Kranevo Beach si ce trebuie sa stii daca vrei sa te bucuri de plaja din aceasta statiune linistita

Litoralul bulgaresc isi asteapta an de an turistii cu o multime de plaje frumoase, iar la capitolul plaje mai linistite si usor mai libere chiar si in plin sezon, se distinge si Kranevo Beach, plaja statiunii cu acelasi nume, localizata in apropiere de mult mai cunoscuta Albena. 

Kranevo este o statiune restransa, comparabila mai degraba cu un sat de vacanta, si totodata una dintre cele mai apropiate statiuni de pe litoralul bulgaresc in raport cu distanta fata Romania. Plaja Kranevo este lipsita de prea multa agitatie si potrivita celor care isi fac vacantele alaturi de copii sau celor care au nevoie de mai multa relaxare. 

Descopera in cele ce urmeaza o serie de caracteristici ale acestei plaje, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Kranevo, din care sa poti selecta usor ce ti se potriveste mai bine.

Unde se afla Kranevo Beach 

Kranevo Beach este localizata in dreptul statiunii cu acelasi nume, la doar 4,8 kilometri distanta de Albena si la 83 kilometri distanta de Vama Veche.

Poti veni sa faci plaja aici si daca esti cazat intr-una dintre statiunile invecinate si cauti un loc la malul marii care sa nu fie atat de aglomerat. Spre exemplu, la Kranevo Beach poti ajunge relativ usor daca esti cazat in alte statiuni precum Balcic, Topola, Albena, Nisipurile de Aur si chiar si din Varna. 

Din Varna si pana la Kranevo Beach sunt doar 23 de kilometri, asadar un motiv in plus sa bifezi si aceasta plaja daca timpul petrecut pe litoralul bulgaresc iti permite sa explorezi mai multe locuri. 

Daca vii in extrasezon sau intr-o zi mai putin aglomerata, e posibil sa gasesti si locuri de parcare gratuite la Kranevo, insa in plin sezon, cand statiunea primeste totusi un numar ridicat de turisti, parcarea din apropierea plajei costa 5 leva/zi. 

Daca vii direct din Bucuresti si urmeaza sa te cazezi in Kranevo, cel mai scurt drum ramane cel cu iesire din tara pe la Giurgiu – Ruse (294 kilometri), urmand apoi traseul Razgrad – Sumen –  Varna – Kranevo. Nu uita de taxa de pod de la Giurgiu (3 euro/sens) si de vigneta bulgareasca (15 leva/saptamana) pe care o poti achizitiona si online, de pe site-uri precum acesta

Cum arata Kranevo Beach si ce facilitati gasesti la aceasta plaja

Plaja din Kranevo are o lungime de circa 6 kilometri, iar pe unele portiuni atinge o latime de aproximativ 100 metri. Plaja centrala din Kranevo (cea pe care o gasesti pe Harti sub denumirea de Kranevo Beach) este o plaja descrisa ca fiind linistita, cu o intrare lina in apa, ceea ce o face sa fie potrivita si familiilor cu copii. 

Kranevo Beach este formata din nisip si are atat portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele de inchiriat, cat si portiuni de plaja libera. 

Turistii care au vizitat plaja Kranevo in sezonul cald 2022 spun ca doua sezlonguri si o umbrela pot fi inchiriate aici cu 30 leva.

O alta parte a plajei din Kranevo este cea dinspre gura de varsare in mare a raului Batova (spre Albena). Acest segment de plaja gazduieste mai putini turisti, poate si pentru ca accesul este mai dificil. 

La Kranevo Beach (in zona centrala, amenajata cu sezlonguri) gasesti terase, baruri, toalete si ai totodata posibilitatea de a practica o serie de sporturi acvatice. 

Hotelurile din Kranevo sunt putine la numar si sunt pentru toate buzunarele. Kranevo gazduieste atat hoteluri de 2-3 stele, cat si hoteluri mai bine cotate (de 4-5 stele), cu regim de cazare all inclusive. 

La noi pe blog gasesti si un articol dedicat exclusiv acestei statiuni: Despre statiunea Kranevo, Bulgaria. Ce trebuie sa stii daca mergi in vacanta aici

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kranevo Beach 

Statiunea Kranevo are in general vreme buna de la sfarsitul primaverii si pana dupa inceputul toamnei, cu cele mai ridicate temperaturi inregistrate in august, cand media maximelor atinge 29 de grade. 

Desi nu este la fel de populara precum Albena, Nisipurile de Aur sau Sunny Beach, Kranevo poate deveni totusi ceva mai aglomerata in plin sezon (iulie-august) si in mod special in weekendurile din aceasta perioada, cand plaja mai poate fi vizitata si de catre alti turisti, care nu sunt cazati aici. 

Unii dintre turistii care au fost la Kranevo Beach in plin sezon 2022 au povestit ca segmentele de plaja libera din apropierea plajei centrale pot parea destul de aglomerate la sfarsit de saptamana. 

Cu toate acestea, mai mult ca sigur vei gasi Kranevo mai aerisita decat Sunny Beach sau decat Nisipurile de Aur, tocmai pentru ca nu este atat de cunoscuta publicului larg. 

Daca alegi sa vii la Kranevo Beach la inceputul verii sau catre toamna, este limpede ca atmosfera va fi mai degajata aici, plus ca poti lega vizita la aceasta plaja si de opriri la alte atractii din zona: Capul Kaliakra, Rezervatia Naturala Baltata, Balcic sau Varna vor fi la distante rezonabile. 

kaliakra

Concluzionand, Kranevo Beach este doar una dintre zecile de plaje care asteapta sa fie explorate pe litoralul bulgaresc si va fi potrivita pentru tine daca vrei un loc de vacanta cat mai aproape de casa sau daca doresti sa te bucuri de plaja intr-o statiune mai retrasa si mai putin aglomerata.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?