Vacanta in Kalamitsi, mica statiune dintre Sarti si Toroni Sithonia

O statiune micuta si linistita, localizata pe coasta de sud a Sithoniei, isi asteapta an de an vizitatorii cu peisaje cat se poate de frumoase si cu una dintre cele mai bune plaje de nisip ale bratului. Este vorba despre Kalamitsi, o destinatie de vacanta cat se poate de potrivita pentru cei care cauta sa mearga in Grecia intr-un loc mai lipsit de agitatie si de zgomot. 

Descopera, in cele ce urmeaza, mai multe detalii utile despre vacantele in Kalamitsi, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu zeci de variante din care sa poti selecta simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine!

HINT: Kalamitsi este si numele unui sat traditional din insula Lefkada, caruia i se atribuie trei plaje: Kavalikefta, Megali Petra si Avali. Asadar, nu confunda cele doua locatii, iar daca vrei sa vezi pe net mai multe fotografii cu statiunea descrisa in acest articol, alatura cautarii tale si cuvantul “Sithonia”. 

Ce sa stii despre Kalamitsi Sithonia 

Asezata parca strategic intre Toroni si Sarti, Kalamitsi este considerata a fi una dintre statiunile binecuvantate cu o plaja cat se poate de frumoasa. 

Desi are dimensiuni micute, surprinde prin diversitatea si multitudinea variantelor de cazare, dar si printr-o paleta destul de larga de activitati pe care le poti face aici. 

Daca preferi o vacanta mai statica, plaja centrala din Kalamitsi va fi, probabil, atractia principala in jurul careia vei gravita. Daca simti nevoia de mai multa adrenalina, vei avea bucuria sa descoperi ca intreaga zona este cat se poate de apreciata de catre practicantii de snorkeling si de scuba diving, care pot face aici diferite cursuri si care pot obtine si o serie de certificari. 

Zona din spatele plajei gazduieste cateva taverne si restaurante cu mancare traditionala, peste si fructe de mare din belsug, vreo 2 magazine de unde te poti aproviziona (ideale daca urmeaza sa te cazezi intr-un apartament, in regim self catering), cateva beach baruri, dar si o serie de zone de camping (in special in partea dreapta a statiunii, cum te uiti la mare). 

Unde este Kalamitsi Sithonia si cum poti ajunge aici 

Kalamitsi este localizata la 14,3 kilometri departare de statiunea Toroni si la 15,5 kilometri de Sarti. Practic, daca esti cazat in vreuna dintre aceste doua statiuni mai sus mentionate, nu ar trebui sa faci pana la plaja Kalamitsi mai mult de 17-20 minute. 

Din Neos Marmaras si pana in Kalamitsi sunt 35 kilometri, iar din Sykia (cel mai vechi sat din Sithonia) si pana aici sunt doar 9,6 kilometri. 

Ceva mai indepartate sunt Nikiti (55,4 kilometri distanta) si Vourvourou (44,2 kilometri distanta), insa vestea buna e ca intre statiunile Sithoniei te poti deplasa si cu transportul local – autobuzele KTEL, care circula si pana la Salonic si inapoi. 

Programul acestora si tarifele actualizate ale calatoriilor pot fi verificate pe acest site

Majoritatea romanilor care aleg sa-si faca vacantele in Sithonia si implicit in zona Kalamitsi vin aici cu masina personala. Daca nu ai mai facut drumul si simti ca e nevoie sa te pui la curent cu traseul pe care-l vei parcurge, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Traseu auto Bucuresti Halkidiki. Care este cel mai bun drum pana in peninsula greceasca

Iar daca vii cu avionul pana in Salonic si de acolo urmeaza sa te indrepti spre Kalamitsi, e bine sa stii ca exista in jur de 3 curse/zi in plin sezon intre cele doua, cu autobuzele KTEL. Durata unei calatorii este de aproximativ 200 minute (distanta intre Salonic si Kalamitsi este de 154 kilometri), iar pretul unei curse este de 16.40 euro/persoana. 

Vremea in Kalamitsi Sithonia 

Intreaga peninsula Halkidiki este caracterizata de un climat mediteranean, cu veri calde si uscate si ierni blande. 

Luna iulie este cea mai calduroasa in Kalamitsi, cu o medie a maximelor care depaseste fara prea mari retineri 30 grade la umbra. Temperaturi similare se inregistreaza si in august. 

