Gerakini Beach, una dintre plajele localizate intre bratele Kassandra si Sithonia Halkidiki

Urmeaza sa-ti faci vacanta in Halkidiki si ai in plan sa te cazezi intr-o zona ceva mai apropiata de Salonic? E posibil sa fi auzit deja de Gerakini Beach, plaja statiunii cu acelasi nume, care se afla la jumatatea distantei intre bratele Kassandra si Sithonia si care este potrivita tuturor categoriilor de turisti. 

Mai multe detalii despre Gerakini Beach gasesti in cele ce urmeaza, si pentru ca ne place sa ne ocupam de concedii de la un capat la altul, la noi pe site gasesti si o serie de oferte vacante Halkidiki, inclusiv cu hoteluri din zona Gerakini.

Localizare Gerakini Beach si cum se ajunge la aceasta plaja 

Aflate chiar pe coasta golfului Toroneos, statiunea Gerakini si a sa plaja lunga si nisipoasa isi asteapta vara de vara vizitatorii cu o buna organizare si servicii pentru toate preferintele. 

Distanta intre Salonic si Gerakini Beach este de circa 73 kilometri, ceea ce implica un drum cu masina de aproximativ o ora intre cele doua, in zilele cu trafic normal. Sunt sanse sa prinzi si zile mai aglomerate, in special in apropierea weekend-urilor, cand o parte dintre locuitorii Salonicului vin aici sa se bucure de plaja. 

Din orasul Poligiros (capitala Halkidiki) si pana in Gerakini sunt doar 15 kilometri, aspect ce reprezinta un avantaj pentru cei care au in plan sa-l viziteze. 

Nea Moudania, statiunea aflata la intrarea pe bratul Kassandra, este localizata tot la 15 kilometri de Gerakini Beach, in timp ce Nikiti (capitala administrativa a bratului Sithonia) se afla la 22 kilometri departare. 

In Gerakini poti ajunge usor si cu autobuzele locale KTEL, care circula intre statiunile din Halkidiki si catre/dinspre Salonic. 

Programul curselor si tarifele pot fi verificate pe acest site

Spre exemplu, o cursa Salonic – Gerakini dureaza intre 55-80 minute in functie de trafic si costa 7.50 euro/persoana. 

Cum arata Gerakini Beach si ce servicii gasesti aici 

Plaja Gerakini este o plaja lunga, formata dintr-un nisip de culoare galbena, organizata pe multe dintre portiunile sale cu sezlonguri si umbrele, care pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la barurile din spate sau care sunt administrate de unele unitati de cazare aflate in prima linie. 

Gerakini Beach este o destinatie populara cu istorie indelungata, iar in ultimii ani a cunoscut diferite imbunatatiri, mai multe hoteluri fiind recent deschise in aceasta zona. 

Plaja Gerakini este acel gen de plaja potrivita tuturor tipurilor de turisti. Are o intrare relativ lina in apa, motiv pentru care este comoda si pentru familiile cu copii si pentru seniori, dar in acelasi timp ofera si o gama destul de vasta de activitati centrate pe zona malului marii. 

Doritorii pot practica aici mai multe sporturi acvatice, iar in zona din spate exista o faleza amenajata, alaturi de mai multe terase, taverne si baruri din loc in loc. 

Pe unele portiuni, se pot intalni pietre la intrarea in mare. Recomandam sa ai la tine si incaltamintea speciala pentru apa, just in case. 

Cea mai buna perioada pentru o vacanta in zona Gerakini Beach 

Cele mai ridicate temperaturi si cea mai calda apa a marii le vei intalni la Gerakini Beach in intervalul iulie-august, atunci cand statiunea primeste si cel mai mare numar de vizitatori. 

Totusi, daca nu esti conditionat in niciun fel sa-ti faci vacanta in aceasta perioada si vrei sa te bucuri de temperaturi mai prietenoase, dar si de un flux mai scazut de turisti, poti alege sa te indrepti spre Gerakini in perioade precum sfarsitul lui mai, inceputul lui iunie sau sfarsitul lui septembrie. 

Un avantaj extra este reprezentat si de preturile mai reduse la cazare, in perioadele mai sus mentionate. 

Alte plaje apropiate de Gerakini Beach

Un alt atu al plajei Gerakini este faptul ca e localizata intre bratele Kassandra si Sithonia, ceea ce inseamna ca vei avea oricand acces destul de rapid si la alte plaje frumoase din zona. 

Plaja Agios Mamas se afla la o distanta de circa 15 kilometri fata de Gerakini si este premiata cu distinctia Blue Flag. Unele portiuni sunt organizate cu sezlonguri si umbrele, in timp ce altele ofera spatiu liber suficient pentru cei care prefera sa se aseze pe prosop 🙂 

Plaja Psakoudia este localizata la aproximativ 6 kilometri departare de Gerakini, este lunga si formata din nisip. Pe alocuri se gasesc si segmente libere, iar in spatele plajei exista o promenada cu mai multe terase si restaurante. 

Plaja Metamorfosi mai poate fi o alta varianta relativ la indemana in aceasta zona. Si in acest caz, gasesti organizare cu sezlonguri si umbrele pe anumite portiuni, dar si cateva golfulete mai retrase unde te poti bucura de toata linistea si relaxarea de care ai nevoie. O gasesti la circa 16 kilometri departare de Gerakini, in directia Nikiti Sithonia. 

Plaja din Nikiti se afla la 24 kilometri distanta, este una dintre cele mai bine organizate si are foarte multe restaurante, magazine si terase in zona din spate. La intrarea in apa poti intalni pietre, motiv pentru care si aici e bine sa ai incaltamintea potrivita. 

In loc de concluzie, 

Desi nu face parte din randul celor mai renumite si mai aspectuoase plaje din Halkidiki, Gerakini Beach poate fi o varianta buna pentru cei care vor sa se cazeze intre bratele Kassandra si Sithonia, intr-un loc linistit, cu multe alternative de cazare la indemana si cu o plaja bine organizata. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Halkidiki, dintre care sa poti alege simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?