Plataria Beach, plaja cu taverne si restaurante bune dintre Syvota si Igoumenitsa

Plataria Beach este plaja atribuita micutei statiuni cu acelasi nume – Plataria -, localizata in Thesprotia, regiunea Epirus, la doar 10 kilometri departare de Syvota

Desi are un aspect ingust si nu se numara neaparat printre cele mai estetice plaje din zona, Plataria are farmecul sau aparte, in principal gratie peisajului frumos si a tavernelor cu peste proaspat deschise in imediata apropiere. 

Mai jos ti-am pregatit cateva amanunte utile despre vizita la aceasta plaja, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Syvota Grecia!

Unde este Plataria Beach si distante din alte orase si statiuni

Plaja Plataria se afla cam pe la jumatatea distantei dintre Igoumenitsa si Syvota, intr-un golf ascuns si in partea stanga a portului Plataria cum privesti marea. 

Daca se intampla sa fii cazat in Syvota, pana aici ar trebui sa faci in jur de 13-15 minute cu masina, intr-o zi cu trafic normal. 

Exista locuri de parcare in imediata apropiere a plajei, care poate fi reperata pe Google Maps cu exact denumirea de “Plataria Beach”. 

Distante catre Plataria Beach din alte orase si statiuni:

  • distanta Igoumenitsa – Plataria Beach: 14 kilometri
  • distanta Parga – Plataria Beach: 36 kilometri 
  • distanta Ammoudia – Plataria Beach: 34 kilometri
  • distanta Preveza – Plataria Beach: 77 kilometri 

Cum arata Plataria Beach si ce servicii gasesti aici

Plaja Plataria are o lungime generoasa, insa nu sta foarte bine la capitolul latime. Este formata din pietris fin, iar la intrarea in apa exista pietre pe anumite portiuni, motiv pentru care e bine sa iei cu tine si acea incaltaminte speciala pentru apa. Daca nu ai, vei putea sa cumperi de la micile magazine din spatele plajei. 

Intrarea in mare are o panta lina spre medie la Plataria Beach, plaja fiind adesea frecventata si de catre familiile cu copii. 

BINE DE STIUT: Apa marii nu este mereu foarte limpede la mal, in special in zilele cu mare mai agitata. 

Plataria Beach are insa avantajul de a fi localizata intr-o zona bogata in taverne, majoritatea cu peste proaspat si fructe de mare (unele dintre cele mai apreciate sunt Zanzibar Plataria, Thálatta Thálatta, Kokosis si restaurant “Estia”). 

In zona din spate exista si unitati de cazare, cele mai multe de tip vile cu apartamente. 

Plataria Beach poate fi totodata un bun punct de plecare in excursii pe mare, gratie apropierii sale fata de port. Pe spatiile marginale ale plajei, la cateva sute de metri departare de centru, exista si doua zone de camping. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Plataria Beach

Desi este mai putin cunoscuta comparativ cu plajele apropiate de Syvota sau Parga, si Plataria Beach poate deveni mai aglomerata in miez de vara. 

Daca alegi sa-ti faci vacanta aici in intervalul iulie-august, e bine sa vii la plaja la primele ore ale diminetii, pentru a prinde loc de parcare si sezlong acolo unde-ti convine. 

Altfel, daca preferi linistea si vrei sa eviti aglomeratia, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vacanta in zona pot fi sfarsitul lui mai – inceputul lui iunie sau sfarsitul lui septembrie – inceputul lui octombrie (caz in care apa marii se pastreaza la temperaturi in general foarte bune pentru baie). 

Alte plaje apropiate de Plataria Beach

Pentru ca nu este neaparat cea mai estetica plaja din aceasta zona, dar si pentru ca sunt toate sansele sa vrei sa bifezi cat mai multe locuri frumoase de la malul marii, mai jos ti-am pregatit cateva exemple de plaje care merita vizitate cata vreme te vei afla prin preajma. 

Plaja Gallikos Molos este una dintre cele mai apreciate din apropierea satului Syvota. Se afla la 9,7 kilometri departare de Plataria Beach, este formata dintr-un amestec de pietris cu nisip si are atat zone amenajate, cat si zone libere. 

Poate deveni aglomerata in plin sezon. 

Plaja Megali Ammos este bine organizata, are cabine de schimb, serviciu de salvamar pe timp de vara si cateva restaurante in zona din spate. 

Are un aspect mai lat, o priveliste incantatoare si este formata din acelasi amestec de nisip cu pietris. 

Intre Megali Ammos si Plataria Beach sunt in jur de 11 kilometri. 

Plaja Bella Vraka este poate cea mai populara din zona Syvota si totodata cea mai frumoasa. Conecteaza Syvota de insula Mourtemeno printr-o fasie ingusta de nisip, fiind inconjurata de vegetatie si de o apa a marii in nuante turcoaz. 

Nu se poate ajunge cu masina in zona plajei si vei fi nevoit sa traversezi prin mare pentru a ajunge pe Mourtemeno, insa apa nu trece de obicei de genunchi. 

Intre Bella Vraka si Plataria Beach sunt 11 kilometri. 

In loc de concluzie

Plataria Beach este una dintre plajele aflate la indemana celor care aleg sa se cazeze chiar in Plataria sau potrivita pentru acei turisti care vor sa se bucure de o experienta culinara chiar la malul marii. 

Nu uita sa arunci o privire pe unele dintre cele mai tari oferte vacante Syvota, pe care le poti accesa apasand butonul de mai jos 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?