Gallikos Molos, cea mai apropiata plaja de centrul orasului Syvota

Desi orasul Syvota din regiunea Epirus nu are plaja proprie in zona centrala, este cunoscut faptul ca Gallikos Molos, o fasie formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, preia aceasta atributie gratie apropierii sale fata de port. 

Gallikos Molos este o plaja in general linistita, cu un aspect ingust, insa in plin sezon se poate intampla sa fie vizitata de un numar mai ridicat de turisti. 

Abordam toate caracteristicile acestei plaje in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te intampinam cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Syvota.

Localizare Gallikos Molos Beach si distante din alte statiuni si orase

Gallikos Molos este pozitionata la doar 300 metri de portul orasului, in partea dreapta a acestuia, cum privesti marea. 

Poti ajunge la aceasta plaja pe jos, pornind din port (vei face in jur de 5 minute, urmand o poteca) sau cu masina (in jur de 2-3 minute, ocolind putin). 

Exista o serie de locuri de parcare in zona din spatele plajei, insa in miez de vara, acest aspect poate deveni problematic. 

In general, atata vreme cat esti cazat in zona centrala a orasului Syvota, se recomanda sa vii aici pe jos, caci drumul este relativ scurt. 

Distante catre Gallikos Molos din alte orase si statiuni: 

  • distanta Igoumenitsa – Gallikos Molos: 23 kilometri
  • distanta Plataria – Gallikos Molos: 11 kilometri
  • distanta Parga – Gallikos Molos: 28 kilometri 
  • distanta Ammoudia – Gallikos Molos: 43 kilometri
  • distanta Preveza – Gallikos Molos: 88 kilometri

Cum arata Gallikos Molos Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Gallikos Molos este o plaja de lungime medie, formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. Se recomanda sa iei la tine acele incaltari speciale de apa, pentru o experienta mai confortabila. Intrarea in mare are o panta lina spre medie. 

In partea stanga cum te uiti la mare (catre port), Gallikos Molos este amenajata cu sezlonguri si umbrele care pot fi inchiriate. In vara lui 2023, un set de sezlonguri putea fi inchiriat aici cu preturi cuprinse intre 7-10 euro, in functie de zona in care alegeai sa te asezi. 

In partea dreapta a plajei, in directia Zeri Beach, Gallikos Molos devine mai ingusta si are pe portiune din spate un zid de beton.  In general, aceasta zona este lipsita de organizare cu sezlonguri. 

Exista bar, restaurant si dusuri (contra cost) la Gallikos Molos. 

Tot aici vei intalni si un centru de inchirieri ambarcatiuni, alaturi de cateva unitati de cazare raspandite pe portiunea din spate. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Gallikos Molos

Desi nu este foarte celebra, Gallikos Molos este o alternativa foarte buna de plaja pentru cei cazati in zona centrala a Syvotei. 

De aceea, in intervalul iulie-august, poate deveni destul de aglomerata. O dovada in acest sens pot fi si cele peste 1000 de recenzii acumulate pe Google. 

Daca ai ales sa-ti faci vacanta in acest interval, te sfatuim sa vii la Gallikos Molos la primele ore ale diminetii, mai ales daca vrei sa stai pe sezlong. 

Pe de alta parte, daca preferi perioadele cu temperaturi mai prietenoase si in general cu o atmosfera mai degajata, poti alege sa te indrepti catre aceasta zona in perioade precum sfarsit de mai – inceput de iunie sau sfarsit de septembrie – inceput de octombrie. 

Daca in mai-iunie, apa marii are o medie situata intre 20-22 grade, in septembrie-octombrie, pastreaza valori destul de ridicate, de regula bune pentru baie (intre 23-25 grade). 

Alte plaje apropiate de Gallikos Molos Beach 

Syvota este cat se poate de apreciata pentru frumusetea plajelor din imprejurimi, iar daca vrei sa schimbi peisajul de la o zi la alta, trebuie sa stii ca relativ aproape de Gallikos Molos te mai asteapta si: 

Plaja Zeri este imediat urmatoarea dupa Gallikos, in partea dreapta cum te uiti la mare. Are un aspect similar, dimensiuni usor mai micute si amenajare cu sezlonguri si umbrele. 

Si in acest caz gasesti bar in zona din spate, alaturi de serviciu inchirieri ambarcatiuni. 

Plaja DEI se afla la 1,3 kilometri distanta de Gallikos Molos, dupa Zeri, este formata din pietris si are un aspect usor mai nisipos in apropierea malului. 

Mai este cunoscuta si cu denumirea de PPC Beach, iar pe unele mici portiuni ofera umbra naturala. La doar 200 metri distanta de aceasta se afla si plaja DEI Plus, mai izolata, cu un aspect usor salbatic gratie formatiunilor stancoase prezente in apropierea malului. 

Plaja Bella Vraka este considerata a fi una dintre cele mai frumoase din zona orasului Syvota. Este localizata la 1,9 kilometri departare de Gallikos Molos si este formata dintr-o fasie de nisip cu pietris ce leaga Syvota de micuta insula Mourtemeno. 

Poate deveni foarte aglomerata in miez de vara si nu are amenajare cu sezlonguri si umbrele. 

In loc de concluzie

Gallikos Molos este o varianta de plaja foarte comoda pentru cei cazati in zona centrala a Syvotei, cu servicii bune, liniste si peisaje frumoase, insa cu sansa de a deveni mai aglomerata in intervalul iulie-august, din cauza apropierii fata de oras. 

Simti ca locurile de mai sus ti-au starnit pofta pentru o escapada in aceasta parte a litoralului grecesc? Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Syvota 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?