Distractie si miniparc acvatic la Marathias Beach Corfu, o plaja bine organizata din sudul insulei

O plaja incapatoare, formata din nisip si caracterizata printr-o buna amenajare in zona centrala, Marathias Beach te asteapta sa-i faci o vizita, in mod particular daca alegi sa te cazezi undeva in zona de sud a insulei. 

Marathias Beach are de oferit distractie si servicii in imediata apropiere pentru familiile cu copii, atmosfera de party pentru turistii tineri, taverne bine cotate, dar si zone marginale cu aspect mai salbatic pentru cei care prefera linistea si relaxarea. 

In continuare poti sa descoperi mai multe detalii despre aceasta plaja, iar la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai tari oferte vacante Corfu, din care sa poti selecta simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine.

Localizare Marathias Beach Corfu, cum ajungi si distante din alte statiuni

Aceasta plaja se afla la o distanta de 35 kilometri fata de Corfu Town, ceea ce inseamna ca drumul intre cele doua poate fi parcurs, cu masina, in aproximativ o ora. 

Plaja se desfasoara intre statiunea Agios Georgios si satul Potamia, la 1,7 kilometri departare de satul Marathias, aflat intr-o zona mai inalta. 

Se poate ajunge cu masina aproape de plaja, insa parcarea nu este foarte incapatoare, aspect ce ar putea deveni problematic in mijlocul verii. 

ATENTIE: Exista cel putin alte doua plaje cu aceeasi denumire in Grecia. Una se afla in insula Zakynthos si o alta in Halkidiki, pe bratul Sithonia. Daca vrei sa vizualizezi mai multe imagini cu plaja abordata in acest articol, asigura-te ca alaturi cautarii tale si cuvantul “Corfu” 🙂 

Distante catre Marathias Beach Corfu din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Kavos – Marathias Beach Corfu: 15,8 kilometri 
  • distanta Lefkimmi – Marathias Beach Corfu: 11,4 kilometri
  • distanta Moraitika – Marathias Beach Corfu: 15 kilometri
  • distanta Dassia – Marathias Beach Corfu: 47 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Marathias Beach Corfu: 51 kilometri
  • distanta Sidari – Marathias Beach Corfu: 70 kilometri

Cum arata Marathias Beach Corfu si ce poti sa faci aici 

Plaja Marathias este o plaja lunga, cu segment mai lat si bine organizat in zona centrala. Este formata din nisip si are o panta lina spre medie de intrare in mare. 

Este premiata cu distinctia Blue Flag, iar apele sale ofera acea nuanta distincta de turcoaz. 

Partea din mijloc a plajei este organizata cu mai multe segmente de sezlonguri si umbrele, administrate de beach barurile si de tavernele din spate, in timp ce extremitatile au un aspect mai ingust si sunt libere. 

In partea stanga cum te uiti la mare, Marathias se prelungeste cu Santa Barbara Beach. 

Asadar, daca vrei distractie, atmosfera mai vibranta si servicii la indemana, poti sa te asezi pe la mijlocul plajei, iar daca vrei relaxare, te poti indrepta catre capatul din stanga sau catre cel din dreapta. 

Exista cabine de schimb, dusuri, toalete, serviciu de salvamar in plin sezon si vreo 2 taverne bine cotate (Fisheye si Sirens Beach Bar&Bistro). 

In imediata apropiere ai acces si la un centru de diving/snorkeling de unde poti inchiria echipament, iar familiile cu copii au la indemana si un mic parculet acvatic cu atractii gonflabile, amplasate chiar pe apa marii, in apropierea malului (Water Fun Park Marathias)

sursa foto Facebook Water Fun Park Marathias

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Marathias Beach Corfu

Marathias face parte din randul plajelor relativ populare din sudul insulei Corfu. Cele aproape 1500 de recenzii stranse pe Google confirma acest lucru, motiv pentru care sunt sanse ca in miez de vara sa intalnesti destul de multa aglomeratie aici. 

Plaja este bine organizata si vizitata de toate categoriile de turisti, avand de oferit cate ceva pentru fiecare. 

Cele mai ridicate temperaturi si cea mai calda apa a marii le vei intalni in zona Marathias in intervalul iulie-august (apa marii are o medie de circa 26 grade). Daca vii in aceasta perioada aici, te sfatuim sa ajungi mai devreme, in principal pentru a prinde loc bun de parcare. 

In cazul in care nu ai luat inca o hotarare cu privire la data vacantei tale in Corfu, insa vrei sa te bucuri de plaje mai libere si de o atmosfera mai degajata, poti veni aici la inceput de iunie sau la sfarsit de septembrie, chiar inceput de octombrie. 

HINT: Apa marii are sanse mari sa fie mai calda la inceput de toamna (intre 23-25 grade), decat la inceput de vara (intre 20-22 grade).  

Alte plaje apropiate de Marathias Beach Corfu

In cazul in care nu rezonezi neaparat cu atmosfera de la Marathias sau pur si simplu iti doresti sa vizitezi cat mai multe plaje din aceasta parte a insulei, trebuie sa stii ca la distante mici mai intalnesti si urmatoarele:

Plaja Santa Barbara este o continuare a plajei Marathias, in partea stanga cum te uiti la mare. Are un aspect mai ingust si un fundal stancos. Exista restaurant si unitati de cazare in partea de sus a plajei. 

Plaja Agios Georgios (alaturi de segmentul denumit Lakkiess) se afla la 9 kilometri departare de Marathias, in partea dreapta cum te uiti la mare. 

Este o plaja mai putin populara, mai putin aglomerata, amenajata pe alocuri cu sezlonguri si umbrele de inchiriat. Este formata din nisip si are un aspect ingust. 

Plaja Issos este o plaja generoasa, formata tot din nisip, aflata in imediata apropiere a lagunei Korission. Are o lungime de circa 2,4 kilometri, cu o latime medie de aproximativ 30 metri. 

Intrarea in mare are o panta relativ lina la plaja Issos, motiv pentru care locul este frecventat si de catre familiile cu copii. Exista atat segmente amenajate, cat si foarte mult spatiu liber. 

Intre Issos si Marathias sunt 8,8 kilometri (in jur de 15 minute de mers cu masina). 

In loc de concluzie

Marathias Beach poate fi o varianta de luat in calcul atata vreme cat cauti un loc comod in care sa te bucuri de plaja si de balaceala, cu mentiunea ca poate deveni ceva mai aglomerata in plin sezon. 

Daca nu ai gasit inca hotelul potrivit nevoilor tale si ai ramas setat sa-ti faci vacanta in aceasta insula greceasca, arunca o privire si pe ofertele de vacanta Corfu disponibile la noi pe site!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?