Kalogria Beach si ce sa stii despre vizita la aceasta plaja din vestul Sithoniei

Sithonia gazduieste unele dintre cele mai frumoase plaje ale peninsulei Halkidiki, iar pentru cei care au in plan sa-si petreaca vacanta in aceasta parte a Greciei, subiectul acestor locuri incantatoare de la malul marii starneste an de an un interes destul de ridicat. 

Kalogria Beach este genul de plaja care are cate ceva de oferit pentru aproape fiecare tip de turist: localizata intr-o zona de o frumusete naturala aparte, cu o apa in nuante turcoaz, cu un nisip fin si cu multe alte atuuri care pot alcatui o lista destul de lunga. 

Descopera in cele ce urmeaza tot ce ai nevoie sa stii pentru o experienta la Kalogria Beach, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacanta Sithonia, cu variante de hoteluri pentru toate buzunarele si un proces de rezervare extrem de simplu si de rapid!

Nu in ultimul rand, daca ti-ai propus sa bifezi cat mai multe dintre plajele bune ale Sithoniei, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Ghid plaje Sithonia. Plaje premiate blue flag si alte plaje frumoase din Sithonia

Localizare Kalogria Beach si distante din principalele statiuni pana aici

Plaja Kalogria se afla pe coasta de vest a bratului Sithonia, vis-a-vis de statiunea Kallithea a bratului Kassandra si la mica distanta de statiunea Nikiti

Practic, daca se intampla sa fii cazat in Nikiti si sa vrei sa explorezi si alta plaja apropiata, ai putea ajunge la Kalogria Beach cu masina in aproximativ 10 minute, intr-o zi fara trafic intens (sunt 7,5 kilometri intre cele doua). 

Nici din Neos Marmaras si pana la Kalogria nu ai de mers prea mult. Vei ajunge dintr-un loc in altul in circa 15-20 de minute, caci discutam de o distanta de doar 13,7 kilometri. 

Pe de alta parte, daca se intampla sa fii cazat in Kalamitsi si sa vrei sa vezi intr-o zi si plaja Kalogria, ia in calcul un drum de aproximativ o ora (49 kilometri). 

Din Sarti si pana la aceasta plaja sunt 45 de kilometri de parcurs, iar din satul pescaresc Vourvourou ceva mai putini, respectiv 18,8 kilometri. 

Turistii care vin aici cu masina parcheaza de regula de-a stanga si de-a dreapta drumului secundar din spatele plajei, insa exista zone de parcare si in dreptul a doua baruri amenajate pe plaja. 

Cum arata Kalogria Beach, ce servicii gasesti si cui i se potriveste

Plaja Kalogria este o plaja lunga, cu nisip fin si cu o apa de cele mai multe ori in nuante de turcoaz. 

Kalogria se intinde pe mai bine de 500 de metri si are atat segmente amenajate cu sezonguri si umbrele, cat si zone de plaja libera, unde-ti poti aseza linistit prosopul. Intrarea in apa are o panta medie (unii vizitatori spun ca in anumite zone este mai lina, in schimb in altele poate fi putin mai abrupta). 

Preturile pentru inchirierea sezlongurilor pot varia totusi destul de mult la aceasta plaja. O parte dintre turistii care au fost aici spun ca daca vrei sa ocupi un set de sezlonguri si o umbrela in fata unui anumit hotel de aici si chiar in primul rand, ar trebui sa faci consumatie de cateva zeci de euro de la beach bar, pe cand in partea dreapta a plajei cum te uiti la mare, preturile ar fi altele. La fel si daca optezi sa te asezi in ultimele randuri. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Exista trei beach baruri la Kalogria ( Mango Beach Bar, Isla Beach Bar si MOA Seaside Beach Bar), dar si posibilitatea de a practica diferite sporturi acvatice sau sporturi pe plaja. 

Isla Bar este de regula frecventat de turistii mai tineri, asadar se poate intampla ca in aceasta zona sa auzi muzica la un nivel putin mai ridicat. 

In plin sezon este amenajat pe plaja Kalogria si un teren de volei, iar daca ai chef de distractie pe apa, te poti orienta catre activitati precum snorkeling, diving, etc. 

Tot in aceasta zona se poate intampla sa observi si ceva mai multi scafandri incepatori. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kalogria Beach 

Spre deosebire de alte plaje neamenajate sau mai putin cunoscute din Sithonia, Kalogria Beach este o plaja care poate deveni destul de aglomerata in plin sezon. 

Prin urmare, daca esti conditionat sa-ti faci vacanta aici in perioada iulie-august, e de preferat sa ajungi la Kalogria la primele ore ale diminetii, pentru a prinde sezlong acolo unde doresti, dar si loc de parcare (mai ales daca vrei sa-ti lasi masina la umbra). 

Situatia se schimba totusi daca se intampla sa vii in Sithonia in mai, inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie. In aceste perioade, locuri precum Kalogria Beach devin mai libere si, de ce sa nu recunoastem, si preturile la cazari sunt mai prietenoase cu bugetul. 

Totodata, e bine de luat in seama si ca apa marii se pastreaza destul de calda, chiar si in septembrie, cand are o medie similara cu cea din iulie, respective de 24 de grade. 

In loc de concluzie

Kalogria Beach este pentru tine si daca te afli in cautarea unui loc la malul marii inconjurat de verdeata si cu o apa turcoaz, si daca-ti place sa faci snorkeling, dar si daca-ti place muzica si distractia la plaja. Le vei gasi pe toate aici, cu conditia sa vii mai devreme daca se intampla sa-ti faci vacanta in plin sezon. 

Nu uita sa arunci o privire la noi pe site, mai ales daca nu ti-ai gasit inca hotelul potrivit. Te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Sithonia, cu zeci de variante de locuri din care sa-l poti selecta rapid pe cel mai bun pentru tine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?