Poros Lefkada si ce trebuie sa stii despre vizita in acest sat traditional din sud-estul insulei

Lefkada este renumita pentru peisajele sale de vis si pentru plajele cu pietricele deschise la culoare, completate de apa marii intr-o nuanta turcoaz deosebita, insa satele traditionale ale insulei alcatuiesc tabloul unei experiente de neuitat pentru cei care aleg sa-si petreaca vacantele aici. 

Satul Poros, localizat pe coasta de sud-est a insulei si relativ aproape de statiunea Vasiliki, este unul dintre locurile mai putin populare, insa de o frumusete aparte si cu un vibe cat se poate de linistitor.

Mai jos poti sa descoperi cateva detalii utile despre vizita in Poros, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Lefkada, cu zeci de hoteluri pentru toate preferintele si buzunarele.

HINT: Unii turisti aflati la primele vizite in Grecia au tendinta de a confunda satul Poros din Lefkada cu insula Poros din Golful Saronic sau cu statiunea Potos din Thassos. Daca vrei sa cauti pe Google mai multe imagini din satul Poros, nu uita sa scrii alaturi si “Lefkada”, pentru a nu vizualiza fotografii din alta parte a Greciei 🙂 

Unde este localizat Poros Lefkada si distante din principalele statiuni

Poros se afla in sud-estul insulei Lefkada, la 26 kilometri distanta de Lefkada Town si la 14,7 kilometri distanta de Vasiliki. 

Daca pornesti din Lefkada Town cu intentia de a vizita Poros si imprejurimile acestuia, ia in calcul un drum cu masina de circa 35 minute. Din Nikiana si pana aici ar trebui sa faci in jur de 22-25 minute (17,4 kilometri), dar din Nydri si pana la Poros drumul va fi unul mai scurt, de doar 10 kilometri. 

In cazul in care vii in aceasta zona doar pentru plaja si vrei ca ulterior, catre amiaza, sa dai o fuga si pana in Poros pentru a admira peisajul de sus, vei avea de strabatut un drum de doar 3,5 kilometri. Plaja Mikros Gialos, cea mai cunoscuta din zona, se afla la doar 7 minute de mers cu masina de centrul satului. 

Ce trebuie sa stii despre Poros 

Poros este un sat traditional, de dimensiuni micute, cu aproximativ 300 de locuitori. Casele de aici sunt in general cu doua etaje, iar satul a fost construit in stil amfiteatru, pe culmile unul deal din apropierea golfului Mikros Gialos. 

In Poros, atmosfera este cat se poate de relaxanta. Stradutele sunt inguste, cu serpentine, iar in sat exista doua biserici vechi, vreo doua taverne si o scoala. 

Exceptand vizitarea bisericilor (una dintre acestea gazduieste icoane si picturi vechi din secolul al 17-lea), ruinele unui castel din secolul al 4-lea si o veche presa de masline, nu putem spune ca iti raman prea multe obiective de vazut, insa cu toate acestea, o scurta plimbare la pas pe stradutele acestui sat iti poate oferi linistea de care ai nevoie si pe care sunt slabe sanse sa o intalnesti in marile statiuni ale insulei. 

Plaja Poros Lefkada si alte plaje aflate relativ aproape 

Plaja satului Poros este practic ceea ce vei gasi pe Harti cu denumirea de Mikros Gialos. 

Mikros Gialos este o plaja de dimensiuni medii, formata din pietricele deschise la culoare, amenajata cu sezlonguri si umbrele in sezonul cald. Exista si cateva segmente de plaja libera la Mikros Gialos, insa e bine sa tii cont ca in miez de vara, aceasta devine destul de aglomerata. 

La plaja satului Poros gasesti zone de parcare cu plata, insa poti parca si pe marginea drumului secundar care coboara catre tarm. In spatele plajei exista mai multe unitati de cazare si taverne. 

Mai multe detalii despre aceasta plaja de langa Poros poti afla din articolul: Mikros Gialos Lefkada, plaja bine organizata din imediata apropiere a satului Poros

Alte plaje aflate la distante rezonabile de Poros mai sunt si Kamari Beach (9,8 kilometri departare), Desimi Beach (7,9 kilometri), Afteli Beach (12,2 kilometri), Ammoussa Beach (14,2 kilometri) si, nu in ultimul rand, plaja din Vasiliki, aflata la 15,3 kilometri departare. 

Despre cazare in zona Poros Lefkada

Satul traditional Poros nu se numara printre cele mai dezvoltate locuri din punct de vedere turistic ale insulei Lefkada, motiv pentru care nu vei intalni aici prea multe unitati de cazare. 

Exista cateva vile care ofera cazare (2-3 variante), insa ceva mai multe hoteluri/pensiuni gasesti cum cobori catre Mikros Gialos si pe portiunea din spatele acestei plaje. 

Majoritatea vilelor si hotelurilor din aceasta zona sunt cotate cu 3 stele si doar cateva dintre acestea ofera micul dejun inclus. In general, iti poti rezerva aici studiouri dotate cu chicineta, in regim self catering. 

Daca esti in cautarea unei statiuni cu mai multe optiuni de cazare si poate ceva mai multa animatie, insa care sa fie localizata relativ aproape de Mikros Gialos si de Poros, te mai poti uita pe ofertele hotelurilor din Vasiliki. 

Restaurante Poros Lefkada si alte taverne din vecinatate

In satul Poros gasesti destul de putine locuri in care poti lua masa, intre acestea remarcandu-se taverna Nick, cu un meniu destul de bogat in preparate traditionale grecesti, variante potrivite pentru micul dejun, salate, preparate la gratar, paste si deserturi. 

Restaurantul este o afacere de familie, iar cei care au mai fost aici in sezoanele trecute spun ca au fost intampinati cu amabilitate, ca mancarea a fost gustoasa, iar preturile erau usor mai mici comparativ cu alte taverne din zona. De la taverna Nick te poti bucura si de o priveliste frumoasa asupra satului. 

Cum cobori in zona golfului Mikros Gialos, gasesti o serie de alte restaurante la care poti lua masa, evident mai multe la numar decat in sat. Doua propuneri cu recenzii pozitive pot fi taverna Zolithros sau restaurantul The Molos. 

In golful urmator, cum mergi in directia Vasiliki, se afla Sivota, un sat pescaresc care-ti va oferi si mai multe oportunitati in materie de restaurante (taverna Spiridoula, Sivota Bakery Cafe, taverna Stavros, restaurantul 12 GODS, taverna Odyssey si altele). 

Daca se intampla sa fii cazat in Vasiliki sau sa fii dispus sa dai o fuga pana acolo pentru a lua masa de pranz sau cina, te-ar putea interesa propunerile de taverne din acest articol: Ghid taverne Vasiliki Lefkada. Locuri cu recenzii bune si ce poti manca la fiecare in parte

In loc de concluzie

Satul Poros din Lefkada merita vizitat, chiar si doar pentru o ora-doua intr-o scurta plimbare, mai ales daca ajungi la plaja Mikros Gialos si in mod particular daca ai nevoie de un loc in care sa te reculegi putin si sa te bucuri de liniste si de un peisaj wow. 

Daca ai ajuns pana acum in Poros sau urmeaza sa mergi aici in perioada urmatoare, nu ezita sa ne transmiti si parerile tale.

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Lefkada, cu hoteluri din toate colturile insulei!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?