Gouvia Beach Corfu si ce trebuie sa stii despre caracteristicile acestei plaje micute dintre Kontokali si Limni

Gouvia este o statiune din vecinatatea marelui oras Corfu Town, localizata in dreptul unui port natural si intr-un cadru cat se poate de fermecator. 

Gouvia Beach este plaja atribuita statiunii cu acelasi nume si pentru ca zona este destul de puternic animata si de bine dezvoltata in plan turistic, ne-am gandit sa-ti oferim cateva detalii utile despre ceea ce urmeaza sa gasesti la fata locului, atata vreme cat intentionezi sa-ti petreci concediul in aceasta parte a insulei Corfu. 

Totodata, pentru ca ne place sa organizam astfel de experiente de mai bine de 15 ani, noi, cei de la Travel Planner, te intampinam pe site si cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Localizare Gouvia Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja Gouvia se afla intre Kontokali si Limni, la o distanta de 9 kilometri de centrul Corfu Town. 

Pornind din Corfu Town cu masina, ar trebui sa faci in jur de 18-20 de minute pana la Gouvia Beach, intr-o zi de vara cu trafic moderat. 

Plaja poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Paralia Gouvia”, iar in zona din spate se gasesc locuri de parcare, care pot deveni insuficiente in varf de sezon. 

La aceasta plaja poti ajunge si cu autobuzele locale care pleaca din Corfu Town. Ai linie directa care porneste de la Mantouki (Corfu Town), iar pretul biletului este unul avantajos. 

Plaja se afla la doar 350-400 metri departare de centrul statiunii Gouvia (5 minute de mers pe jos). 

Distante catre Gouvia Beach din alte statiuni ale insulei: 

  • distanta Dassia – Gouvia Beach: 4 kilometri
  • distanta Kassiopi – Gouvia Beach: 27 kilometri
  • distanta Sidari – Gouvia Beach: 29 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Gouvia Beach: 14,9 kilometri
  • distanta Moraitika – Gouvia Beach: 26 kilometri 
  • distanta Kavos – Gouvia Beach:  52 kilometri

Cum arata Gouvia Beach si ce servicii gasesti in zona de plaja

Plaja Gouvia are dimensiuni medii si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. 

Are avantajul de a fi bine organizata (exista segmente cu sezlonguri si umbrele) si ofera si facilitati pentru persoanele cu dizabilitati. 

La inceputul verii lui 2024, un sezlong putea fi inchiriat la Gouvia Beach cu aproximativ 6 euro. 

Este recomandat sa iei cu tine si acea incaltaminte potrivita pentru apa, caci la intrarea in mare exista pietricele. Totodata, e bine de stiut ca apa marii nu este mereu foarte limpede in zona Gouvia. 

Exista centre de sporturi acvatice, dar si restaurante si baruri in apropierea plajei. 

Gouvia Beach ofera o vedere frumoasa catre peninsula care gazduieste Biserica Ypapanti

Cu toate acestea, nu putem spune cu mana pe inima ca plaja Gouvia este una dintre cele mai aspectuoase de pe coasta de est a insulei. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Gouvia Beach

Pentru ca Gouvia face parte din randul statiunilor mai animate ale insulei Corfu, este de la sine inteles ca in perioada de varf poate deveni putin mai aglomerata. 

In intervalul iulie-august, aici se inregistreaza cele mai ridicate temperaturi, cu o medie a maximelor de circa 31 de grade la umbra si cu o apa a marii care atinge valori medii de 25-26 de grade.

Daca vrei sa eviti multimile de turisti, dar si caldura, iti poti programa vacanta in zona fie la sfarsit de mai – inceput de iunie, fie la sfarsit de septembrie – inceput de octombrie. 

In aceste cazuri, statiunea si plaja isi pastreaza farmecul aparte, dar devin mai aerisite. In plus, beneficiezi de preturi ceva mai avantajoase la cazare 🙂 

Alte plaje apropiate de Gouvia Beach 

Daca ti-ai propus sa explorezi imprejurimile si sa vezi si alte plaje din zona (unele chiar mai aspectuoase decat Gouvia Beach), trebuie sa stii ca la distante rezonabile se mai afla si: 

Plaja Kontokali este localizata la 3,5 kilometri departare de Gouvia, in directia Corfu Town. Are un aspect mai nisipos si organizare cu sezlonguri si umbrele (care in iunie 2024 puteau fi inchiriate cu 10 euro/setul). 

Exista cateva taverne si mai multe unitati de cazare in zona din spate, printre care si un resort de 5 stele cu segment de plaja privata.

Plaja Dassia este pozitionata la 4,5 kilometri nord de Gouvia si are un aer mai cosmopolit. In partea de sud exista un segment generos administrat de un resort de lux, in timp ce in partea de nord a plajei intalnim o fasie de nisip mai ingusta, formata in mare parte din pietris. 

Si in acest caz exista organizare cu sezlonguri si umbrele. 

Plaja Ipsos are distinctie Blue Flag, un aspect ingust si in jur de 1 kilometru in lungime. 

Este bine organizata, formata din pietris, si amenajata cu sezlonguri si umbrele. 

Exista acces facil la restaurantele si tavernele din spate, iar pasionatii de sporturi acvatice au la indemana aici cateva centre cu inchirieri echipamente.

Intre Ipsos si Gouvia Beach sunt aproximativ 6 kilometri. 

In loc de concluzie

Gouvia Beach deserveste cu succes statiunea cu acelasi nume, este bine organizata si ofera o priveliste frumoasa catre golf, insa nu se numara printre cele mai estetice plaje ale insulei Corfu. 

Daca ai fost deja aici, asteptam cu interes si parerea ta, iar daca esti tentat sa pui la cale o escapada in aceasta insula greceasca, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Corfu.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?