Metamorfosi Beach, plaja de la intrarea pe bratul Sithonia

Bratul Sithonia, al doilea din peninsula Halkidiki, gazduieste unele dintre cele mai spectaculoase plaje, insa pentru cei care opteaza pentru o vacanta mai statica si nu vor sa petreaca prea mult timp pe drumuri explorand locuri noi la malul marii, plaja Metamorfosi, localizata chiar inainte de intrarea pe brat, poate fi o varianta comoda de loc in care sa se bucure de mare si de soare. 

Metamorfosi este destul de ingusta, insa lunga, formata din nisip si cuprinde mai multe segmente, unele amenajate, altele cu plaja libera. 

Descopera, in cele ce urmeaza, principalele caracteristici ale plajei Metamorfosi, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia.

Localizare Metamorfosi Beach si distante din principalele statiuni ale zonei

Plaja Metamorfosi se intinde de-a lungul satului costier linistit cu acelasi nume, aflat inaintea statiunii Nikiti, foarte aproape de intrarea pe bratul Sithonia. 

Din Salonic si pana in statiunea Metamorfosi sunt circa 90 kilometri, ceea ce inseamna ca intre cele doua vei face in jur de o ora si 10 minute pe drum, cu masina, intr-o perioada neaglomerata. Din Nea Moudania (intrarea pe bratul Kassandra) si pana aici sunt 32 kilometri, iar din Nikiti si pana la Metamorfosi Beach sunt doar 7 kilometri. 

Destul de apropiata de Metamorfosi Beach este si micuta statiune Ormos Panagias a Sithoniei, localizata la 14 kilometri departare. 

Statiuni precum Sarti si Toroni sunt mai indepartate, la 51, respectiv 47 kilometri distanta, insa ceva ne spune ca daca ai ales sa-ti faci vacanta intr-unul dintre aceste locuri ale Sithoniei, nu ai avea prea multe motive sa te intorci in Metamorfosi pentru plaja. 

Pe Harti gasesti plaja cu denumirea de “Metamorfossi Beach” asadar, cu 2 “s”. Sunt locuri de parcare in zona, insa in intervalul iulie-august, satul Metamorfosi primeste un numar ridicat de vizitatori (inclusiv greci din Salonic, care vin aici in special in weekenduri), ceea ce inseamna ca e posibil sa te invarti putin pana gasesti unde sa lasi masina. 

Cum arata Metamorfosi Beach si care sunt serviciile de care te poti bucura aici 

Plaja Metamorfosi este formata practic dintr-un lant de segmente, care se intind pe toata lungimea acestui sat costier. Plaja centrala este marcata pe Harti cu Metamorfossi Beach, insa pe masura ce te deplasezi spre vest vei observa ca exista mai multe mici segmente, de regula administrate de unele dintre proprietatile din spate, amenajate cu sezlonguri si umbrele. 

Metamorfosi Beach este o plaja formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, insa pe alocuri se gasesc si pietre mai mari, uneori si pe plaja, dar mai ales la intrarea in mare. De aceea, este recomandat sa ai la tine atunci cand vii aici si acea incaltaminte speciala pentru apa.

In zona din spatele plajei gasesti si restaurante, terase, mici magazine cu articole de plaja. Locul este destul de bogat in vegetatie, binecuvantat in mod special cu paduri de pini, care ofera umbra naturala si emana un parfum aparte. Pe unele portiuni ale plajei, pinii ajung pana aproape de malul marii. 

O anumita sectiune a plajei (cea care poarta numele de Makrija Lagada) a fost premiata cu distinctia Blue Flag. 

Preturile pentru inchirierea sezlongurilor pot sa difere de la un segment la altul, insa nu vor fi printre cele mai ridicate din Sithonia. Spre exemplu, in 2022, puteai sa ocupi un sezlong la Metamorfosi Beach daca faceai consumatie de minimum 5 euro de la barul din spate. 

Alte plaje apropiate de Metamorfosi Beach 

Daca esti pus totusi pe explorat si vrei sa bifezi cat mai multe plaje interesante ale acestei zone, destul de aproape de Metamorfosi Beach gasesti si urmatoarele locuri: 

Plaja din Nikiti este localizata la 9 kilometri departare de Metamorfosi si este una dintre plajele bine organizate ale Sithoniei. Este formata tot dintr-un amestec de nisip cu pietris, este ceva mai lata si are foarte multe variante de terase si taverne in zona din spate. Preturile pot fi usor mai ridicate in aceasta zona, comparativ cu Metamorfosi. 

Si aici se intalnesc pietre la intrarea in mare, asadar ia cu tine si incaltamintea pentru apa. 

Plaja Trani Ammouda este plaja de langa portul Ormos Panagias. Este una dintre plajele mai late, este formata din nisip, iar apa are nuante turcoaz in aceasta zona. Exista cateva segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, dar si multe zone libere. Pe la mijlocul plajei gasesti amenajat si un teren de volei. 

Trani Ammouda se afla la 15 kilometri departare de Metamorfosi Beach. 

Plaja Agios Ioannis, pe care o vei intalni la sud de Nikiti, este localizata la 12 kilometri distanta de Metamorfosi. Este administrata pe jumatate din lungimea sa de catre resortul de lux Ammoa Luxury Hotel & Spa Resort, insa are si portiune neamenajata, unde-ti poti aseza linistit prosopul. Gasesti o parcare generoasa in zona din dreapta a plajei, cum te uiti la mare. 

In loc de concluzie

Metamorfosi Beach este una dintre plajele la indemana celor care aleg sa-si faca vacantele aproape de intrarea pe bratul Sithonia. Nu se numara printre cele mai aspectuoase plaje din zona, insa acest lucru este oarecum compensat de atmosfera linistita si de prezenta padurii de pini si a aerului curat de aici. Daca ai fost deja la Metamorfosi Beach si simti ca informatiile de mai sus merita completate si cu alte detalii mai noi, asteptam cu interes impresiile tale. 

Totodata, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai tentante oferte vacante Sithonia, cu zeci de hoteluri si vile din care sa poti selecta rapid ce este pe placul tau.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?