Kamini Beach, una dintre plajele linistite si mai putin cunoscute din zona Syvota Grecia

Pe drumul dintre Syvota si satul Perdika, intr-un golfulet retras si ferit de vant puternic, plaja Kamini isi asteapta vizitatorii cu o atmosfera boema, ideala pentru relaxare. 

Face parte din randul plajelor potrivite in mod particular celor care vor sa se bucure de mare si de soare in liniste, de o sesiune de snorkeling, totul intr-un cadru natural fermecator. 

In sectiunile urmatoare te lasam sa descoperi pe indelete caracteristicile plajei Kamini, iar la noi pe site te asteptam si cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Syvota.

Localizare Kamini Beach si distante din alte orase si statiuni

Plaja Kamini se afla la doar 6 kilometri departare de Syvota, ceea ce inseamna ca drumul cu masina intre cele doua ar trebui sa dureze in jur de 10 minute, intr-o zi cu trafic normal. Se afla pe drumul catre satul Perdika, foarte aproape de mult mai renumita plaja Agia Paraskevi. 

Kamini Beach poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea greceasca de “Παραλία Καμίνι”, iar in zona din spatele plajei exista locuri de parcare.

ATENTIE: Plaja Kamini din zona Syvota nu trebuie confundata cu plaja Kaminia din Kelafonia, cu plaja Kaminia din Lefkada sau cu plaja Kaminia din Zakynthos. 

Distante catre Kamini Beach din alte statiuni si orase

  • distanta Igoumenitsa – Kamini Beach: 29 kilometri
  • distanta Plataria – Kamini Beach: 17 kilometri
  • distanta Parga – Kamini Beach: 22 kilometri 
  • distanta Ammoudia – Kamini Beach: 40 kilometri
  • distanta Preveza – Kamini Beach: 84 kilometri

Cum arata Kamini Beach si ce servicii sunt disponibile aici

Plaja Kamini are dimensiuni medii si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, fiind riguros amenajata cu sezlonguri si umbrele, pe aproape toata lungimea sa. 

Apa marii poate fi usor mai rece in aceasta zona, intrucat in apropiere exista izvoare de apa dulce care se varsa in mare. 

Intrarea in mare are o panta medie spre abrupta, iar vizitatorilor li se recomanda sa poarte si acea incaltaminte speciala pentru apa, caci pot intalni pietre aproape de mal. 

In zona din spatele plajei si in laterale exista doua cafenele/baruri (Spiaggia din Camini si Aiora- foto), dar si doua restaurante (Kamini si taverna Agali, localizata la 300-400 metri distanta).

Snack Bar Aiora

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kamini Beach

Spre deosebire de alte plaje din vecinatate, Kamini nu este atat de populara, insa faptul ca are dimensiuni micute o poate face sa se aglomereze in miez de vara. 

Asadar, daca vii aici in intervalul iulie-august, iti recomandam sa ajungi mai devreme la plaja, dimineata, pentru a prinde sezlong acolo unde-ti place mai mult si loc de parcare in spate, la umbra. 

In cazul in care faci parte din randul celor care vor sa evite temperaturile ridicate si aglomeratia, o idee mai buna poate fi sa-ti faci vacanta in zona in perioade precum sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

Tine totusi cont si de faptul ca apa marii poate fi usor mai rece in apropierea acestei plaje. 

*Sursa foto articol captura video youtube flypath with drone 

Alte plaje apropiate de Kamini Beach 

Daca ajungi pana aici, mai mult ca sigur vei fi tentat sa incerci si alte locuri frumoase de la malul marii, iar la distante rezonabile fata de Kamini Beach gasesti urmatoarele: 

Plaja Agia Paraskevi este localizata la doar 550 metri departare de Kamini Beach. Are dimensiuni mai mari, o forma aparte, segmente organizate cu sezlonguri si umbrele, dar si segmente libere. 

In fata acesteia troneaza, la mica distanta, insula cu acelasi nume, iar in spatele plajei intalnesti mai multe unitati de cazare si cateva taverne.

Plaja Akgali (pe Harti cu denumirea de Παραλία Αγκάλη) este o plaja cu acces mai greoi, destul de putin cunoscuta, localizata intre Kamini si Agia Paraskevi. Poate fi un loc potrivit pentru cei care vor sa se bucure de momente relaxante, departe de aglomeratie. 

Plaja Mega Drafi se afla la 2,2 kilometri departare de Kamini, in directia Syvota. Este bine organizata si se desfasoara de-a lungul unui golf cu o deschidere mai ampla catre mare. 

Poate fi un loc bun pentru snorkeling, mai ales ca in zona se afla o serie de mici grote sapate in stancile laterale. 

In loc de concluzie

Kamini Beach este una dintre plajele linistite, potrivite pentru experiente relaxante, din zona Syvota – Perdika.

Daca ai ajuns deja aici, asteptam cu drag sa ne impartasesti experienta ta, iar daca ti-am starnit apetitul pentru escapadele in aceasta parte a Greciei, te asteptam la noi pe site cu unele dintre cele mai tentante oferte vacante Syvota!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?