Despre Taverna Irene Thassos, restaurantul din Potos devenit magnet pentru turistii romani

Taverna Irene este localizata in animata statiune Potos din Thassos si a devenit, de-a lungul timpului, unul dintre locurile preferate ale romanilor care-si fac vacantele de vara in aceasta insula greceasca. 

Motivele par sa fie numeroase, daca ar fi sa ne ghidam dupa miile de recenzii pe care locul le-a strans pe Google, incepand cu portiile mari, mancarea buna, meniul in limba romana, personalul de origine romana si preturile acceptabile.

Daca ai in plan sa iei si tu masa la Taverna Irene, gasesti mai jos o serie de informatii care-ti pot fi utile, iar in cazul in care nu ai luat inca o decizie cu privire la locul in care te vei caza, la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, inclusiv la hoteluri din statiunea Potos.

Localizare Taverna Irene si cum ajungi usor aici 

Taverna Irene se afla in partea de sud-vest a insulei Thassos, in centrul statiunii Potos si foarte aproape de plaja. O poti gasi pe Harti cu aceeasi denumire si poti ajunge aici fie cu masina personala, fie cu taxi, fie cu autobuzul local, asta daca nu esti cazat chiar in Potos. 

In plin sezon, nu vei gasi locuri de parcare chiar in aceasta zona, caci fluxul de turisti este evident mai mare, insa te poti orienta catre una dintre parcarile amenajate din apropiere. Costa in jur de 3 euro/zi sa-ti lasi masina intr-o astfel de parcare amenajata din Potos.

Daca esti cazat spre exemplu in Limenas, insa vrei sa ajungi la Taverna Irene, ia in calcul un drum cu masina de aproximativ o ora (43 de kilometri distanta intre cele doua), iar daca vii din Skala Marion, distanta este de 11,2 kilometri. 

In cazul in care hotelul tau se afla in zona popularei plaje Golden Beach, pana la Taverna Irene Potos ai de mers 39 de kilometri, iar daca ai norocul sa fii cazat in Limenaria (al doilea oras ca marime din insula), pana la aceasta taverna sunt doar 3,9 kilometri, asadar un drum de 5 minute cu masina. 

Poti ajunge in Potos si cu autobuzul local. Exista plecari si din Limenas, dar si din Skala Prinos, iar programul si tarifele actualizate pot fi verificate pe acest site

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: Top taverne Thassos. Care sunt cele mai renumite restaurante de pe insula

Ce poti manca la Taverna Irene

Taverna Irene a fost deschisa in anul 2000, de catre grecul Kostas Melissopoulos, proprietar si in prezent. In general, il vei putea observa alaturi de angajatii sai, asigurandu-se ca totul decurge cum trebuie si ca oaspetii sunt incantati de preparate. 

Meniul tavernei Irene este, din cate descriu cei care au vizitat locul in ultimii ani, unul destul de variat. Fiind vorba de un restaurant localizat la malul marii, de aici nu puteau lipsi pestele proaspat de diferite feluri, crevetii, calamarii, midiile, caracatita. Daca alaturi de tine se mai afla cel putin inca un iubitor de fructe de mare, puteti opta pentru platouri de genul “mixed fish” si astfel veti putea gusta impreuna din toate. Din proprie experienta, iti putem spune ca un astfel de platou este destul de generos si chiar greu de dovedit, chiar si de catre doua persoane 🙂

Meniu peste si fructe de mare Taverna Irene septembrie 2022

Pe de alta parte, daca nu esti tentat sa mananci peste si fructe de mare, insa vrei sa te orientezi catre un preparat cu carne, poti alege preparate din miel, porc, pui, vita si, la fel ca si in cazul fructelor de mare, poti opta si pentru varianta “mixed grill”, pregatita pentru doua persoane. 

Din meniu nu lipsesc nici preparatele vegetariene si nici aperitivele traditionale grecesti precum branza la gratar, prajita sau gatita in stil saganaki, pestele marinat, salate, tzatziki, practic, cam tot ce poti sa-ti imaginezi din sfera “meze”. 

Meniu si preturi Taverna Irene septembrie 2022

Printre preparatele traditionale “ale casei”, gatite chiar de catre membrii familiei lui Kostas, se numara kleftiko – preparat cu carne de miel gatit la cuptor, stifado – o tocana de vita cu sos de rosii si ceapa,  papoutsaki – celebrele vinete umplute grecesti, dar si soutsoukakia smirneika – un fel de chiftele in sos de rosii la cuptor. Asadar, daca ai in plan sa mananci mancare traditionala, cu siguranta vei gasi ceva care sa te incante la Taverna Irene. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: 12 preparate culinare de neratat intr-o vacanta in Thassos

In meniul de bauturi sunt prezente frappe-urile, sucurile, berea locala, dar si bauturile traditionale ouzo sau tsipouro.

Din review-urile primite reiese ca la Taverna Irene portiile sunt mari, mancarea foarte diversificata, iar gazda Otilia (de origine romana), extrem de laudata pentru felul in care ii intampina si ii trateaza pe clienti 🙂 

Preturile la Taverna Irene sunt medii si, in general, nu se observa diferente foarte mari in raport cu alte taverne.

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Cand e mai bine sa vii la Taverna Irene

Fiind un local popular, in mod special printre turistii romani, Taverna Irene devine destul de aglomerata in plin sezon. Asta inseamna ca in lunile iulie-august, e indicat sa-ti faci o rezervare daca vrei sa prinzi loc aici la o ora rezonabila seara sau daca te afli alaturi de un grup mai mare de prieteni. 

Pe site-ul oficial al localului sunt mentionate un numar de telefon si o adresa de mail, pe care iti recomandam sa le folosesti daca vrei sa te asiguri ca nu astepti prea mult dupa un loc aici, in momentele in care ti-e foame 🙂 

Poti suna pentru o rezervare la numarul de telefon fix: +30/2593052485, la numarul de mobil : +30/6946068794 sau poti trimite din timp un mail la adresa: tavernairene@yahoo.com. 

In mod special la masa de seara, Taverna Irene devine destul de aglomerata, iar daca nu ai o rezervare, e posibil sa fii nevoit sa astepti 10-20 minute afara, pentru eliberarea unei mese. 

Pe de alta parte, daca vii in Thassos intr-o perioada ceva mai degajata, cum ar fi luna mai, luna iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie, e posibil sa gasesti mai usor locuri la Taverna Irene, caci in mod evident, fluxul de turisti nu mai este la fel de mare. 

HINT: Daca nu ai luat inca o decizie referitoare la perioada in care vei merge in vacanta in Thassos si vrei sa te ghidezi si dupa prognoza meteo, s-ar putea sa-ti fie de folos informatiile de aici: Vremea Thassos. Cea mai buna perioada pentru o vacanta si alte informatii utile despre prognoza meteo in aceasta insula greceasca

In loc de concluzie

Taverna Irene este, fara doar si poate, unul dintre localurile celebre ale insulei Thassos, iar multi dintre turistii romani se intorc an de an pentru a lua masa aici. Daca si tu ai incercat mancarea de la Taverna Irene sau daca simti ca mai ai si alte informatii noi care merita completate, asteptam cu interes si opinia ta!

Totodata, iti reamintim ca pe site gasesti o multime de oferte vacanta Thassos, cu zeci de propuneri hoteluri pentru toate buzunarele si un proces de rezervare extrem de simplu si de rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?