Koviou Beach, una dintre plajele frumoase apropiate de Nikiti Sithonia

Desi nu la fel de populara precum plaja statiunii Nikiti, Koviou Beach este una dintre plajele potrivite in mod special celor care se cazeaza in statiunile apropiate de intrarea pe bratul Sithonia. Koviou a strans pana in prezent (iunie 2023), peste 1500 de recenzii pe Google si o nota de 4.7 din 5, ceea ce o face totusi sa se plaseze printre plajele cunoscute ale peninsulei Halkidiki

Descopera, in cele ce urmeaza, o serie de caracteristici ale acestei plaje, iar daca nu ai luat inca o decizie cu privire la locul in care urmeaza sa te cazezi, te invitam sa descoperi la noi pe site unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Sithonia!

Localizare Koviou Beach si cum se ajunge la aceasta plaja

Koviou Beach se afla la doar 5 kilometri departare de cunoscuta statiune Nikiti, asadar, un drum cu masina pe acest traseu nu ar trebui sa-ti ia mai mult de 8-10 minute. Din Ormos Panagias si pana la Koviou sunt 9 kilometri, iar daca vii din Neos Marmaras si pana aici vei avea de parcurs o distanta de 15 kilometri (in jur de 16-18 minute pe drum). 

Sarti este o statiune ceva mai indepartata de aceasta plaja, distanta intre cele doua fiind de 46 kilometri. 

Cei care vin cu masina la Koviou parcheaza in general in zona de sus, pe o portiune de langa drumul principal, insa in plin sezon, locurile de parcare pot deveni insuficiente. 

Unii dintre turistii care au fost aici in 2022 spun ca exista si o alta varianta de parcare, spre hotelul din spatele plajei. In acest caz, parcarea ar costa in jur de 5 euro/zi. 

Cum arata Koviou Beach si ce servicii gasesti aici 

La capitolul aspect, putem spune din start ca plaja Koviou este frumoasa, formata din nisip si cu o apa a marii turcoaz si limpede. 

Pasionatii de snorkeling isi pot lua cu ei si echipamentul potrivit, pentru ca in general claritatea apei de aici iti va permite sa vezi sub apa. La intrarea in mare exista pietre, motiv pentru care sunt recomandate incaltarile speciale. 

Koviou Beach este o plaja partial amenajata cu sezlonguri si umbrele, care puteau fi inchiriate in vara lui 2022 cu 10 euro/set. Pentru un baldachin, pretul era de 20 euro. Este posibil ca tarifele sa fie usor mai ridicate in 2023.  

In zona din spate a plajei exista cateva unitati de cazare, hotelul Makednos fiind cel mai apropiat fata de malul marii. 

Exista beach bar de unde te poti aproviziona cu racoritoare, iar daca nu simti nevoia sa stai pe sezlong, vei vedea ca exista si segment de plaja neamenajata, cu mentiunea ca nu vei avea parte de umbra naturala, ceea ce inseamna ca e bine sa ai la tine si o umbrela. 

In sezoanele trecute, puteau fi inchiriate aici si mici ambarcatiuni si hidrobiciclete. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Koviou Beach 

In general, perioadele recomandate celor care vor sa evite aglomeratiile si temperaturile ridicate atunci cand merg in Sithonia sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lui iunie si sfarsitul lui septembrie. 

Noi am fost in aceasta zona la inceput – mijloc de iunie, iar vremea a fost perfecta (27-28 de grade) si apa marii suficient de calda (23 de grade). 

Fiind o plaja deja destul de cunoscuta, Koviou Beach se poate aglomera in intervalul iulie-august. Daca vii aici in aceasta perioada, este recomandat sa ajungi la plaja mai devreme, mai ales daca vrei sa prinzi loc de parcare gratuit, in spatiul de sus de la marginea drumului principal. Altfel, iti va ramane la indemana si varianta parcarii de mai jos, dinspre hotel, contra cost. 

In iulie-august se inregistreaza cele mai ridicate temperaturi, iar apa marii va fi cea mai calda (in jur de 25 de grade), insa luna septembrie vine cu surprize din acest punct de vedere, caci apa ramane buna pentru balaceala chiar si pana la inceputul lui octombrie. 

Alte plaje in apropiere de Koviou Beach 

Daca esti pus pe explorat si vrei sa bifezi cat mai mult locuri interesante de la malul marii in aceasta zona, relativ aproape de Koviou mai sunt si urmatoarele:

Plaja din Nikiti, lunga (aproximativ 3.5 kilometri) si foarte bine organizata, formata din nisip si cu o multime de terase, taverne si unitati de cazare in zona din spate. 

E drept, apa din dreptul statiunii Nikiti nu are intotdeauna nuante chiar atat de turcoaz, insa plaja e deosebit de potrivita celor care cauta un mediu confortabil, pentru ca ai mai toate serviciile si facilitatile la indemana. 

Plaja Spathies, potrivita pentru cei care iubesc locurile mai putin atinse de mana omului si lipsite de amenajare, se afla la 2 kilometri departare de Koviou Beach, are dimensiuni micute si pietre la intrarea in mare. 

Este formata din nisip, insa nu are facilitati de niciun fel, motiv pentru care este recomandat sa vii aici echipat cu tot ce-ti trebuie. Unii dintre turistii care au vizitat-o in ultimii ani spun ca au intalnit si destul de multi arici de mare, ceea ce inseamna ca incaltarile speciale pentru apa vor fi binevenite. 

Plaja Trani Ammouda, apropiata de statiunea Ormos Panagias, pe malul opus al bratului si la o distanta de 10 kilometri fata de Koviou Beach, mai poate fi o alta varianta inspirata. Si aceasta plaja este foarte generoasa in lungime si are si avantajul de a fi mai lata. Are atat segmente amenajate, cat si portiuni de plaja libera (pe cea mai mare parte a sa), o apa turcoaz si teren de volei localizat in zona centrala. 

In loc de concluzie, 

Koviou Beach este una dintre plajele bune ale Sithoniei, la indemana celor cazati aproape de intrarea pe brat, in zonele Nikiti, Ormos Panagias, etc. Daca ai ajuns deja aici sau urmeaza sa o vizitezi in perioada urmatoare, asteptam cu interes feedback-ul si recomandarile tale. 

Nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu peste 30 variante de cazare din care sa o alegi pe cea potrivita cerintelor tale 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?