Kogevina Beach Corfu, plaja mai putin cunoscuta din apropiere de Kassiopi

O plaja potrivita celor care nu au nevoie de servicii si facilitati cata vreme se relaxeaza la malul marii si usor de accesat de catre acei turisti care aleg sa se cazeze in zona Kassiopi este Kogevina Beach. 

Vorbim asadar despre un loc mai putin popular, cu aspect relativ salbatic, dar care ofera acea liniste nepretuita si acel albastru electric al apei marii. 

Te invitam intr-o scurta calatorie virtuala in zona plajei Kogevina, iar la noi pe site te asteptam cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Unde este Kogevina Beach Corfu, cum ajungi si distante din alte statiuni 

Aceasta plaja este localizata in partea de nord-est a insulei Corfu, intre statiunea Kassiopi si ceva mai faimoasa plaja Avlaki. 

Distanta intre centrul Kassiopi si Kogevina Beach este de 2,3 kilometri, drum care poate fi parcurs cu masina in aproximativ 5-6 minute. 

Din Corfu Town si pana la Kogevina sunt 36,5 kilometri, desi nu putem spune ca merita sa vii din capitala insulei pana aici strict pentru aceasta plaja, ci doar daca ai stabilit sa te cazezi in partea de nord, nord-est a insulei. 

Se poate ajunge cu masina pana in zona din spatele plajei. Unii dintre turisti au relatat ca drumul este destul de ingust. 

Distante catre Kogevina Beach Corfu din alte statiuni ale insulei: 

  • distanta Dassia – Kogevina Beach: 23,4 kilometri
  • distanta Sidari – Kogevina Beach: 25,5 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Kogevina Beach: 38 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Kogevina Beach: 45 kilometri
  • distanta Moraitika – Kogevina Beach: 52 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Kogevina Beach:  75 kilometri
  • distanta Kavos – Kogevina Beach: 79 kilometri 

Cum arata Kogevina Beach Corfu si ce sa iei cu tine cand vii la aceasta plaja

Kogevina este o plaja formata din pietricele de culoare deschisa, aspect ce ajuta la accentuarea nuantei de albastru-turcoaz a apei. 

Are un aspect ingust si o intindere de cateva sute de metri, fiind in general lipsita de orice fel de amenajare. 

Sunt necesari acei cipici speciali pentru apa, caci exista pietre atat pe uscat, cat si la intrarea in mare. 

Kogevina nu este neaparat cea mai potrivita alegere pentru persoanele cu dificultati de mobilitate si pentru familiile cu copii, cu atat mai mult cu cat lipsesc serviciile din zona. 

Pe la jumatatea plajei, in zona din spate si in perioada verii, poti intalni un mic restaurant deschis. Tot pe fundal exista si mai multe unitati de cazare, pentru toate preferintele si toate buzunarele. 

Kogevina Beach poate fi o varianta buna de plaja pentru cei care prefera linistea, relaxarea, snorkeling-ul, intr-un spatiu mai putin atins de turismul in masa. 

Daca alegi sa vii aici, ia cu tine prosop, crema cu factor de protectie ridicat si, bineinteles, apa plata sau alte bauturi racoritoare. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kogevina Beach Corfu 

Fiind o plaja mai putin cunoscuta (cele aproximativ 100 de recenzii acumulate pe Google confirma acest lucru), Kogevina are toate sansele sa fie libera chiar si in plin sezon. 

In plus, are avantajul de a oferi cateva zone cu umbra naturala, pentru cei care nu vin cu umbrela portabila. 

Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza aici in perioada lunilor iulie si august, atunci cand apa marii atinge valori medii de circa 24-25 grade. 

Daca preferi vreme mai placuta si vrei sa te orientezi si catre un interval cu preturi mai scazute la cazare, poate fi o idee buna sa alegi perioadele de extrasezon, precum sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie si chiar inceputul lunii octombrie. 

In aceste cazuri, sansele sa prinzi Kogevina Beach Corfu cat se poate de degajata sunt si mai mari. 

Alte plaje apropiate de Kogevina Beach Corfu 

Desigur, ne-am gandit si la situatia in care Kogevina nu este potrivita pentru tine, din princina lipsei serviciilor si a amenajarii. 

La distante mai mult decat rezonabile fata de aceasta exista si alte plaje catre care te poti orienta, unele dintre ele fiind insa destul de populare si aglomerate in plin sezon. 

Plaja Bataria este una dintre cele mai intens vizitate, insa si una dintre cele mai frumoase. Se afla la doar 3 kilometri departare de Kogevina, in imediata apropiere a Castelului din Kassiopi, si este formata tot din pietris de culoare deschisa. 

Are amenajare cu sezlonguri si umbrele, dar si bar/restaurant pe portiunea de sus. 

Intrarea in mare are insa o panta medie spre abrupta la aceasta plaja. In imediata apropiere exista si plajele Kanoni si Pipitos (cu amenajare). 

Plaja Kalamionas are rol de plaja centrala in Kassiopi. Este mai putin aglomerata comparativ cu plajele mentionate mai sus, insa si mai putin estetica. 

Are organizare cu sezlonguri si umbrele in plina vara, iar ca si aspect, este destul de ingusta. 

Intre Kalamionas si Kogevina sunt 3,8 kilometri. 

Plaja Avlaki ramane totusi “vedeta” acestei zone. Se afla la doar 1,5 kilometri est de Kogevina, are distinctie Blue Flag si este formata din pietris. 

Avlaki are un aspect salbatic in zona lacului Savoura si ceva mai multa amenajare in partea opusa, catre Kogevina (in partea stanga cum te uiti la mare). 

In zona sunt organizate lectii de calarie la malul marii, dar si lectii de surf si alte sporturi acvatice. 

In loc de concluzie

Kogevina Beach Corfu este una dintre plajele retrase din partea de nord-est a insulei, ideala pentru cei care vor sa se bucure de frumusetea marii fara cine stie ce servicii prin preajma. 

Daca ai vizitat deja Kogevina Beach, asteptam de la tine mai multe amanunte despre ceea ce ai gasit la fata locului, iar daca esti tentat sa ajungi in aceasta parte a Greciei, iti reamintim ca la noi pe site poti explora unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?