Asadar, intervalul iulie-august este considerat varf de sezon si reprezinta perioada cea mai aglomerata. Daca intentionezi sa-ti faci vacanta in Kalamitsi in aceste luni, te sfatuim sa-ti rezervi cazare din timp si sa te astepti totusi la un numar destul de ridicat de turisti care vor veni acolo alaturi de tine. 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade pentru a te bucura de frumusetea acestui loc asa cum se cuvine sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie si sfarsitul lunii septembrie. 

In aceste cazuri, temperaturile vor fi mai placute, plaja mai putin aglomerata, iar preturile la cazare mai prietenoase cu buzunarul 🙂 

Plaja din Kalamitsi. Cum arata si ce servicii ai la indemana

Plaja din Kalamitsi are forma de semicerc si poate fi gasita pe Harti cu denumirea de “Kalamitsi Beach” sau “Paralia Kalamitsi”. Este formata din nisip, iar zonele amenajate cu sezlonguri si umbrele alterneaza cu cele de plaja libera. 

Intrarea in apa este lina la Kalamitsi, motiv pentru care aceasta plaja centrala este potrivita si familiilor cu copii. 

In partea dreapta a plajei cum te uiti la mare se afla si o mica insulita cu aspect stancos, unde pasionatii de snorkeling aleg sa exploreze viata marina. 

In zona din spatele plajei sunt mai multe unitati de cazare, restaurante, taverne, magazine, centre de sporturi acvatice – asadar, cam toate serviciile de care ai avea nevoie pentru o zi confortabila la plaja. 

Mai multe informatii despre aceasta plaja, dar si despre alte plaje din apropierea statiunii Kalamitsi, gasesti la noi pe blog, in articolul: Kalamitsi Beach Sithonia, plaja in forma de semiluna din sudul bratului

Despre cazare in Kalamitsi Sithonia 

In Kalamitsi exista cazare in general pentru toate preferintele si pentru toate buzunarele, iar principalul avantaj al acestei statiuni este ca are mai toate unitatile de cazare in imediata apropiere a plajei sau la o distanta cel putin rezonabila fata de malul marii. 

Majoritatea unitatilor de cazare din Kalamitsi sunt cotate cu 3 stele, insa exista si cateva variante mai low budget, dar si o serie de vile si hoteluri cotate cu 4 stele, cu servicii mai bune. 

Cele mai multe dintre acestea au cazare in regim self catering, iar apartamentele sunt de regula dotate si cu chicineta. Pentru cumparaturi mai serioase in materie de aprovizionare cu alimente, poti sa te orientezi si catre Sykia. 

Pe langa vile si hoteluri, in Kalamitsi mai ai posibilitatea sa te cazezi si in zonele de camping, daca preferi acest tip de vacanta. 

Sunt in jur de 3-4 astfel de zone, asadar, nu-ti ramane decat sa vezi care ar fi pe placul tau 🙂 

Ce poti sa faci in Kalamitsi Sithonia 

In principiu, sa te bucuri de relaxare asa cum se cuvine 🙂 Desigur, asta nu inseamna ca trebuie sa te plictisesti, atata vreme cat ai in plan sa vezi locuri noi si sa te bucuri de diferite activitati. 

Asa cum spuneam inca de la inceput, in zona plajei exista si centre de sporturi acvatice (centre de scuba diving), dar si centre de inchirieri ambarcatiuni. 

In imediata apropiere a statiunii Kalamitsi te asteapta si alte plaje frumoase, numai bune de descoperit: Kriaritsi, Tigania, Klimataria, Tourkolimnionas sunt doar cateva dintre acestea. 

Nu uita nici de satul Sykia, care se afla la doar 9 kilometri distanta de Kalamitsi. Aici gasesti si o serie de taverne si patiserii cu preparate delicioase 🙂

Zorbas Taverna este una dintre cele mai apreciate taverne din aceasta zona. Are peste 1000 de recenzii pe Google, majoritatea pozitive, iar o parte dintre cei care au luat masa aici spun ca preparate precum calamarul umplut, cotletele de miel, salata cipriota si dovleceii prajiti au fost foarte bune. 

In loc de concluzie

Kalamitsi Sithonia este genul de loc care ti se va potrivi de minune daca esti in cautarea unei destinatii linistite, care sa-ti permita sa te relaxezi intr-un cadru natural frumos, cu o plaja buna si cu mai toate serviciile si facilitatile la indemana. 

Daca ai fost deja aici, asteptam cu interes si impresiile tale, iar daca nu ai gasit inca locul potrivit de cazare, iti reamintim sa te uiti pe ofertele vacante Sithonia pe care ti le-am pregatit la noi pe site, caci s-ar putea sa te surprinda placut 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?