Rusalka, Bulgaria. Ce trebuie sa stii despre una dintre cele mai relaxante statiuni de pe litoralul bugaresc, aproape de granita cu Romania

rusalka bulgaria

Una dintre statiunile mai putin cunoscute de pe litoralul din Bulgaria, insa destul de atractiva si foarte vestita printre turistii germani si francezi, este Rusalka, localizata aproape de granita cu Romania. 

Rusalka se afla in provincia Dobrich, intr-un golf frumos si inconjurat de natura salbatica si functioneaza pe principiul unui sat de vacanta, gazduind un complex cu peste 400 de vile terasate langa mare.  

Iti prezentam cateva date interesante despre statiunea Rusalka din Bulgaria.

Rusalka este inconjurata de mai multe paduri de stejari, ceea ce inseamna ca aerul de aici este mai curat, iar faptul ca nu este vizitata de catre turisti la scara larga o face sa fie un loc retras si linistit, potrivit pentru cei care cauta o vacanta departe de agitatie. 

Exista in Rusalka si un izvor termal, cu un debit de 50 l/secunda, care gratie continutului de sodiu, fluor si sulfuri este considerat benefic in tratarea mai multor afectiuni. Turistii cazati in complexul de aici au acces la tratamentele cu apa termala, in piscinele de tip jacuzzi construite deasupra marii. 

Vremea in Rusalka este asemanatoare cu cea de pe litoralul romanesc, lunile iulie si august fiind cele mai calduroase. Apa marii ajunge in varf de sezon sa masoare intre 23-25 de grade, iar temperaturile medii la 24 de grade in iunie si 25-26 grade in iulie si august. 

Plaja Rusalka sau Rusalka Beach, asa cum o vei repera cel mai probabil pe harti este localizata intr-un golfulet, are nisip fin, dar si zone cu pietre. Poate fi vizitata atat de catre turistii cazati in complex, cat si de catre cei care vin din afara acestuia, si are o apa foarte curata.

rusalka beach

Complexul din Rusalka pune la dispozitia clientilor 2 plaje dotate cu umbrele si sezlonguri gratuite si alte 5 plaje de dimensiuni mai mici, potrivite pentru cei care cauta intimitate.  

Daca esti interesat sa-ti planifici un sejur la mare la vecinii bulgari, insa nu te-ai decis inca asupra locului, poti consulta aici cele mai bune oferte de vacanta la Marea Neagra pe litoral in Bulgaria.

Printre activitatile de care se pot bucura turistii in Rusalka se numara practicarea tenisului, caci statiunea are peste 10 terenuri de tenis cu suprafata dura sau zgura, scoala de scufundari si de pescuit, alaturi de alte sporturi care pot fi practicate in zona de plaja (scufundari, canotaj, plimbari cu iahtul). 

Atractii in apropiere de Rusalka Bulgaria: Golful Pasarilor sau Taukliman asa cum mai este cunoscut la bulgari, este la doar 2 kilometri de centrul din Rusalka si gazduieste in timpul migratiei sezoniere sute de pasari, multe dintre ele protejate prin lege.  

Golful Pasarilor include si o serie de pesteri de dimensiuni mici, printre cele mai frumoase numarandu-se Golyamata maara, Temnata dupka, Iglenoto uho si pestera Aragonitovata. 

Capul Kaliakra este un alt obiectiv important din imediata apropiere a statiunii Rusalka, localizat la 17,4 kilometri distanta, pe care iti recomandam sincer sa-l vezi, caci nu vei regreta! Peisajele de aici sunt spectaculoase, la fel si pozele pe care le vei face, iar daca vrei sa iei masa, exista un restaurant cu vedere superba la malul marii chiar pe Cap Kaliakra

kaliakra

Rusalka se afla la o distanta de 52 de kilometri de Vama Veche, la 83 de kilometri de Varna, iar distanta Bucuresti Rusalka este de 314 kilometri, pe  traseul cel mai scurt cu intrare in Bulgaria din zona litoralului romanesc. 

Alte articole care te-ar mai putea interesa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>
Rezerva mai usor
Autentifica-te in aplicatia Travel Planner pentru a rezerva mai repede si pentru a primi pentru cele mai bune oferte.
Login cu Facebook Login cu Google
sau
Continuand, inseamna ca este de acord cu Termenii si Conditiile