Agios Ioannis Beach Halkidiki si ce sa ai in vedere daca vrei sa vii la plaja aici

Bratul Sithonia este faimos pentru plajele sale, iar printre locurile apreciate se numara si Agios Ioannis Beach Halkidiki, o plaja aflata destul de aproape de statiunea Nikiti. 

Mai jos gasesti detalii utile despre vizita la plaja Agios Ioannis, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu peste 30 de variante din care sa o alegi pe cea potrivita cerintelor tale.

HINT: Exista plaje cu aceeasi denumire si in insulele Lefkada si Mykonos. Daca vrei sa vezi mai multe imagini de la aceasta plaja, asigura-te ca alaturi cautarii tale cuvantul “Sithonia” sau cuvantul “Halkidiki” 🙂

Unde este Agios Ioannis Beach Halkidiki si cum ajungi aici

Agios Ioannis Beach se afla intre statiunea Nikiti si satul Elia, in nord-vestul bratului Sithonia. Din Nikiti si pana la aceasta plaja ai de parcurs o distanta de aproximativ 4,8 kilometri, iar daca vii din Elia catre acest loc, distanta va fi putin mai mare, de 7,4 kilometri. 

Din Ormos Panagias si pana la Agios Ioannis Beach ai de strabatut 7,5 kilometri, iar din statiunea Metamorfosi, aflata chiar inaintea intrarii pe bratul Sithonia, sunt 11 kilometri pana la aceasta plaja. 

Plaja este administrata pe aproximativ jumatate din lungimea sa de hotelul de 5 stele Ammoa Luxury Hotel & Spa Resort , insa exista si o parcare gratuita cu locuri suficiente, marcata pe Harti cu “Free Parking”. Gasesti acest spatiu in partea dreapta a plajei cum te uiti la mare. 

Cum arata Agios Ioannis Beach Halkidiki si cand e mai bine sa vii la aceasta plaja

Agios Ioannis Halkidiki este o plaja frumoasa, formata din nisip, amenajata pe jumatate din lungimea sa cu sezlonguri si umbrele, sectiune administrata de hotelul din spate. 

Pe jumatatea din dreapta a plajei se gasesc insa si zone libere, unde-ti poti aseza linistit prosopul si propria umbrela. Iti recomandam sa iei la tine umbrela si crema cu factor de protectie ridicat, caci zonele cu umbra naturala lipsesc. 

In cazul in care vrei totusi sa stai pe sezlong si nu esti cazat la Ammoa Luxury Hotel & Spa Resort, e bine de stiut ca tarifele practicate sunt destul de ridicate.

fotografie realizata inainte de constructia hotelului

Pe anumite portiuni de la intrarea in apa exista stanci (placi destul de mari), motiv pentru care este recomandat sa porti acea incaltaminte speciala pentru apa. Exista pericol de alunecare!

Agios Ioannis Beach Halkidiki poate deveni ceva mai aglomerata in intervalul iulie-august. In acest sens, iti recomandam sa vii mai devreme, pentru a prinde loc acolo unde-ti place. 

Daca nu esti conditionat sa-ti faci vacanta in miez de vara, perioade mai potrivite, mai libere si mai racoroase pot fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

In septembrie, apa marii se pastreaza inca destul de calda in zona Halkidiki, cu temperaturi medii de circa 24 de grade.  

Alte plaje apropiate de Agios Ioannis Beach Halkidiki 

Daca ti-ai propus sa bifezi cat mai multe dintre plajele acestei zone, destul de aproape de Agios Ioannis Beach Halkidiki vei gasi si urmatoarele: 

Plaja Nikiti, lunga si formata din nisip, bine amenajata si cu restaurante/terase in zona din spate, se afla la circa 5 kilometri departare de Agios Ioannis (daca vrei sa ajungi in zona sa centrala). Exista pietre la intrarea in mare, asadar, ia cu tine si incaltamintea potrivita. 

Plaja Kalogria se intinde pe o lungime de aproximativ 500 metri, are nisip fin si o apa a marii in nuante turcoaz. Sunt trei beach baruri la aceasta plaja, iar preturile la sezlonguri variaza destul de mult de la un segment la altul. O gasesti la 3,1 kilometri distanta de Agios Ioannis. 

Kalogria are si un teren de volei amenajat pe plaja in plin sezon. 

Plaja Koviou se afla, la randu-i, foarte aproape de Agios Ioannis Beach. Intre cele doua este o distanta de doar 1,8 kilometri, iar Koviou este partial amenajata cu sezlonguri si umbrele.

Poate fi un loc potrivit pentru iubitorii de snorkeling, iar pe plaja gasesti si un beach bar de unde te poti aproviziona cu racoritoare. 

In loc de concluzie,

Agios Ioannis Beach Halkidiki este o plaja localizata la indemana celor care sunt cazati aproape de intrarea pe bratul Sithonia, in zonele Nikiti – Ormos Panagias. Daca ai ajuns deja aici sau urmeaza sa o faci in viitorul apropiat, asteptam cu interes si impresiile tale!

Daca nu ai gasit inca hotelul potrivit pentru concediul tau aici, nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde ti-am pregatit unele dintre cele mai tentante oferte vacante Sithonia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?