Paramonas Beach, o plaja mai putin turistica din sud-vestul insulei Corfu

Desfasurandu-se de-a lungul micutei asezari cu acelasi nume, plaja Paramonas este considerata potrivita pentru acei vizitatori ai insulei Corfu care doresc sa se relaxeze la malul marii intr-un cadru mai putin animat, mai putin expus turismului in masa. 

Paramonas Beach se afla pe coasta de sud-vest, intr-o zona frumoasa si la o distanta rezonabila fata de Corfu Town, iar mai multe amanunte despre particularitatile sale poti sa descoperi in cele ce urmeaza. 

Iar pentru ca noi, cei de la Travel Planner, ne-am facut un obicei din a organiza concedii reusite de mai bine de 15 ani, pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu.

Localizare Paramonas Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Mica statiune Paramonas si plaja acesteia se afla la circa 23 kilometri departare de Corfu Town, ceea ce presupune un drum cu masina intre cele doua de aproximativ 50 de minute, intr-o zi de vara cu trafic normal. 

Exista parcare in apropierea plajei, insa locurile nu sunt foarte numeroase. 

Poate fi identificata pe Google Maps cu denumirea de “Paralia Paramona”, iar daca nu vei avea masina la indemana in timpul vacantei tale pe insula, e bine sa stii ca in zona acestei plaje poti ajunge si prin intermediul autobuzelor locale Green Bus, care au statie in satul traditional apropiat Agios Mattheos. De aici, poti lua un taxi pana la Paramonas Beach (distanta ramasa va fi de circa 3 kilometri). 

Distante catre Paramonas Beach din alte statiuni ale insulei: 

  • distanta Moraitika – Paramonas Beach: 10,6 kilometri
  • distanta Dassia – Paramonas Beach: 29,6 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Paramonas Beach: 27,7 kilometri
  • distanta Kavos – Paramonas Beach: 32 kilometri 
  • distanta Paleokastritsa – Paramonas Beach: 33,4 kilometri
  • distanta Sidari – Paramonas Beach: 54,4 kilometri 

Cum arata Paramonas Beach si ce servicii intalnesti la aceasta plaja

Plaja Paramonas nu se numara neaparat printre cele mai aspectuoase plaje ale insulei, insa deserveste cu succes statiunea de care apartine si ofera ceea ce multe dintre statiunile mari, populare, nu au: liniste si cadru bun pentru relaxare. 

Are o lungime de circa 500 metri si este formata din nisip cu aspect grosier, amestecat pe alocuri cu pietricele. 

Nu exceleaza la capitolul latime, insa are atat segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, cat si zone libere, unde-ti poti aseza prosopul. 

Exista pietre la intrarea in mare, aspect ce ne determina sa-ti reamintim sa iei cu tine acei cipici speciali pentru apa 🙂

In zona din spatele plajei exista cateva unitati de cazare, dar si o taverna cu priveliste frumoasa (Taverna Plori). 

HINT: Paramonas este una dintre plajele foarte potrivite pentru a vedea apusul soarelui 🙂 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Paramonas Beach

Asa cum spuneam inca de la inceput, Paramonas este una dintre plajele mai putin populare. A strans un numar scazut de recenzii pe Google, semn bun pentru cei care cauta un loc mai putin aglomerat pentru a se bucura de mare si de soare. 

In intervalul iulie-august, in zona se inregistreaza cele mai ridicate temperaturi si cel mai inalt grad de ocupare in ceea ce priveste unitatile de cazare. 

Daca preferi temperaturile mai scazute si vrei sa surprinzi Paramonas Beach si mai degajata, poti opta pentru o vacanta in Corfu in perioade precum sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

In orice circumstanta, nu ar trebui sa intampini aici atmosfera de pe plajele statiunilor populare (Kavos, Paleokastritsa, Sidari). 

Alte plaje apropiate de Paramonas Beach 

Pentru ca sunt sanse sa vrei sa vizitezi si alte plaje (unele chiar mai frumoase) din aceasta zona, ne-am gandit sa-ti lasam cateva variante de luat in seama mai jos:

Plaja Halikounas este una dintre cele mai atragatoare. Desparte laguna Korission de Marea Ionica printr-o fasie ingusta de nisip, iar peisajul este cat se poate de fermecator. Daca esti pasionat de fotografiile sau filmarile realizate cu drona, acesta este unul dintre locurile potrivite in care sa vii. 

Halikounas este in majoritate o plaja cu aspect salbatic, insa in miez de vara gasesti aici si un segment amenajat cu sezlonguri si umbrele, alaturi de un mic beach bar si un centru de inchiriere echipament pentru sporturi acvatice. 

Intre plaja Halikounas si plaja Paramonas sunt 11 kilometri (circa 25 minute pe drum, cu masina). 

Plaja Issos se afla in continuarea plajei Halikounas. Se remarca prin prezenta dunelor de nisip in anumite zone, insa are si o generoasa portiune organizata cu sezlonguri si umbrele. 

Pe timp de vara, pot fi amenajate mai multe snack baruri de-a lungul plajei. 

Plaja Marathias este localizata putin mai departe, dupa ce treci de statiunea Agios Georgios de Sud, la 20 kilometri de Paramonas. 

Este premiata cu distinctia Blue Flag, formata din nisip si cu un segment lat si foarte bine organizat in zona centrala. Tot aici intalnesti si un mic parc acvatic cu atractii gonflabile, amplasate chiar pe apa marii. 

sursa foto Facebook Water Fun Park Marathias

In loc de concluzie

Paramonas Beach este un loc oportun pentru tine daca vrei sa stai departe de freamatul si de agitatia marilor statiuni. Are avantajul de a fi localizata intr-o zona cu servicii, are un acces usor si poate fi un loc perfect din care sa admiri apusul 🙂

Nu uita sa arunci o privire pe unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu disponibile la noi pe site, pe care le poti accesa rapid apasand butonul de mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?