Moraitika Beach si aproape totul despre una dintre cele mai bine organizate plaje din sud-estul insulei Corfu

Ai ales ca urmatoarea ta vacanta la mare sa se desfasoare in insula Corfu si esti tentat sa te indrepti catre statiunile din est? Coborand usor spre sud, la vreo 20 kilometri departare de Corfu Town, te asteapta plaja Moraitika, una dintre cele mai dezvoltate si apreciate fasii de nisip din aceasta zona. 

Moraitika Beach iti ofera o paleta extrem de larga de servicii si facilitati in imediata apropiere si poate fi o alegere buna si pentru cuplurile tinere, dar si pentru familiile cu copii. Iata mai jos de ce 🙂 

HINT: Pentru ca ne place sa ne ocupam eficient de organizarea vacantelor de mai bine de 15 ani, noi, cei de la Travel Planner, ti-am pregatit pe site si o serie de oferte pentru vacantele in Corfu, pe care te invitam sa le descoperi.

Localizare Moraitika Beach si distante din principalele statiuni ale insulei

Plaja Moraitika se afla in dreptul statiunii cu acelasi nume, la 30-35 minute de mers cu masina de Corfu Town si in imediata vecinatate a celebrei statiuni Messonghi. Moraitika si Messonghi sunt despartite de gura de varsare in mare a raului Messonghi. 

Se poate ajunge chiar putin mai repede in aceasta statiune daca vii cu ferry in portul Lefkimmi (distanta intre Moraitika Beach – Lefkimmi Port este de 23 kilometri, insa drumul este usor mai lejer comparativ cu cel din Corfu Town). 

In Moraitika si implicit la plaja acestei statiuni poti ajunge si cu autobuzele locale Green Bus, care circula intre statiunile din Corfu. Poti verifica pe acest site programul si tarifele calatoriilor. 

Spre exemplu, o cursa Corfu Town – Moraitika (pe ruta B7 – Messonghi) dureaza aproximativ 40 minute si costa in jur de 2.20 euro/persoana. 

Distante pana la Moraitika Beach din alte statiuni ale insulei

  • distanta Sidari – Moraitika Beach: 54,4 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Moraitika Beach: 38,8 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Moraitika Beach: 16,7 kilometri
  • distanta Kavos – Moraitika Beach: 27 kilometri

Cum arata Moraitika Beach si ce servicii gasesti in zona

Moraitika este o plaja lunga, formata dintr-un amestec de nisip si pietricele, cu o organizare buna pe partea sa centrala. 

Gasesti umbrele si sezlonguri de inchiriat, in general la preturi medii, iar in partea din spate ai acces rapid la tot felul de beach baruri, terase, restaurante si taverne. 

Nu lipsesc nici centrele de sporturi acvatice si nici posibilitatile de a inchiria echipamente, hidrobiciclete si mici ambarcatiuni pentru a explora plajele si atractiile din apropiere. 

In partea sudica a plajei, unde se afla si gura de varsare a raului Messonghi, ai la indemana oportunitatea de a pleca in excursii pe mare catre insulele Paxos, Antipaxos. 

Moraitika Beach are o intrare lina in apa, ceea ce o face sa fie potrivita si pentru familiile cu copii. In general, apa este limpede si curata in aceasta zona, ceva mai calda fata de coasta de vest a insulei. 

Moraitika este o statiune destul de dezvoltata, cu multe unitati de cazare si cu o viata de noapte relativ activa. 

Asadar, plaja Moraitika este frecventata atat de catre cuplurile tinere, de catre grupurile de prieteni, dar si de catre familii cu micuti. Totusi, e important de mentionat ca viata de noapte nu este atat de vibranta aici precum in Kavos. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Moraitika Beach

Fiind o statiune destul de populara, e de asteptat ca in miez de vara Moraitika sa fie mai aglomerata. 

Cele mai ridicate temperaturi le vei intalni aici in intervalul iulie-august, atunci cand media maximelor atinge in jur de 32-33 grade la umbra si apa marii are valori medii de circa 26 grade. 

Daca insa nu esti prieten cu aglomeratiile si nici nu-ti place soarele puternic, o varianta mai buna poate fi sa vii la plaja Moraitika la sfarsit de mai, inceput de iunie sau sfarsit de septembrie. 

Apa marii poate fi usor mai rece la inceput de vara, insa in septembrie, pastreaza de regula temperaturi relativ similare cu cele din august. 

In plus, vei scoate ceva mai putini bani din buzunar pentru cazare. 

Alte plaje apropiate de Moraitika Beach

Daca planuiesti sa ajungi la Moraitika Beach, fie pentru a te caza in aceasta zona, fie pentru o vizita de cateva ore, e bine sa stii ca in relativa apropiere mai gasesti si urmatoarele plaje:

Plaja Messonghi, despartita de un mic estuar de plaja Moraitika, are un aspect relativ similar, ceva mai ingust, si este formata tot dintr-un amestec de nisip cu pietricele. 

Si aici vei intalni o intrare lina in apa si tot felul de servicii in zona din spate. 

Plaja Agios Ioannis (pe care o vei gasi pe Harti cu denumirea de Paralia Agios Ioannis Peristeron) se afla la 2,6 kilometri de centrul plajei Moraitika. 

Poti parca in apropiere, iar in capatul din stanga plajei cum te uiti la mare te asteapta Akrogiali Taverna Kerkyra, cotata cu o nota de 4,6 din 5 pe Google (in octombrie 2023). 

Pe plaja gasesti amenajare cu sezlonguri si umbrele, iar la intrarea in mare exista pietricele (sunt recomandate acele incaltari speciale). 

Plaja Benitses este localizata la 7 kilometri distanta de Moraitika Beach. Este formata din pietricele marunte si are un aspect mai ingust. Sunt multe zone organizate cu sezlonguri si umbrele si o varietate de unitati de cazare in spatele plajei. 

Unul dintre restaurantele bine cotate din aceasta zona este Varvara’s (cu peste si fructe de mare). 

In loc de concluzie

Moraitika Beach este doar unul dintre locurile frumoase din Corfu in care te poti bucura de mare si de soare intr-un cadru organizat. Daca ai ajuns deja aici, asteptam cu interes si alte informatii utile de la fata locului. 

Iar daca intentionezi sa pleci in aceasta insula greceasca, insa nu ai gasit inca hotelul potrivit, nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?