Pigeon Island Kusadasi, un simbol al orasului si un loc in care poti face fotografii superbe

Pigeon Island sau insula Güvercinada se afla in apropierea centrului din Kusadasi si este perceputa drept un simbol al orasului, fiind totodata si unul dintre cele mai vizitate obiective de aici. Pigeon Island este legata de oras printr-un dig lung de 350 de metri, iar locul in sine iti ofera o priveliste mai mult decat placuta catre Kusadasi. Daca vii la apus, lumina naturala te va ajuta sa faci si unele dintre cele mai frumoase fotografii.  

Descopera, in cele ce urmeaza, mai multe detalii despre Pigeon Island, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte pentru vacantele in Kusadasi Turcia.

Totodata, la noi pe site te asteapta si un articol dedicat exclusiv acestui mare oras-statiune, atat de intens animat, pe care vei vrea, cel mai probabil, sa-l explorezi odata ajuns aici: Despre Kusadasi, Turcia. Detaliile unei vacante reusite intr-una dintre cele mai indragite statiuni turcesti din zona Marii Egee

Localizare Pigeon Island Kusadasi si cum ajungi pe aceasta insula

Pigeon Island Kusadasi poate fi vazuta relativ usor daca o iei la pas prin centrul vechi al orasului. Spre exemplu, de la Moscheea Kaleiçi Cami si pana pe aceasta insula vei merge pe jos in jur de 1 kilometru, adica o plimbare lejera de aproximativ 15 minute. Din Marele Bazar si pana aici ar trebui sa faci in jur de 10 minute pe jos. 

Piata de peste din Kusadasi se afla la doar 1 kilometru distanta de Pigeon Island, asadar, e posibil ca drumul tau sa te duca pe aici sau sa te ajute ca reper atunci cand te indrepti catre insula. 

Daca vii din alta parte a orasului, e bine de stiut ca microbuzele cu numarul 5 merg spre Pigeon Island.

Pigeon Island poate fi vizitata incepand cu ora 8 dimineata si pana seara, la ora 21.00. 

Turistii care au vizitat acest loc in ultimii ani spun ca accesul pe insula, dar si accesul in muzeul de aici, sunt gratuite. 

Daca nu ai mai fost in Kusadasi si ai in plan sa pleci in aceasta vacanta cu masina personala, ti-ar putea fi de folos si informatiile din acest articol: Drumul cu masina spre Kusadasi, Bodrum, Marmaris si alte statiuni turcesti de la Marea Egee. Puncte de frontiera si cel mai scurt traseu

Cum arata Pigeon Island Kusadasi si ce poti vedea aici 

Pigeon Island este o insula de dimensiuni micute care gazduieste o veche cetate restaurata, a carei istorie dateaza inca din epoca bizantina. Ajunsa la forma sa finala pe vremea Imperiului Otoman, cetatea de aici era folosita in mod special pentru a preveni atacurile din directia marii. 

Zidul cetatii inconjoara insula si are o inaltime de circa 3 metri, iar poarta este localizata in partea de sud a constructiei. 

Pigeon Island este un loc potrivit pentru pasionatii de fotografie, pentru ca ofera o priveliste panoramica deosebita spre Kusadasi, fiind descris de catre cei care l-au vizitat recent ca fiind bine intretinut si ingrijit. Poti admira diferite specii de plante precum Allium Commutatum, Sternbergia Lutea si altele, cu recomandarea de a nu rupe nici o floare de aici. 

Daca esti norocos, poti observa si iepuri, pauni, veverite si broaste testoase, pe care este recomandat sa nu le hranesti. 

Tot la Pigeon Island mai poate fi admirat si scheletul unei balene, descoperit in anul 1998 si expus in prezent in zona de muzeu, unde mai exista si cateva machete de corabii.  

Alte atractii in apropiere de Pigeon Island Kusadasi 

Pentru ca vizita la Pigeon Island nu ar trebui sa-ti ia foarte mult timp (noi ne-am gandit ca o ora ar fi suficienta pentru a explora tot ce are de oferit, pentru a face o serie de fotografii si pentru a te relaxa pe o bancuta), e bine sa ai in vizor si alte atractii interesante din imprejurimi. 

Centrul vechi din Kusadasi este, asa cum spuneam mai sus, la mica distanta fata de Pigeon Island, iar daca nu ai apucat pana acum sa faci o plimbare pe aici, poate fi o ocazie ideala sa te opresti la un restaurant pentru a gusta din preparatele traditionale turcesti, pentru a bea o cafea sau pentru a intelege mai bine atmosfera vibranta a acestui loc. 

O buna parte dintre casele vechi de aici au trecut prin mai multe procese de restaurare, iar multe dintre ele functioneaza in prezent pe post de cafenele sau de magazine. 

Marele Bazar din Kusadasi se afla tot in zona, asa ca daca ai in plan sa te delectezi cu o sesiune de shopping, acesta poate fi momentul potrivit, mai ales ca o mare parte dintre obiectele care se vand aici pot fi negociate. 

Hammam-urile din Kusadasi mai pot fi o varianta de relaxare pe care o vei avea la indemana, inclusiv in aceasta zona. Poti sa experimentezi pe propria piele efectele unei bai turcesti, sa te incarci si sa te energizezi pentru urmatoarea zi. 

In loc de concluzie

Pigeon Island ramane una dintre principalele atractii turistice din Kusadasi, iar faptul ca accesul aici se face usor si gratuit reprezinta motive in plus pentru a-i acorda o sansa. Nu uita sa iei cu tine aparatul foto sau telefonul cu bateria incarcata si sa-ti dozezi timpul si energia astfel incat sa te bucuri si de celelalte obiective din imprejurimi. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Kusadasi, cu zeci de hoteluri din care sa-l poti alege usor pe cel potrivit cerintelor tale!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?