pentru ca insula Samos se afla foarte aproape de tarmul Turciei. 

Excursia Kusadasi Samos este un subiect de mare interes pentru acei turisti mai exploratori, dornici sa profite la maximum de tot timpul liber pe care-l au la dispozitie in concediu, iar daca faci parte din aceasta categorie, gasesti mai jos cateva detalii care-ti pot fi utile daca vrei sa vezi rapid si Samos. 

La noi pe site gasesti si o serie de oferte tentante pentru vacantele in Kusadasi, asadar, nu uita sa le explorezi inainte de a decide unde anume vrei sa te cazezi!

HINT: Daca tot urmeaza sa ajungi in Kusadasi si vrei sa bifezi cat se poate de multe obiective pe timpul sederii tale, te-ar putea interesa propunerile din acest articol: Despre atractii si activitati in Kusadasi si excursii optionale in imprejurimile statiunii

Cum ajungi din Kusadasi in Samos si cat dureaza drumul cu ferry 

In linii generale, pentru a ajunge din Kusadasi pe insula greceasca Samos, ai la dispozitie doua variante: aceea in care te organizezi pe cont propriu si aceea in care apelezi la varianta unei excursii optionale, pe care mai mult ca sigur o vei observa in listele cu propuneri ale operatorilor locali din Turcia, eventual chiar si la receptia hotelului tau sau la birourile agentiilor din oras. 

Insula Samos este frumoasa, destul de ofertanta din punct de vedere turistic, iar faptul ca drumul pana aici presupune o scurta calatorie confortabila cu ferry reprezinta un avantaj. 

Daca optezi pentru varianta unei excursii optionale, in functie de operator, vei fi preluat fie direct de la hotel, fie din Marina Kusadasi, dimineata devreme. Pretul pe care-l vei plati pentru excursie include, de regula, biletul, transportul si asistenta turistica. 

Daca vrei sa pleci pe cont propriu, iti poti achizitiona biletele de ferry online, de aici

Exista si oferte early booking pentru sezonul 2023! 

Sunt mai multe companii de ferry care opereaza curse pe traseul Kusadasi-Samos si invers in fiecare zi in timpul sezonului cald (de la inceput de aprilie si pana la sfarsit de octombrie). Gasesti bilete online pentru ferry si pe site-uri ale FerryHopper, Viator, Blue Cruise, TravelShop Turkey si altele.  Va trebui sa achiti si o taxa portuara (circa 10 euro/persoana) si, cel mai important, sa ai cu tine pasaportul. 

Drumul dureaza intre 60-90 minute, in functie de tipul ambarcatiunii cu care vei merge, dar si in functie de conditiile meteo. Insula Samos are 3 porturi: Vathy, Karlovasi si Pythagoreion, insa plecari spre Kusadasi se fac numai din Pythagoreio si Vathy. 

Daca plecarea cu ferry din Kusadasi are loc la 9 dimineta, in jur de 10.30 vei fi in Vathy si vei avea cam 6 ore la dispozitie pentru a vizita atractiile principale ale acestui oras si din imprejurimi. La ora 17.00 ar trebui sa fii pe ferry inapoi catre Kusadasi. Aceste ore variaza insa in functie de operator si le vei stii cu exactitate in momentul in care cumperi biletele sau excursia de la operatorul local. 

Copiii cu varsta de pana la 4 ani calatoresc gratuit, iar copiii mai mari, studentii si grupurile mari de turisti pot beneficia de reduceri. In linii generale, un bilet pentru adulti ar trebui sa coste in jur de 30 euro, insa preturile la ferry pot suferi modificari de la un sezon la altul. 

Ce trebuie sa stii despre Samos

Insula Samos este a 8-a insula ca marime din Grecia si apartine de Arhipelagul insulelor Sporade. Populatia insulei este de circa 42.000 locuitori, iar capitala este Samos Town sau Vathy, localizata in partea de nord-est a insulei. 

Printre statiunile din Samos se numara Pythagoreio, Ireo (in sud-est), Ormos Marathokampou (in sud-vest)  Karlovasi (in nord-vest), Kokkari (in nord) si altele, precum si cateva sate de munte pitoresti, deosebit de frumoase. 

