In vizita la Kalamionas Beach, plaja centrala din Kassiopi Corfu

Kassiopi, una dintre cele mai populare statiuni din nord-estul insulei Corfu, isi asteapta vizitatorii cu o paleta extrem de larga de plaje frumoase. Kalamionas este considerata a fi plaja principala a statiunii si chiar daca nu se numara neaparat printre cele mai aspectuoase, reprezinta o alternativa comoda pentru cei cazati chiar in zona centrala din Kassiopi

Exploreaza capitolele de mai jos pentru informatii importante despre plaja Kalamionas din Kassiopi, si nu uita sa verifici pe site-ul nostru cele mai atractive oferte pentru vacante in insula Corfu.

Localizare Kalamionas Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja Kalamionas este una dintre cele mai apropiate plaje de centrul Kassiopi si totodata una dintre cele mai lungi. Se afla la circa 1 kilometru departare de port, in partea stanga a statiunii cum te uiti la mare. 

Din Corfu Town si pana la plaja Kalamionas sunt 36 de kilometri, distanta care se poate parcurge cu masina in aproximativ 1 ora. 

Kassiopi este conectat de Corfu Town si prin reteaua de autobuze locale Green Bus, iar costurile biletelor sunt modice. 

Plaja poate fi reperata pe Google Maps numai cu denumirea greceasca “Παραλία Καλαμιώνας” (Paralia Kalamionas). 

Exista o parcare privata la cateva sute de metri departare de aceasta plaja. O gasesti pe Harti cu denumirile de “Kassiopi Car Park” sau “Parkplatz Kassiopi”, insa poate deveni aglomerata in plina vara. 

Distante catre Kalamionas Beach din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Dassia – Kalamionas Beach: 23 kilometri
  • distanta Sidari – Kalamionas Beach: 24 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Kalamionas Beach: 39 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Kalamionas Beach: 46 kilometri
  • distanta Moraitika – Kalamionas Beach: 52 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Kalamionas Beach: 73 kilometri
  • distanta Kavos – Kalamionas Beach: 79 kilometri 

Cum arata Kalamionas Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Kalamionas este perceputa, asa cum mentionam si anterior, drept plaja centrala din Kassiopi. Cu toate acestea, nu putem spune cu mana pe inima ca se numara neaparat si printre cele mai aspectuoase. 

Este formata din nisip amestecat cu pietricele si este mai lunga comparativ cu vecinele Bataria si Pipitos. 

Se distinge si printr-o atmosfera mai linistita, nefiind atat de populara precum celelalte plaje din apropierea ruinelor castelului Kassiopi. 

In plina vara, este amenajata cu sezlonguri si umbrele, insa pentru ca forma sa este una ingusta, locurile organizate nu sunt prea multe.

Exista si zone de plaja libera, catre extremitati.

Kalamionas se afla intr-un loc relativ ferit de vant, ceea ce inseamna ca aici nu se formeaza in general valuri foarte mari. Fundul marii este acoperit cu pietricele, motiv pentru care acea incaltaminte speciala va fi binevenita. 

In zona din spatele plajei exista cateva taverne (Janis, The Goat) si baruri (Venus Beach Bar, Albatross Beach Bar), dar si mai multe unitati de cazare de tip vile cu apartamente. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kalamionas Beach

Chiar daca este considerata plaja principala, Kalamionas nu este foarte aglomerata – aceasta fiind una dintre particularitatile sale. 

Pentru ca plajele invecinate sunt percepute drept mai estetice, turistii aleg sa se indrepte mai degraba catre Bataria, Kanoni sau Pipitos, prin urmare ai sanse mai mari ca aici sa gasesti o atmosfera linistita. 

Plaja a strans in jur de 400 de recenzii pe Google pana in iunie 2024, un numar destul de mic pentru o plaja centrala a unei statiuni. 

In intervalul iulie-august, Kassiopi primeste totusi cel mai mare flux de turisti, ceea ce inseamna ca perioade mai libere sunt, fara doar si poate, sfarsitul lui mai – inceputul lui iunie sau sfarsitul lui septembrie – inceputul lui octombrie. 

Alte plaje aflate la distante rezonabile de Kalamionas Beach

Daca ai ales sa te cazezi chiar in Kassiopi, mai mult ca sigur vei fi interesat de plajele pe care le ai de explorat in imediata apropiere. La distante mici fata de Kalamionas mai gasesti si:

Plaja Bataria este poate cea mai populara dintre toate. Se afla in apropierea Castelului Kassiopi, la aproximativ 800 de metri departare de Kalamionas, intr-un golfulet retras. 

Apa marii are acea nuanta de turcoaz in aceasta zona, iar plaja este formata din pietris deschis la culoare si are amenajare cu sezlonguri si umbrele. 

Devine foarte aglomerata pe timp de vara. 

Plajele Kanoni si Pipitos se afla tot in vecinatate, chiar mai aproape de Kalamionas. Pipitos este mai generoasa in dimensiuni si are amenajare cu sezlonguri si umbrele. 

Engagement Bay este numele unui golfulet dintre plaja Pipitos si plaja Kalamionas. Este preferat de catre acei turisti care nu au nevoie de organizare si de servicii cat timp se relaxeaza la malul marii si are un aspect mai stancos. 

In loc de concluzie 

Speram ca informatiile despre Kalamionas Beach sa-ti fie de folos daca ai in plan sa ajungi in viitorul apropiat in zona Kassiopi, mai ales daca te vei afla in cautarea unui loc mai putin aglomerat. 

In incheiere, iti aducem aminte sa intri si la noi pe site, unde sunt disponibile unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?