O zi pe plaja Imerolia Corfu, una dintre micile bijuterii ascunse din zona Kassiopi

Facem o plimbare pe coasta de nord-est a insulei Corfu, in zona faimoasei statiuni Kassiopi, insa ne indreptam atentia catre una dintre plajele mai putin cunoscute si lipsite de aglomeratie – Imerolia Beach. 

Imerolia este o mica fasiuta pietroasa, cu un vibe aparte, localizata in dreptul satului cu acelasi nume. Este potrivita celor care cauta relaxare, liniste si un cadru mai putin atins de turismul in masa, iar mai multe amanunte despre aceasta plaja retrasa gasesti in cele ce urmeaza.

Totodata, la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Unde este Imerolia, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Paralia Imerolia” si se afla la doar 850 de metri departare de centrul Kassiopi si la 500 metri de plaja principala a acestei statiuni (Kalamionas Beach). 

Corfu Town este localizat la o distanta de 35 kilometri fata de Imerolia Beach, ceea ce presupune un drum cu masina de circa o ora, intr-o zi de vara cu trafic moderat. 

Totusi, nu putem spune ca merita sa vii tocmai din Corfu Town strict pentru aceasta plaja, Imerolia fiind considerata o varianta rezonabila pentru acei turisti cazati in zona statiunilor Kassiopi, Apraos sau chiar Acharavi. 

Distante catre Imerolia din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Dassia – Imerolia: 23 kilometri
  • distanta Sidari – Imerolia: 23 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Imerolia: 38 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Imerolia: 46 kilometri
  • distanta Moraitika – Imerolia: 52 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Imerolia: 73 kilometri
  • distanta Kavos – Imerolia: 79 kilometri 

Cum arata Imerolia si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Plaja Imerolia are un aspect relativ ingust si este formata din pietricele deschise la culoare, prezente atat pe mal, cat si la intrarea in apa. 

Din aceste considerente, se recomanda sa ai la tine acea incaltaminte speciala.

Cea mai mare parte a plajei este libera, insa exista si un mic segment amenajat cu sezlonguri si umbrele. 

In iulie 2024, un set de sezlonguri putea fi inchiriat la Imerolia cu 10 euro. 

Imprejurimile acestei plaje pot fi potrivite si pentru snorkeling, asadar, daca esti un impatimit al acestui sport acvatic, ia cu tine si echipamentul necesar. 

In imediata apropiere a plajei exista Taverna Imerolia, dar si cateva unitati de cazare de tip vile cu apartamente. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Imerolia

Spre deosebire de plajele din zona centrala a statiunii Kassiopi, Imerolia este mai putin populara si mai degajata, chiar si in plina vara. 

Unii dintre turistii care au fost aici la mijlocul lunii iulie 2024 povestesc ca au fost singuri pe Imerolia, asadar, acesta poate fi unul dintre locurile in care sa te bucuri de sunetul valurilor in liniste deplina 🙂

Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza aici in intervalul iulie-august, cand media maximelor atinge 32 de grade la umbra, iar apa marii in jur de 25 de grade. 

Daca preferi perioadele cu temperaturi mai blande si preturi mai avantajoase la cazare, poti alege sa-ti faci vacanta in zona fie la inceput de iunie (apa marii va fi mai rece) fie la sfarsit de septembrie – inceput de octombrie. 

Alte plaje apropiate de Imerolia 

Imerolia are avantajul de a fi localizata intr-o zona care abunda in plaje frumoase, iar printre cele mai apropiate se numara:

Plaja Bataria este localizata la 1,5 kilometri departare de Imerolia, fiind considerata una dintre cele mai aspectuoase din Kassiopi. 

Are amenajare cu sezlonguri si umbrele, o apa a marii in nuante de turcoaz si o priveliste superba catre coasta Albaniei, insa poate deveni foarte aglomerata in plina vara. La distante foarte mici mai gasesti si plajele Kanoni, Pipitos si Engagement Bay. 

Plaja Kalamionas este plaja centrala din Kassiopi. Este mai putin estetica, insa in general mai libera comparativ cu plajele mentionate mai sus. 

Are organizare cu sezlonguri si umbrele, dar si acces facil la cateva taverne si restaurante. 

Intre Kalamionas si Imerolia sunt 550 de metri (o plimbare de circa 7 minute pe jos).  

Plaja Kalamaki se afla la 3,7 kilometri departare de Imerolia. Este formata din nisip fin si evaluata ca fiind una dintre cele mai bune plaje pentru familiile cu copii, gratie intrarii line in mare. 

In sezon poate avea si un mic parculet acvatic cu atractii gonflabile. 

In loc de concluzie

Imerolia poate fi plaja potrivita pentru acei turisti care se cazeaza in zona Kassiopi si care prefera sa se indrepte catre un loc cu aspect mai salbatic si o atmosfera mai linistita. 

Ai vizitat deja Imerolia? Asteptam sa ne povestesti amanunte despre experienta ta aici, iar daca nu ai ajuns inca si vrei sa explorezi aceasta insula greceasca, te asteptam pe site cu unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?