Karidi Beach Sithonia, o plaja cu apa turcoaz si intrare extrem de lina in mare

Nu este un secret faptul ca bratul Sithonia ascunde unele dintre cele mai frumoase plaje din Halkidiki, iar destinatia in sine a devenit, in ultimii ani, un magnet si pentru turistii romani. Printre “nestematele” Sithoniei in materie de plaje se numara si Karidi Beach, o plaja localizata foarte aproape de satul pescaresc Vourvourou si considerata fi chiar una dintre cele mai fotogenice plaje din aceasta zona. 

Nu de putine ori, fotografiile cu plaja Karidi au facut reclama bratului Sithonia in revistele de turism, iar apa turcoaz, alaturi de nisipul extrem de fin si intrarea foarte lina in apa sunt doar cateva dintre argumentele pentru care ar trebui sa bifezi acest loc macar o data, daca-ti faci vacanta aici. 

Despre tot ce presupune o vizita la Karidi Beach gasesti detalii in cele ce urmeaza, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacanta Sithonia, cu zeci de hoteluri din care sa-l poti selecta rapid si simplu pe cel care corespunde cerintelor tale!

Localizare Karidi Beach si distante din principalele statiuni

Asa cum spuneam inca de la inceput, Karidi Beach este una dintre plajele care apartin de satul pescaresc Vourvourou, fiind localizata la doar 1,5 kilometri de centrul satului. Acestui nume ii corespund practic doua plaje, despartite de o fasie stancoasa care strapunge marea. Exista o plaja principala si o alta secundara, in sud, ambele fiind extrem de vizitate de catre turisti. 

Din statiunea Nikiti si pana la Karidi Beach sunt 16,9 kilometri, ceea ce presupune un drum cu masina de aproximativ 20-25 de minute intr-o zi fara trafic intens. Din Sarti si pana la aceasta plaja ai de parcurs 28 de kilometri, asadar ceva mai mult timp in masina, iar daca vii din Kalamitsi, ia in calcul o distanta de 43,5 kilometri pana la Karidi Beach. 

Daca esti cazat in zona Neos Marmaras si vrei sa vii sa te bucuri de plaja la Karidi Beach, pana aici ai de parcurs o distanta de aproximativ 33 de kilometri. 

Se parcheaza de-a lungul drumului de pamant din spatele plajei, la umbra pinilor, insa in plin sezon, fiind vorba despre o plaja faimoasa, locurile de parcare se gasesc ceva mai greu daca vii spre orele pranzului. 

Cum arata Karidi Beach si servicii disponibile aici 

Ce iti putem spune cert si din start este faptul ca aceasta plaja este cat se poate de frumoasa. Ce o face sa fie atat de speciala este practic un cumul de detalii: nisipul fin si deschis la culoare, faptul ca apa se adanceste departe de mal, faptul ca marea capata o culoare turcoaz ametitoare (pentru ca nu e adanca la mal, iar nisipul e aproape alb), dar si faptul ca lipseste amenajarea, ceea ce-i ofera acel aspect salbatic atat de cautat de turisti. 

Practic, daca esti norocos si vii aici intr-o zi cu vreme buna, insa mai putina aglomeratie, ai sanse sa te simti ca intr-un loc exotic. La peisaj contribuie si pinii verzi din spate, dar si extremitatile stancoase ale plajei. 

Nu vei gasi sezlonguri si umbrele de inchiriat, cabine de schimb si alte facilitati chiar pe plaja. Prin urmare, sfatul nostru e sa vii pregatit cu umbrela, crema cu factor de protectie ridicat si racoritoare. Daca vrei sa explorezi si zonele marginale ale plajei, ar fi indicat sa ai la tine si incaltamintea speciala pentru apa, caci in aceste parti exista stanci la intrarea in mare. 

Aproape de intrarea catre plaja exista un restaurant denumit Melia de unde-ti poti procura mancare si bauturi. Unul dintre preparatele foarte laudate aici este gyrosul cu calamari. La cateva sute de metri de Karidi Beach exista si o pizzerie. 

Cand e mai bine sa vii la Karidi Beach

Karidi Beach face parte din randul plajelor populare ale bratului Sithonia, iar dat fiind faptul ca este considerata a fi una dintre cele mai frumoase, este de la sine inteles ca atrage turisti intr-un numar destul de mare. 

Daca esti conditionat sa-ti faci vacanta in plin sezon (lunile iulie-august), te sfatuim sa vii la Karidi Beach incepand cu primele ore ale diminetii. Dupa 09.30-10.00, locul incepe sa se aglomereze in aceste luni, iar spatiile de parcare devin ceva mai greu de gasit. 

Pe de alta parte, daca te afli in vacanta in Sithonia in mai, iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie, vei gasi Karidi Beach cu mult mai libera. In mai, apa marii in Sithonia are o medie de 18 grade, iar in iunie aceeasi medie atinge 22 de grade. In septembrie, apa marii are o medie de 24 de grade, ceea ce o face sa fie inca foarte buna pentru balaceala. 

In cazul in care faci parte din randul celor exploratori si vrei ca experienta ta in Sithonia sa implice opriri la cat mai multe plaje celebre, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Ghid plaje Sithonia. Plaje premiate blue flag si alte plaje frumoase din Sithonia

In loc de concluzie

Karidi Beach se numara, fara doar si poate, printre cele mai speciale plaje ale bratului Sithonia, iar daca-ti place sa testezi mereu locuri noi si sa bifezi cat mai multe atractii in destinatia de vacanta, nu ezita sa-i acorzi o sansa. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Sithonia, cu multe hoteluri din toate colturile si un proces de rezervare extrem de simplu si de rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?