Nikiti Beach si tot ce trebuie sa stii despre una dintre cele mai populare plaje ale bratului Sithonia

Nikiti Beach este una dintre cele mai lungi si bine amenajate plaje din Sithonia, fiind la indemana celor care se cazeaza in aceasta statiune, dar si celor care vor sa gaseasca un loc in care sa se bucure de mare si de soare in relativa apropiere a intrarii pe brat. 

Gasesti mai jos cateva detalii utile despre Nikiti Beach, astfel incat, odata ajuns la fata locului, sa te poti relaxa in voie 🙂 P.S. La noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu peste 30 de variante de cazare din care sa o selectezi pe cea potrivita tie!

Unde este Nikiti Beach, cum ajungi aici si unde parchezi 

Nikiti Beach apartine de statiunea cu acelasi nume, localizata la intrarea pe bratul Sithonia, la doar 8 kilometri departare de satul costier Metamorfosi. 

Practic, daca esti cazat in oricare dintre statiunile din prima parte a bratului, vei ajunge la Nikiti Beach destul de repede, drumurile principale aflandu-se in conditii bune. 

Noi am fost aici la mijlocul lunii iunie 2023 si chiar daca am fost cazati in statiunea Ormos Panagias, am vizitat si aceasta plaja doua zile la rand. 

Din Ormos Panagias si pana in Nikiti faci in jur de 10 minute, iar daca esti cazat putin mai departe, spre exemplu in Vourvourou, pana aici vei avea de parcurs aproximativ 16,5 kilometri, ceea ce inseamna in jur de 20 minute cu masina. 

Noi am parcat fara probleme in partea din spate a plajei, pe una dintre stradutele laturalnice care au iesire spre malul marii, insa pentru ca era iunie, nu am intampinat nicio problema in a gasi un loc in care sa lasam masina. 

Se pare insa ca situatia se schimba in iulie-august, motiv pentru care-ti recomandam sa vii mai devreme daca nu vrei sa te invarti ceva pana gasesti un loc bun 🙂 

In statiunea Nikiti si implicit la plaja de aici poti ajunge si cu autobuzele locale KTEL, care circula in toata peninsula Halkidiki si in directia Salonic. Poti simula pe acest site un traseu pana in Nikiti. 

Spre exemplu, o cursa intre Sarti – Nikiti costa 7.70 euro de persoana, in timp ce o cursa Ormos Panagias – Nikiti costa 1.60 euro. 

Cum arata Nikiti Beach si ce facilitati/servicii exista in zona 

Nikiti Beach este, asa cum spuneam inca de la inceput, o plaja lunga, ce se intinde pe circa 3.5 kilometri, ceea ce inseamna ca sunt slabe sansele sa nu gasesti loc in care sa te asezi, indiferent de perioada in care vii. 

Nikiti Beach este o plaja formata din nisip, pe unele portiuni cu aspect mai grosier, iar la intrarea in apa intalnesti pietricele, cel putin pe primul segment. Nu uita sa iei cu tine si acei papucei speciali pentru apa. 

La aceasta plaja gasesti multe segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele (noi am ales sa stam in zona restaurantului Avra, caci aveam prieteni cazati in apropiere). In general, sezlongurile nu se inchiriaza, ci se solicita o consumatie de la barul din spate pentru a le ocupa. 

Daca ai nevoie de o plaja care sa-ti ofere acces la diferite servicii si facilitati, Nikiti Beach este foarte potrivita in acest sens. In zona din spate exista o multime de unitati de cazare, restaurante, terase, baruri si, cum te indrepti catre partea centrala, vei intalni si o zona pietonala cu magazine, un loc de joaca pentru copii si altele.  

Pentru pasionatii de sporturi acvatice, exista cateva centre de inchirieri echipamente si cursuri pentru diferite activitati nautice. 

Noi am prins o apa limpede, curata, potrivita chiar si pentru snorkeling si destul de calda pentru perioada in care am fost aici (aproximativ 23 grade, mijlocul lui iunie). 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Nikiti Beach 

Din proprie experienta, iti putem spune ca o alegere foarte buna poate fi sa vii la Nikiti Beach la inceput de iunie sau catre finalul lunii septembrie. Asta, desigur, daca nu esti fan aglomeratie si temperaturi prea ridicate. 

In iunie nu au existat probleme in a gasi un loc de parcare si, mai mult de atat, am putut sa gasim si sezlonguri in primul rand, in jurul orei 10.00. 

Totusi, turistii care au fost aici in intervalul iulie-august, spun ca sezlongurile din primele randuri se ocupa destul de repede, motiv pentru care, daca esti conditionat sau alegi sa-ti faci vacanta in aceasta perioada, e de preferat sa vii la primele ore ale diminetii. 

Cea mai calda apa a marii o vei intalni la Nikiti Beach tot in miez de vara, cand atinge o medie de circa 25 de grade. Partea buna este ca temperaturi similare vei intalni si in septembrie, pana spre finalul lunii (cu o medie de 24 grade). 

Alte plaje apropiate de Nikiti Beach 

Daca vrei sa te bucuri si de alte plaje frumoase in apropiere de Nikiti, mai poti avea in vedere si urmatoarele locuri: 

Plaja Trani Ammouda, localizata aproape de Ormos Panagias si la 8,8 kilometri de centrul plajei Nikiti, este mult mai aerisita, mai lata, amenajata pe cateva segmente cu sezlonguri si umbrele, teren de volei si o apa in nuante turcoaz. 

Noi am ales sa stam catre capatul din stanga, la Le Mantri Beach Bar, insa mai exista si alte cateva optiuni cu sezlonguri din care poti alege ce ti se potriveste mai bine. 

Plaja Agios Ioannis, pe care o vei gasi si mai aproape, la 4,9 kilometri departare de Nikiti Beach, poate fi o alta varianta ok in zona. Si aici gasesti amenajare cu sezlonguri si umbrele,  iar plaja este formata din nisip. Agios Ioannis este destul de lipsita de verdeata si de umbra naturala, insa atata vreme cat vei sta sub umbrela, acest lucru n-ar trebui sa reprezinte o problema. 

Plaja Koviou este localizata la 6.5 kilometri de Nikiti Beach, este o plaja mai micuta, intr-un golfulet, formata din nisip si bine amenajata. La intrarea in apa sunt pietre, asadar, incaltarile speciale vor fi binevenite. 

In loc de concluzie

Nikiti Beach este o plaja foarte bine organizata, cu toate facilitatile si serviciile potrivite pentru a-ti asigura tot confortul la malul marii. Merita incercata macar o data, mai ales daca esti cazat in statiune sau la mica distanta.  

Nu uita sa arunci o privire si pe unele dintre cele mai tari oferte vacante Sithonia, care te asteapta la noi pe site!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?