Despre Mega Drafi, o plaja bine organizata si mai putin aglomerata din zona Syvota

Chiar daca nu face parte neaparat din randul celor mai populare plaje din imprejurimile satului Syvota, Mega Drafi poate fi unul dintre locurile in care sa te relaxezi si sa te bucuri de mare si de soare daca alegi sa-ti faci vacanta in aceasta zona. 

Cu un bar-restaurant in zona din spate, amenajare cu sezlonguri si umbrele, dar si o serie de locuri interesante de explorat in imprejurimi, Mega Drafi ramane una dintre optiunile bune de plaja, la o distanta rezonabila fata de centrul Syvotei. 

Descopera principalele caracteristici ale plajei Mega Drafi in cele ce urmeaza, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Syvota.

Unde se afla Mega Drafi si distante din alte statiuni si orase

Pentru cei cazati chiar in zona de centru a satului Syvota, Mega Drafi este o plaja relativ la indemana, caci se afla la doar 3,7 kilometri departare. Desigur, sunt si alte plaje mai apropiate, care insa se aglomereaza destul de tare in plin sezon. 

Din portul Syvota si pana la Mega Drafi sunt 4,5 kilometri, distanta care se parcurge cu masina in circa 10 minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Plaja poate fi reperata pe Google Maps cu denumirile de “Mega Drafi Beach” si “Mega Trafos”, iar in zona din spate exista parcare, cu locuri care se ocupa relativ repede in miez de vara. 

Distante catre Mega Drafi din alte orase si statiuni: 

  • distanta Igoumenitsa – Mega Drafi: 27,5 kilometri
  • distanta Plataria – Mega Drafi: 14 kilometri
  • distanta Parga – Mega Drafi: 23 kilometri 
  • distanta Ammoudia – Mega Drafi: 41 kilometri
  • distanta Preveza – Mega Drafi: 91 kilometri 

Cum arata Mega Drafi si ce servicii sunt disponibile la plaja

Mega Drafi se afla intr-un golf cu deschidere destul de ampla catre mare si este formata dintr-un amestec de pietris cu nisip. Unii dintre turistii care au vizitat-o recent spun ca in partea dreapta cum te uiti la mare, plaja are un aspect mai nisipos. 

Intrarea in mare are o panta destul de abrupta la Mega Drafi, asadar, atentie daca vii aici alaturi de cei mici sau daca nu esti un bun inotator. Sunt bineveniti si acei cipici speciali pentru apa, caci la intrarea in mare exista pietre odata ce avansezi. 

Amatorii de snorkeling vor avea oportunitatea de a explora si diferite mici grote in vecinatatea plajei, formate in stancile de pe zonele laterale. 

In partea stanga a plajei Mega Drafi, cum te uiti la mare, se afla o alta micuta plaja nisipoasa, neamenajata. Poti ajunge la aceasta fie inot, fie pe o poteca de pamant care coboara din drumul principal. 

Revenind insa la Mega Drafi, trebuie sa stii ca plaja este amenajata pe cea mai mare portiune cu sezlonguri si umbrele, care in vara lui 2023 puteau fi inchiriate cu circa 7 euro/setul. 

Restaurantul din spate, care poarta aceeasi denumire, este amplasat intr-o pozitie panoramica si are recenzii majoritar pozitive. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Mega Drafi 

Mega Drafi nu este la fel de populara precum plajele din apropierea centrului Syvotei, ceea ce inseamna ca e posibil sa o gasesti ceva mai libera. Totusi, daca alegi sa-ti faci vacanta aici in miez de vara, te sfatuim sa vii mai devreme la aceasta plaja, pentru a prinde loc de parcare si loc pe sezlong acolo unde-ti place 🙂 

Cele mai ridicate temperaturi si cea mai calda apa a marii la Mega Drafi le vei intalni in intervalul iulie-august. 

Daca preferi sa te bucuri de aceasta plaja intr-o perioada mai linistita, poti alege sa vii aici la final de mai – inceput de iunie (cand apa marii are intre 20-22 grade) sau la final de septembrie – inceput de octombrie (cand apa marii are intre 23-25 grade). 

Alte plaje aproapiate de Mega Drafi 

Si pentru ca stim cu totii ca zona Syvota este cat se poate de bogata in plaje frumoase, e bine sa ai in vedere ca la distante rezonabile fata de Mega Drafi mai gasesti si urmatoarele locuri:

Plaja Agia Paraskevi se afla la 2,7 kilometri departare de Mega Drafi, in partea stanga cum te uiti la mare. Nu este foarte lata, insa acest lucru este compensat de lungimea generoasa a plajei.

Are atat zone amenajate cu umbrele si sezlonguri, cat si zone de plaja libera, iar in fata sa troneaza mica insula cu acelasi nume. 

Plaja Mikri Ammos este localizata in directia opusa, la doar 1,3 kilometri distanta de Mega Drafi. In acest caz, vorbim despre o plaja aproape integral amenajata, cu bar-restaurant si atmosfera de lounge.

Este in general frecventata de catre turistii mai tineri, dornici de distractie. 

Plaja Megali Ammos se afla la 1,9 kilometri de Mega Drafi, dupa Mikri Ammos. Este mare si organizata pe cea mai mare parte cu sezlonguri si umbrele, fiind formata dintr-un amestec de nisip cu pietris.

Are trei restaurante in zona din spate si este destul de aglomerata pe timp de vara. 

In loc de concluzie

Mega Drafi poate fi genul de plaja mai putin aglomerata, mai linistita, la care sa mergi sa te bucuri de tot ce inseamna mare, sunetul valurilor, snorkeling, grote formate in stanca. Are avantajul de a fi usor accesibila si localizata la o distanta mica fata de Syvota. 

Daca ti-am starnit interesul pentru vacantele in aceasta parte a Greciei, nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Syvota!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?