Samos are statiuni mari, cu plaje frumoase, zone de padure, situri arheologice incarcate cu mii de ani de istorie (precum Tunelul Eupalinus sau Sanctuarul Heraion, carora li se alatura Castelul Lykourgos Logothetis, Muzeul de Arheologie din Vathy, Baile Romane din Pythagorion, etc.). Manastirea Panagia Spiliani este un loc interesant de vazut daca ajungi in statiunea Pythagorion. 

Sunt numeroase plaje frumoase in Samos, asadar, timpul pe care-l vei petrecere pe insula este singurul aliat pe care-l ai in acest context. Plajele Tsamadou, Potokaki, Lemonakia, Mykali, Heraion, Psili Ammos, Posidonio, Kokkari, Karlovassi, sunt doar cateva dintre acestea, majoritatea formate dintr-un amestec de nisip cu pietricele de culoare deschisa. 

Insula Samos este in general o destinatie potrivita pentru familii sau pentru cei care vor sa se bucure de concedii mai linistite. Cu toate acestea, exista o serie de activitati pe care le poti practica fara probleme si aici: windsurfing, scufundari (in ultimii ani au fost deschise cateva centre de diving care organizeaza excursii catre recifele din imprejurimi, catre epave sau catre mici insule nelocuite). Coasta de nord a insulei Samos este potrivita pentru windsurfing, in mod special in zona plajelor Tsamadou si Kokkari. 

Samos poate fi cadrul perfect si pentru plimbari in natura sau plimbari cu o masina inchiriata. Exista plantatii de maslini, vita de vie, cascade, pesteri, sate de munte, manastiri vechi.  

Ce poti sa vezi in Samos intr-o vizita de cateva ore 

Suprafata insulei Samos este de 468 km², ceea ce o face sa fie o insula destul de maricica, imposibil de acoperit intr-o scurta vizita de doar cateva ore. Evident, daca nu vrei sa te rezumi doar la cazarea din Kusadasi, iti poti rezerva si in Samos cateva nopti la un hotel, pentru a avea timp suficient sa explorezi locul pe indelete. 

Dar, in cazul unei excursii de o zi Kusadasi Samos, va trebui sa te rezumi la un program de doar 5-6 ore, pe care noi te sfatuim sa-l parcurgi intr-o maniera cat se poate de relaxata, nu intr-o alergatura continua din care sa te intorci obosit. 

Poti face o plimbare pe promenada din Vathy, de unde te bucuri de o priveliste frumoasa catre mare si catre vasele de croaziera care se opresc sau pleaca din port, te poti opri la magazinele cu suveniruri si poti intra chiar si intr-unul dintre magazinele cu vinuri, pentru a cumpara unul dintre celebrele vinuri produse chiar in Samos. 

La circa 1,5 kilometri de port se afla Gaggou Beach, o plaja micuta organizata in plin sezon cu sezlonguri si umbrele, unde te poti relaxa (costa in jur de 3-4 euro/sezlong). Vei stii astfel ca ai facut o baie in mare si in Grecia, nu numai in Turcia 🙂 

Mai poti vizita si Muzeul Arheologic din Vathy, unde poti vedea statuia lui Kouros si diferite artefacte care provin de la templul Herei din Samos (acesta se afla in apropierea orasului Pythagorio, la 8 km departare de centru). E posibil sa mai ai timp sa dai o fuga si pana la Muzeul Vinului, desi e bine sa ai in vedere ca aceste doua muzee se afla in capetele opuse ale golfului. 

Nu uita sa-ti rezervi timp pentru o masa de pranz luata la una dintre tavernele grecesti. 

In loc de concluzie

Excursia Kusadasi Samos poate fi o experienta interesanta atata vreme cat iti faci vacanta in Kusadasi si vrei sa profiti la maximum de timpul pe care-l ai la dispozitie. Vei putea calca pe teritoriu grecesc intr-un mod relativ rapid si simplu si vei putea sa te bucuri de vibe-ul autentic si pitoresc pe care-l emana insula Samos, fie chiar si pentru cateva ore.

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Kusadasi, cu peste 40 de hoteluri din care sa-l poti alege rapid pe cel potrivit cerintelor tale!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?