Fava Beach Sithonia, plaja salbatica si ascunsa din apropiere de Vourvourou

Daca ai in plan sa-ti petreci vacanta pe coasta de est a bratului Sithonia, una dintre plajele mai putin cunoscute insa deosebit de frumoase este Fava Beach, o plaja des frecventata de catre localnicii din Vourvourou. 

Fava Beach nu a atins inca popularitatea altor plaje din Sithonia, insa numarul de recenzii primite de acest loc pe Google creste exponential de la un an la altul, ceea ce inseamna ca in curand e posibil sa devina destul de faimoasa. 

Altfel, Fava Beach este genul de plaja salbatica, brazdata de stanci cu forme interesante, aspect care o face totusi sa nu fie potrivita tuturor categoriilor de turisti. Descopera, in cele ce urmeaza, mai multe detalii despre acest loc rupt din paradis al Sithoniei, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu zeci de variante din care sa alegi ce este pe placul tau.

Localizare Fava Beach si cum poti ajunge la aceasta plaja

Fava Beach este destul de apropiata de centrul satului Vourvourou, localizat pe coasta de est a bratului Sithonia (sunt in jur de 2 kilometri de parcurs intre cele doua). 

Din Nikiti si pana aici se fac vreo 20 minute cu masina, caci vorbim despre o distanta de aproximativ 18 kilometri, iar daca se intampla sa fii cazat in micuta statiune Ormos Panagias, pana la Fava ar trebui sa faci in jur de 13-15 minute (11 kilometri distanta). 

Statiuni mai indepartate sunt Neos Marmaras – la 35 kilometri distanta, Toroni – 54 kilometri distanta si Sarti – 28 kilometri distanta. 

Poti ajunge in zona acestei plaje (in Vourvourou) si cu autobuzele locale KTEL, iar programul si tarifele curselor pot fi verificate pe acest site

Spre exemplu, din Nikiti si pana in Vourvourou, cursa cu autobuzul KTEL dureaza in jur de 25-30 minute si costa 1.60 euro/persoana. Totusi, iti va ramane sa mergi ulterior pe jos pana la Fava (sunt 1.4 kilometri intre statia de autobuz din Vourvourou si aceasta plaja– adica vreo 18-20 min de mers pe jos). 

Pentru cei care vin cu masina la Fava, exista locuri de parcare la o distanta de circa 50-100 metri de plaja, urmand ca mai apoi sa strabati pe jos o carare care coboara catre malul marii.  Daca se intampla sa vii aici in plin sezon, iti recomandam sa ajungi totusi mai devreme, caci spre orele pranzului se poate aglomera. 

Cum arata Fava Beach si ce sa iei cu tine cand vii aici 

Fava Beach este o plaja complet lipsita de amenajare. Majoritatea celor care vin aici au umbrela proprie. Fava Beach are si cateva locuri umbrite, insa daca nimeresti intr-o perioada aglomerata, e posibil sa constati ca acelea au fost ocupate primele. 

Plaja Fava este alcatuita practic din 3 plaje, formate in golfuri alaturate, carora li se alatura si alte mici segmente mai greu accesibile, la extremitati. 

Plajele sunt formate din nisip, insa sunt inconjurate de stanci, aspect ce nu face locul sa fie neaparat potrivit pentru familiile cu copii. 

Si la intrarea in mare exista pietre, motiv pentru care este recomandat sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa. 

Formele acestor stanci de la malul marii sunt cu adevarat unice si vei vedea ca nu prea ai cum sa pleci de aici fara cateva poze, mai ales daca prinzi lumina perfecta de dinaintea apusului. 

Sunt unii turisti care se aventureaza sa sara in mare de pe stancile din imprejurimile Fava Beach, lucru pe care nu ti-l recomandam neaparat, atata vreme cat tii la siguranta ta. Iti aducem aminte ca plaja nu are servicii de niciun fel, nici macar cele de salvamar. 

Atunci cand vii la Fava, ia cu tine si racoritoare, apa, cateva gustari, crema cu factor de protectie ridicat, caci nu vei gasi in imediata apropiere locuri din care sa le cumperi. 

Alte plaje in apropiere de Fava Beach 

Cine ajunge la Fava Beach face parte, in general, din randul acelor turisti mai exploratori, care intentioneaza sa bifeze cat mai multe plaje interesante pe parcursul vacantei. De aceea, e bine sa stii ca in relativa apropiere fata de Fava se mai afla si urmatoarele plaje: 

Plaja Karydi, localizata la doar 1,8 kilometri distanta de Fava, tot cu un aspect stancos in imprejurimi, se imparte in doua segmente: plaja principala si o a doua plaja, la sud. Este un loc extrem de fotogenic si, ca atare, destul de cautat in miez de vara, si, la fel ca in cazul plajei Fava, nu are amenajare de niciun fel. 

Totusi, la intrarea pe plaja se afla un restaurant (il gasesti pe Harti cu denumirea de Melia) si un beach bar de unde te poti aproviziona cu racoritoare si gustari pentru plaja. Apa are un aspect de piscina, se adanceste foarte treptat, iar nisipul este cat se poate de fin. 

Si aici se recomanda sa ajungi destul de devreme daca vrei sa prinzi loc de parcare. Nu uita sa iei cu tine si incaltamintea de apa, daca vrei sa explorezi zona mai pe indelete. 

Plaja Koutloumousi se afla la 6,6 kilometri de Fava Beach si este o alta varianta de loc in care poti sa te bucuri de mare si de soare. Plaja este administrata de campingul deschis aici, iar cei care doresc sa o viziteze trebuie sa achite o taxa de intrare (in jur de 4-5 euro/persoana).

Este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, iar la intrarea in mare exista pietre. Pe plaja exista si un restaurant (Ouzeri-trattoria ” thalassa “). 

Plaja Kavourotrypes, una dintre cele mai faimoase de pe brat, se afla la 20 kilometri departare de Fava. Daca tot ajungi in zona, ar fi pacat sa o ratezi, in mod special daca o poti bifa fie in extrasezon, fie dimineata devreme, cand este libera. Si in acest caz, stancile fac ca peisajul sa fie unul desavarsit. 

Exista mai multe mici plaje neamenajate, la care se ajunge de pe stanci, dar si o plaja mai mare, amenajata cu sezlonguri si umbrele. 

In loc de concluzie

Fava Beach este una dintre plajele aspectuoase ale bratului Sithonia, potrivita in mod special celor care nu cauta cine stie ce confort pentru a se relaxa la malul marii, celor care vor sa se bucure de natura si de peisaje frumoase. Daca ai ajuns deja aici sau ai in plan sa vizitezi Fava Beach in viitorul apropiat, asteptam oricand informatii care sa le completeze pe cele de mai sus. 

P.S. Nu uita sa arunci o privire la noi pe site, caci ti-am pregatit unele dintre cele mai tari oferte vacante Sithonia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?