Lakka Beach Lefkada, una dintre plajele la care poti ajunge numai cu barca

Printre plajele incantatoare, insa ceva mai complicat de vazut din Lefkada se numara si Lakka Beach, o plaja la care poti ajunge doar de pe mare, descrisa ca fiind unul dintre locurile cu apa foarte limpede si curata, numai buna pentru snorkeling. 

Lakka Beach se afla in partea de est a insulei, destul de aproape de satul Vlicho si poate face obiectul uneia dintre opririle programate in excursiile optionale cu barca.

STIAI CA: Mai exista cel putin o alta plaja in Grecia, cu aceeasi denumire? Se afla in insula Paxos si apartine de al doilea oras ca marime de aici. 

Mai multe detalii despre Lakka Beach gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Lefkada, cu hoteluri din toate statiunile cunoscute ale insulei!

Localizare Lakka Beach Lefkada si cum ajungi la aceasta plaja 

Lakka Beach se afla la o distanta de 23 kilometri de Lefkada Town, insa, asa cum spuneam inca de la inceput, nu poti ajunge aici direct cu masina sau pe jos. 

Cei mai multi dintre cei care viziteaza Lakka Beach ajung aici prin intermediul excursiilor optionale organizate de catre diferiti operatori locali si care au opriri in mai multe astfel de locuri ale insulei sau din imediata vecinatate. 

Plaja Lakka este localizata destul de aproape de ceva mai cunoscuta plaja Desimi si la 6,8 kilometri de statiunea Nydri, iar cei care au vizitat-o spun ca au ajuns fie cu o barca inchiriata (private boat), fie printr-o excursie. 

Unii turisti recomanda tururile firmei Odyssey pentru o excursie catre Lakka Beach. E posibil sa te opresti aici chiar pentru masa de pranz, insa e bine ca inainte sa faci rezervarea sa ceri operatorului detalii suplimentare despre serviciile incluse si totodata sa intrebi cat timp vei avea la dispozitie pentru Lakka Beach. 

Daca nu esti fan aglomeratii si plimbari cu o barca pe care va trebui sa o imparti cu altii, poti inchiria o mica barca din Nidri sau chiar si de la plaja Desimi, pentru a ajunge la Lakka. 

Cum arata Lakka Beach si ce poti sa faci aici 

Lakka este o plaja frumoasa, formata din pietricele albe, destul de ingusta si marginita de stanci. Zona din spate este bogata in vegetatie, iar de la plaja lipsesc, in cele mai multe dintre cazuri, facilitatile si amenajarea cu sezlonguri si umbrele. 

Cu alte cuvinte, Lakka Beach este potrivita pentru cei care vor sa se bucure de natura, dar si pentru cei care vor sa practice snorkeling-ul, apa de aici fiind mai limpede decat in alte locuri. In general, viata marina din aceasta zona este destul de bogata, asadar, cu putin noroc, s-ar putea sa observi caracatite, stele de mare, crabi si diferiti pestisori. 

Desi plaja Lakka este mult mai putin vizitata comparativ cu alte plaje ale Lefkadei, sunt turisti care spun ca in miez de vara au prins ceva aglomeratie aici. 

Fiind o plaja formata din pietre, carora li se adauga si pietrele pe care le vei intalni pe fundul marii, in apropiere de mal, e bine sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa. 

Alte plaje apropiate de Lakka Beach 

Daca ti se pare destul de greu sa ajungi la plaja Lakka, e posibil sa fii interesat si de alte plaje din aceasta zona. In acest sens, e bine sa stii ca destul de aproape mai gasesti si: 

Plaja Desimi este localizata la 1,4 kilometri de Lakka, are o forma destul de ingusta, nu este amenajata cu sezlonguri si umbrele, insa unul dintre avantajele sale e faptul ca are umbra naturala, in special dupa orele pranzului. Este formata din pietricele si are o intrare relativ lina in apa. De aici poti inchiria barca spre Lakka, dar si caiac sau hidrobicicleta. 

Plaja Alonaki este la 2,5 kilometri departare de plaja Lakka. In acest caz, vorbim despre o plaja cu dimensiuni foarte reduse, zero amenajare si facilitati si cu aspect stancos. Si la intrarea in mare exista multe pietre, asadar Alonaki nu se numara printre cele mai bune plaje ale Lefkadei si nu este potrivita familiilor cu copii sau celor care cauta confort cat se bucura de mare si de soare. 

Plaja Kamari este, de asemenenea, destul de ingusta. O gasesti la 3,9 kilometri distanta de Lakka Beach si nu este amenajata. Uneori, este vizitata de catre amatorii de camping, iar pentru a ajunge aici, este necesar sa parcurgi o portiune de drum de circa 2 kilometri care se afla in conditii destul de vitrege (foarte ingust, cu segmente neasfaltate). 

In loc de concluzie

Lakka Beach este una dintre plajele frumoase si mai putin vizitate ale Lefkadei, iar majoritatea celor care au ajuns aici s-au declarat incantati de peisaj si de viata subacvatica observata in imprejurimi. 

Daca urmeaza sa pleci in aceasta destinatie, insa nu ai gasit inca locul potrivit de cazare, nu uita ca la noi pe site te asteapta zeci de oferte vacante Lefkada!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?