Ladies Beach Kusadasi, una dintre cele mai populare plaje din acest oras-statiune de la Marea Egee

Daca ai ajuns pana acum in Kusadasi, mai mult ca sigur ai auzit de Ladies Beach (Plaja Doamnelor), una dintre cele mai cunoscute plaje de aici. In cazul in care nu ai reusit sa te bucuri de mare in aceasta zona de coasta a Turciei, trebuie sa stii ca Ladies Beach si-a capatat numele inca de pe vremea Imperiului Otoman, cand doar femeilor le era permis sa inoate aici. 

In prezent, la aceasta plaja este permis accesul ambelor sexe. Este o plaja publica, folosita atat de catre turisti, cat si de catre localnici, care vin aici in mod special la sfarsit de saptamana.

Avantajul acestei plaje este ca e bine organizata si ca este localizata in apropiere de centrul orasului-statiune Kusadasi, iar mai multe detalii despre vizita aici gasesti in cele ce urmează. 

Totodata, la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Kusadasi, cu propuneri de hoteluri pentru toate buzunarele si cu un proces de rezervare cat se poate de simplu si de rapid!

Unde se afla Ladies Beach Kusadasi si cum ajungi la aceasta plaja 

Ladies Beach se afla la aproximativ 2,5 kilometri de centrul orasului Kusadasi, la 2,3 kilometri de Castelul Kusadasi si la 4,2 kilometri de Kusadasi Marina. Din centru si pana la aceasta plaja ar trebui sa faci cu masina sau cu taxi in jur de 7 minute, intr-o zi fara trafic intens. 

Gasesti plaja pe Harti si sub denumirea locala de “Kadınlar Denizi Plaji”, iar romanii care au fost aici sezoanele trecute cu masina personala, spun ca s-au descurcat destul de greu cu gasirea locurilor de parcare pe stradutele inguste ale zonei din spate. 

O modalitate convenabila de a ajunge aici este si cu transportul public local – minibusurile (dolmus) pot fi luate din centrul orasului Kusadasi pana in zona plajei. 

Cum arata Ladies Beach si ce servicii si facilitati sunt disponibile aici

Ladies Beach este o plaja cu o lungime de circa 1 kilometru, nu foarte lata, formata in totalitate din nisip. 

Plaja este descrisa de catre cei care au vizitat-o sezoanele trecute ca fiind bine ingrijita, cu o apa a marii destul de limpede si o intrare lina in mare, ceea ce o face sa fie potrivita si pentru familiile cu copii. 

Ladies Beach Kusadasi a fost premiata in trecut cu distinctia Blue Flag, marea este in general linistita in aceasta zona, insa apar unele valuri usor mai maricele in perioada lunii septembrie. 

Exista atat segmente de plaja libera, cat si segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele. Pentru a inchiria un sezlong in septembrie 2022, turistii veniti aici trebuiau sa plateasca in jur de 55 lire turcesti. 

Pe portiunea din spatele plajei vei observa ca exista o multime de terase, restaurante, cafenele, farmacie, magazine cu suveniruri, inghetata, articole de plaja. Practic, cam orice s-ar intampla sa ai nevoie, gasesti acolo 🙂

Sa nu uitam nici de organizatorii de excursii optionale (inclusiv croaziere pe mare), centre de diving si alte oportunitati de genul. 

In videoul de mai jos poti vedea cum arata zona de promenada din spatele plajei. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Ladies Beach Kusadasi 

Asa cum spuneam inca de la inceput, Ladies Beach Kusadasi este o plaja populara, ceea ce inseamna ca fluxul de turisti care aleg sa se bucure de mare si de soare aici este unul ridicat, mai ales in plin sezon. 

Fiind o plaja relativ ingusta, se poate intampla ca in iulie-august sa gasesti mai greu sezlonguri si umbrele la Plaja Doamnelor, mai ales daca vii insotit de un grup mai mare si vreti sa stati impreuna. Daca totusi esti conditionat sa-ti faci vacanta in Kusadasi in acest interval, te sfatuim sa vii la plaja ceva mai devreme, pentru a prinde loc acolo unde-ti place. 

In mai, poate chiar si la inceput de iunie si dupa prima jumatate a lunii septembrie, atmosfera devine mai degajata la aceasta plaja, iar temperaturile – mai suportabile. 

Spre exemplu, in mai, media maximelor in Kusadasi este de 24 de grade, iar in septembrie, aceeasi medie atinge valori de 27 de grade. Apa marii are o medie de 19 grade in mai, de 22 grade in iunie si de 24 grade in luna septembrie. Interesant este ca sunt sanse sa gasesti o apa calda chiar si la inceput de octombrie, cu valori de circa 22 grade. 

In loc de concluzie

Ladies Beach ramane una dintre cele mai vizitate plaje din zona orasului-statiune Kusadasi, iar faptul ca are o multime de servicii si facilitati in zona promenadei reprezinta un avantaj pentru toti cei care cauta o experienta cat mai confortabila atunci cand aleg locul in care fac plaja. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta o serie de oferte tentante pentru vacantele in Kusadasi, din care sa poti selecta rapid fix ce ti se potriveste mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?