Gialos Beach, a doua plaja ca lungime din insula Lefkada

Printre spectaculoasele plaje ale insulei Lefkada isi face loc si Gialos Beach, o plaja lunga si in mare parte salbatica, care asteapta sa fie explorata pe coasta de vest. Este a doua plaja ca lungime din Lefkada (dupa Egremni) si este potrivita in mod special celor care vor sa stea departe de aglomeratii. 

Mai jos ti-am pregatit cateva detalii utile despre Gialos Beach si, pentru ca ne place sa organizam eficient vacante de mai bine de 14 ani, la noi pe site ti-am pregatit si o serie de oferte vacante Lefkada, cu zeci de hoteluri din toate colturile insulei, potrivite pentru toate preferintele si buzunarele!

ATENTIE: Nu confunda plaja Gialos din Lefkada cu plaja Mikros Gialos de pe aceeasi insula. Intre cele doua este o distanta de circa 37 kilometri, iar Gialos este mult mai generoasa in dimensiuni. Totodata, vei gasi pe Google si imagini de la Makris Gialos Beach. Aceasta din urma este o plaja de pe insula Kefalonia, pe care poti ajunge relativ usor daca iei un ferry din Lefkada sau daca te inscrii la o excursie cu barca. 

Unde este Gialos Beach Lefkada si cum ajungi aici 

Asa cum spuneam inca de la inceput, Gialos Beach se afla in partea de vest a insulei, la 38 kilometri departare de Lefkada Town si la aproximativ 4 kilometri distanta de micul sat Athani. 

Celebrele plaje Egremni si Porto Katsiki sunt relativ apropiate de Gialos Beach (stim cu totii ca unele dintre cele mai spectaculoase plaje ale insulei Lefkada se afla pe coasta de vest/sud-vest), asadar, daca te numeri printre cei mai energici, poti face un efort sa le bifezi pe toate 3 in aceeasi zi. 

Daca se intampla sa fii cazat in zona Vasiliki, pana la Gialos Beach Lefkada ar trebui sa faci in jur de 35 minute pe drum cu masina (distanta intre cele doua este de 21 kilometri). Din Agios Nikitas, distanta este similara (23 kilometri), iar daca vii din directia Nidri, pregateste-te sa ocolesti cam jumatate de insula (44 kilometri – aproximativ o ora pe drum). 

Cei care au fost aici in ultimele sezoane spun ca parcarea este gratuita si ca spatiul nu este o problema, ceea ce reprezinta un avantaj, insa drumul secundar care coboara catre Gialos Beach este destul de abrupt pe alocuri si cu serpentine, dar asfaltat recent. 

Cum arata Gialos Beach si ce facilitati ai la indemana 

Plaja Gialos se intinde pe o lungime de circa 4 kilometri, are o portiune amenajata cu sezlonguri si umbrele, dar si mai multe segmente de plaja libera, pentru toti cei care nu au nevoie de cine stie ce confort atunci cand se relaxeaza la malul marii. 

Gialos Beach este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, iar in multe dintre zonele de la intrarea in mare se pot intalni pietre, de dimensiuni mai mici sau mai mari (asa cum poti observa si in video-ul de mai jos, filmat cu drona, exista pe unele portiuni chiar si bolovani in imediata apropiere a malului). De aceea, vor fi mai mult decat bineveniti aici si papuceii speciali pentru apa. Intrarea in apa are o panta medie. 

Pe portiunea centrala de la Gialos Beach vei gasi sezlonguri si umbrele de inchiriat in timpul sezonului cald, iar in spatele plajei exista cateva locuri in care poti lua masa. Unii dintre turistii care au fost aici in ultimii ani au semnalat absenta toaletelor, in timp ce altii spun ca in 2022 au observat cateva toalete ecologice montate, care insa nu erau functionale. 

Setul de doua sezlonguri + o umbrela inchiriate la Gialos Beach poate costa intre 10-15 euro. 

Avantajul principal al acestei plaje este faptul ca e foarte mare, ceea ce inseamna ca este putin probabil sa gasesti aglomeratie, pentru ca exista spatiu pentru toata lumea. 

Alte plaje localizate la distante rezonabile fata de Gialos Beach 

In cazul in care simti ca ai suficient de multa energie cat sa vizitezi mai multe plaje in aceeasi zi, de la Gialos Beach Lefkada te mai poti indrepta relativ rapid catre una sau mai multe dintre urmatoarele variante: 

Plaja Egremni se afla la 7,7 kilometri departare de Gialos, este una dintre cele mai populare din insula si are circa 2,5 kilometri lungime.

Pentru a ajunge la aceasta plaja, parchezi pe portiunea de sus si mergi ulterior pe jos, coborand pe scari pana pe nisip. Poti ajunge la Egremni si cu barca (exista curse zilnice din Nydri si din Vasiliki, dar si variante de excursii optionale). 

Plaja Porto Katsiki, la care poti ajunge cu masina (pana in varful colinei din dreptul plajei si ulterior sa cobori pe jos) sau cu barca, se afla la 13,6 kilometri de Gialos Beach. Intre cele doua ar trebui sa faci cu masina in jur de 28-30 minute. 

Iti reamintim ca si Porto Katsiki este una dintre cele mai cunoscute plaje din Lefkada, motiv pentru care in intervalul iulie-august e posibil sa dai peste ceva aglomeratie aici. 

Plaja din Vasiliki este localizata la 17 kilometri departare de Gialos Beach. Este o plaja bine amenajata, cu multe variante de restaurante si terase, mai ales in zona portului Vasiliki.

Intrarea in apa este lina aici, iar plaja este frecventata si de catre iubitorii de windsurf. 

In loc de concluzie

Gialos Beach este una dintre plajele superbe ale acestei insule, iar daca ai in plan sa faci o plimbare pana pe coasta de vest sau mai ales daca urmeaza sa te cazezi in aceasta zona, merita sa o incluzi pe lista ta de opriri. 

Gialos este ceva mai usor de vizitat, comparativ cu alte plaje din Lefkada, iar faptul ca aici te poti bucura atat de amenajare cu sezlonguri si umbrele, cat si de plaja libera, dupa propriile preferinte, reprezinta un avantaj. 

In cazul in care nu ai gasit inca hotelul potrivit pentru tine si te afli in plin proces de research pentru cazare in aceasta insula greceasca, iti reamintim sa arunci un ochi la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Lefkada!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?